• fatalne wyniki Autor: ~inwestor giełdowy [80.48.183.*]
    10 milionów straty .Straszny zjazd może nawet na 1,30
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~radecky [83.12.146.*]
    w cenie.... a wyniki...no cóż... mroźna i śnieżna zima, powodzie na wiosne i zimno do czerwca..... do tego koszta konsolidacji i restrukturyzacji
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~Irek [83.26.222.*]
    brak chętnych na kupno tego gniota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    silna podaż...............wywala kto może.............
    już jutro 1,50 ................ a za kilka dni poniżej ------- 1 zł......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~radecky [83.12.146.*]
    Dystrybutor mrożonek zakończył pierwsze półrocze 2010 r. z 10,6 mln zł straty netto. Strata jest wynikiem w głównej mierze straty jaką poniosła spółka Jago - informuje zarząd w raporcie.

Inwestycje, ktore mialy miejsce w roku 2009 - czyli przejęcia podmiotów, tj. Milagros, Hela, Twój Sukces, Pol-Cer a także zrealizowana w 2008 roku inwestycja budowy magazynu w Bieniewo Parcela, przyczyniły się do wzrostu kosztów funkcjonowania spółki.

Konsekwencją poczynionych inwestycji i generowanych strat jest wzrost zapotrzebowania na kapitał obrotowy. Celem zaspokojenie tych potrzeb spółka zawarła w I półroczu 2010 roku umowę factoringu oraz kredytową. Powyższe źródła finansowania oraz posiadane znaczne aktywa bieżące w postaci zapasów i należności pozwalają na wywiązywanie się z zaciągniętych zobowiązań.
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~rad [89.228.43.*]
    ja obstawiałem sam sobie wynik w okolicach blizej -3mln :) ale cóż.... zastanawiam się...czy wycena akcji na koniec kwartału wliczana jest do zysku/straty netto??strata jest w sumie po stronie jago matki a i akcje też przypisane są jago matce.
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~mike [94.231.59.*]
    irek, pytam z ciekawości, obserwujesz tego gniota z myślą o zakupie czy znienawidziłeś go tak bardzo, że tylko z tego powodu będziesz kibicował jego podróży do bankructwa?
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~Irek [83.26.230.*]
    tylko plajta !!!!!!!!!!!!!!!! i tak będzie.............
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~Komu lody? [109.243.226.*]
    Irek!!!
    Napisz coś bo dawno Cie tu nie widziałem
  • Re: fatalne wyniki Autor: ~Irek [83.26.221.*]
    kto mądry -----to czytał moje rady..........i powinien podziękować !!!!!!!!!!!!!!!!!
    oczywiście jeżeli nie wszedł w to gówno do kwadratu !!!!!!!!!!!!!!!
    tu będzie duże bankructwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 15:27:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.