brak chętnych na kupno tego gniota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
silna podaż...............wywala kto może.............
już jutro 1,50 ................ a za kilka dni poniżej ------- 1 zł......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dystrybutor mrożonek zakończył pierwsze półrocze 2010 r. z 10,6 mln zł straty netto. Strata jest wynikiem w głównej mierze straty jaką poniosła spółka Jago - informuje zarząd w raporcie.
Inwestycje, ktore mialy miejsce w roku 2009 - czyli przejęcia podmiotów, tj. Milagros, Hela, Twój Sukces, Pol-Cer a także zrealizowana w 2008 roku inwestycja budowy magazynu w Bieniewo Parcela, przyczyniły się do wzrostu kosztów funkcjonowania spółki.
Konsekwencją poczynionych inwestycji i generowanych strat jest wzrost zapotrzebowania na kapitał obrotowy. Celem zaspokojenie tych potrzeb spółka zawarła w I półroczu 2010 roku umowę factoringu oraz kredytową. Powyższe źródła finansowania oraz posiadane znaczne aktywa bieżące w postaci zapasów i należności pozwalają na wywiązywanie się z zaciągniętych zobowiązań.
ja obstawiałem sam sobie wynik w okolicach blizej -3mln :) ale cóż.... zastanawiam się...czy wycena akcji na koniec kwartału wliczana jest do zysku/straty netto??strata jest w sumie po stronie jago matki a i akcje też przypisane są jago matce.
irek, pytam z ciekawości, obserwujesz tego gniota z myślą o zakupie czy znienawidziłeś go tak bardzo, że tylko z tego powodu będziesz kibicował jego podróży do bankructwa?
kto mądry -----to czytał moje rady..........i powinien podziękować !!!!!!!!!!!!!!!!!
oczywiście jeżeli nie wszedł w to gówno do kwadratu !!!!!!!!!!!!!!!
tu będzie duże bankructwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!