Dnia 2010-09-03 o godz. 17:30 ~czuczu14 napisał(a):
> Robi się bardzo ciekawie.po wynikach za II kw. C/WK poniżej
> 1 !!! Wreszcie może ktoś doceni potencjał firmy.
ja już doceniłem i dobrałem bo warto. Oprócz wskźnika c/wk poniżej 1 warto zwrócic uwage na fakt iż spółka generuje zyski co kwartał, koszt sprzedaży spadły o połowę przez co zysk operacyjny wzrósł , a ff to tylko 25%.
nie mówiąc o wzroscie KW. Zobowiązania to 1/10 KW
WARTO MIEĆ TĘ SPÓLKĘ W PORTFELU W PONIEDZIAŁEK - A TECHNICZNIE WYGLĄDA TO MIODZIO . JEŚLI STANY CZEGOŚ NIE SKIEPSZCZĄ TO BEDZIE SUPER
Dnia 2010-09-03 o godz. 20:58 ~ms napisał(a):
> Dnia 2010-09-03 o godz. 17:30 ~czuczu14 napisał(a):
> > Robi się bardzo ciekawie.po wynikach za II kw.
> C/WK poniżej
> 1 !!! Wreszcie może ktoś doceni
> potencjał firmy.
ja już doceniłem i dobrałem bo warto.
> Oprócz wskźnika c/wk poniżej 1 warto zwrócic uwage na fakt
> iż spółka generuje zyski co kwartał, koszt sprzedaży spadły
> o połowę przez co zysk operacyjny wzrósł , a ff to tylko
> 25%.
nie mówiąc o wzroscie KW. Zobowiązania to 1/10 KW
> WARTO MIEĆ TĘ SPÓLKĘ W PORTFELU W PONIEDZIAŁEK - A
> TECHNICZNIE WYGLĄDA TO MIODZIO . JEŚLI STANY CZEGOŚ NIE
> SKIEPSZCZĄ TO BEDZIE SUPER
bo tu w ogóle jest cisza i nic sie nie dzieje- średni obrót to kilkaset akcji dziennie. Mam tego niewiele, bo przy tak nędznych obrotach strach dużo mieć i potem sprzedawać to rok przy śmiesznej płynności
Ale fajnie że jesteś optymistą:)
Dnia 2010-09-04 o godz. 14:36 ~piterro napisał(a):
> bo tu w ogóle jest cisza i nic sie nie dzieje- średni obrót
> to kilkaset akcji dziennie. Mam tego niewiele, bo przy tak
> nędznych obrotach strach dużo mieć i potem sprzedawać to
> rok przy śmiesznej płynności
Ale fajnie że jesteś
> optymistą:)
O, ktoś jakby chciał kupić, ale dosyć duże zlecenie na K bez ukrycia to może być zagrywka pod sztuczny odpał- bardziej wygląda na to że jednak chce wyjść niż kupić...
ktoś chciał kupić hahaha będąc rok na spółce powiem tak NIE KTOŚ TYLKO Animator WYSTAWIŁ NIBY ZLECENIE NA 8 TYS AKCJI PO CZYM JE ANULOWAŁ żeby pobudzić ruch na spółce ale widać to mu się nie udało
niby wk dobre ale w podobnej sytuacji jest Kredytin i jakoś nie drożeje a na MW Trade jest spekulacja po wiadomości o czarneckim
zresztą to mi pachnie ENRONEM niby co zmienili sposób wyceny i nagle z 1.9 wk zrobiło się 0.8 czemu tego nie zrobili rok temu do du...py ta spółka
swoją drogą bardzo rzadko spółki na literę v są przedmiotem spekulacji czy inwestycji spółek notowanych na gpw jest ok 250 zatem naprawdę bardzo długo trzeba przewijać stronę żeby trafić na Vindexusa a ludzie z natury rzeczy są leniami i robić im się nie chce
na tej spółce raczej fajerwerków nie bedzie, raczej stawiam na powolne a systematyczne zbieranie po 1 % up , ponieważ podaż niewielka (ff też), a spekuła się tu nie pali to wchodzenia. Ponadto dobre wyniki po półroczu pewnie zmobilizują tych co mają akcje do trzymania. 7 zł niebawem powinniśmy ujrzec jeśli nic po drodze się nie wydarzy, a nie powinno. Mamy więc dobry start związany z odwróceniem trendu (PODWÓJNE DNO NA TYGODNIOWYCH) i tylko trzymac kciuki i akcje. A jak bedzie to czas pokaże!!!!.
pozdrawiam.
Janie, z całym szacunkiem, ale skoro siedzisz na vin od debiutu to nie jesteś zbyt obiektywny, bo sukcesywnie tracisz kase na tym papierze. Na szczęście trend spadkowy sie odwrócił, a 347tys obrotu to na pewno nie sprawka animatora:) Ja już po zakupach, czekam na te 7 zł:)
małą łyżeczką zjesz więcej - jedz więc powoli i małymi kęsami a więcej zjesz.
Stare przysłowie pszczół
Znajdźcie druga taką spółkę na GPW z takimi wskaźnikami!!!!
Jedyna która lepiej się prezentuje to ZREMB ale nie polecam bo wyniki słabe pokazali w przeciwieństwie do vindeksusa który pokazał super wyniki
Nazwa Spółki Liczba akcji Wyemitowanych wartość rynkowa (mln zł) /1 wartość księgowa (mln zł) /2 c/wk c/z /3 stopa dywi dendy /4
Dnia 2010-09-09 o godz. 09:06 ~jan88 napisał(a):
> a już mam pierwsza z brzegu kredytin wk 0.76 cz 13.40 ff
> 28% i co ty na to a jeszcze cos osłabła dynamika wzrostu
> zysku netto w II Q
ZYSK NETTO
1Q -1239
2Q - 2519
TO W JAKI SPOSÓB MOGŁA OSŁABNĄĆ?
JA CI PISZĘ ŻE TO PEREŁKA WŚRÓD SPÓŁEK NA OBECNĄ CHWILĘ - TYLKO GŁUPI BY WYWALAŁ
Zdaje się , że pan jan88 nie potrafi się pogodzić z tym , że pozbył się dobrych akcji. Ja proponuje Janku żebyś jeszcze wrócił póki nie jest jeszcze tak późno.
Dnia 2010-09-11 o godz. 09:24 ~czuczu14 napisał(a):
> Zdaje się , że pan jan88 nie potrafi się pogodzić z tym ,
> że pozbył się dobrych akcji. Ja proponuje Janku żebyś
> jeszcze wrócił póki nie jest jeszcze tak późno.
przy spadkach w piatek spólka zachowywała się bardzo dobrze - widac że jest w silnych rękach. Mamy odwrócenie trendu (na tygodniowych podwójne dno) oraz sygnał kupna na miesięcznych = wzrost
od ilu mc jesteś na spółce? powiem tak vin to taki dziwny przypadek że spada przy wzrostach na giełdzie a czasami rośnie na spadkach na giełdzie. a zresztą przecież kurs spadł do poziomów nie notowanych od przeszło roku zatem to jest trup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!