• beef future3 Autor: ~antoni009 [91.94.143.*]
    no to mamy za sobą korektę , teraz czekamy na uruchomienie portalu , otworzenie agencji i info o kupnie akcji .
    a co na to specjaliści od AT?
    proponuje wstrzymać się ze sprzedażą
  • Re: beef future3 Autor: ~croda [89.74.235.*]
    też tak uważam, że czekają naw wzrosty, mam nadzieje że agencje rozpoczną szybko swoją działalnośc i bussines zacznie się kręcić piota ma racje papier jest bardzo silny
  • Re: beef future3 Autor: piota1972 [87.206.88.*]
    papier jest bardzo silny
  • Re: beef future3 Autor: ~kupiec [89.74.235.*]
    a ja sobie dzięki temu dziś sporo kupiłem i się cieszę, że zalapałem się jeszcze na ten pociąg bo już miałem kupować po 1.9 a tu miła niespodzianka
  • Re: beef future3 Autor: ~obserwator [89.74.235.*]
    przemieliło się kilkanaście milionów akcji i dobrze czas na wzrosty a leszcze niech dalej sprzedają obudzą się z ręką w nocniku
  • Re: beef future3 Autor: ~mirek [89.74.235.*]
    jestem spokojny papier pokaże swoje i da zarobić
  • Re: beef future3 Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    wiecie...AT to dobra sprawa jest... sam się posiłkuję... :-)
    insza inszość, że nie ma co popadać w obżarstwo i tylko z jednego źródełka czerpać :-)

trzeba te klocki składać najlepiej jak się potrafi :-)

z tą korektą to też do końca tak przesądzone nie jest, sami wiecie jak GPW reaguje na sygnały zza wielkiej wody... tak, że tak hurraoptymistycznie to nie ma co... :-) lepiej zrównoważony optymizm :-)

wzrosty były w ostatnim okresie bardzo dynamiczne, a korekta nastąpiła stosunkowo późno...gro wzrostów nakręcone przez spiralę ...ludzkiej natury :-)))... a to się odbija po jakimś czasie na spadkach :-)
    (zakresu temperatur podawał nie będę bo każdy wie do ilu słupek Hg spaść może i jakie są wsparcia, a do ilu słupek urośnie w ciepełku prorokować sensu nie ma bo ostatnio coś o jakimś efekcie... i globalnym ociepleniu piszą ...:-)))

jeśli jest skup to znaczy, że jest kilku inwestorów za którymi stoi spory kapitał i pewnie w najbliższym czasie okaże się z kim mamy przyjemność :-) (zwiększenia zangażowania przez GA raczej bym się nie spodziewał, ale jak to ZENEK11 bodajże napisał , jakby się tak zastanowić... to w jednym wypadku takie zwiększenie miało by sens ;-))

w dalszej perspektywie wygląda to bardzo obiecująco, ale jak zastrzegł emitent... silna zmienność czynników makroekonomicznych na światowych rynkach finansowych - niosąca pewne ryzyka jak choćby wydłużenie procesu w czasie...

dla rozrywki polecam sporządzenie prostego SWOT-a na bazie ogólnie dostepnych materiałów :-)

pozdrawiam grono :-)

• Re: beef future3 Autor: ~gizmo [77.236.28.*]
    Wreszcie pojawiły się głosy rozsądku na forum. Naganiacze na spadki jakoś zamilkli - zresztą wszyscy dobrze wiedzą że to pismaki z zagranicznych banków które czują się zagrożone ekspansją PBSu. Prawda jest taka że kuchenne drzwi stoją otworem i PBS już włożył obydwa podkarpackie chodaki do środka. Wy chyba nie znacie ludzi z Podkarpacia. Tam jak na coś się uprą to doprowadzą do końca choćby po trupach.
    Jeszcze jedna uwaga - PBS jest cwany i będzie chciał w perspektywie ok. pół roku sięgnąć po kapitał żeby rozwijać akcję kredytową. Prawo spółdzielcze nie bardzo mu na to pozwala. Ale Beefbank nadaje się do tego wyśmienicie. A jak myślicie jakie kapitały będą interesować PBS - raczej nie pojedyncze miliony a wg mnie kilkaset baniek a może nawet pół miliarda. A do tego potrzebna jest odpowiednia wycena BEEFBANKU. Historia pokazuje że można robić emisję na pół miliarda jak spółka jest wyceniana na miliard - i to najlepiej emisję z prawem poboru. Moja strategia zakłada więc sprzedaż ale dopiero prawa poboru. Czas pokaże czy będzie skuteczna.

• Re: beef future3 Autor: ~kleofas [83.238.137.*]
    jw
[x]
PBSFINANSE -9,09% 0,50 2025-09-30 15:00:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?