jaka lipa, miesko ma tylko zarabiac na biezaco dzialanosc i tak jest a reszta to bedzie PBS :D
a Wy tu ciagle o krowach :) mysli sie przyszlosciowo a nie dzien do przodu
no i co żuczki bo nie rozumiem?:-)... raport za pierwsze półrocze 2010... nawet ładny :-) ale w czym problem?te dane ciut zleżałe... :) jakieś 2 miesiące :-)rynek już to zdyskontowal 30 czerwca br :-)poczekajcie na raport kwartalny za IIIQ2010co za dziwne żuczki na tym forum? ale nie martwcie się... troszke pogracie to się wyrobicie:-)dla mnie dziś był dobry dzień ;-) (LCC, SNS) dyswer... coś tam, coś tam :-)))) Jony wie jakby co ;-P
normalnie jakieś takie dziwne Włodki i Darki... komentują mecz, ale nie wiedzą kto, w co i po co gra... kmentatory jedne :-)))))ktoś: jaka wartość akcji? na jaki dzień jest ta wartość podana? sprawdź bo dla mnie za małe cyferki :))i jaki dziś mamy dzień?
co tu świecić? raport za pierwsze półrocze i już...pół to pół... półusza to połowa cielaka, pół roku to pół roku... a wzrost notowań nastąpił.....? tyle w temacie :-)pozdrawiam:-) czekajcie z marudzeniem na kwartalny za III kwartał, jak po nim zaczniecie kupowac to może będą to akcje waszych kolegów...marre-go, p9, p1972, Bifki, Kri, antoniego009, króla , kolibra i kilku innych... przepraszam jeśli kogoś pominąłem :-) a może nie będą :-)))))))
przeciez bylo ze miesko ma zarabiac na koszty biezacej dzialalnosci jakby ktos nie wiedzial i nie czytal informacji o spolce, bo widze ze niektorzy to szybcy a moze i wsciekli tu siedza :))) a jak jeszcze jest na plus to bardzo dobrze
ale biadolenie i wypisywanie glupot to niektorych domena mr. J ktory sie pojawia jak spada :)))
jak masz to sprzedawaj pekaesem mnie to wisi :))) ale pewnie nie masz bo krowa co duzo ryczy to malo mleka daje :D
a tak wogole to ktos wlazil tylko pod raport?? bo mam wrazenie ze niektorzy to wogole nie wiedza o co biega w tej spolce i kupuja bo na forum kazali :)))
a sprzedaja bo lukas tak mowi, normalnie "sodoma i gomorja"
Moim zdaniem raport jest nadzwyczaj dobry .
Myślałem że będzie gorszy - miłe zaskoczenie .
Jeżeli analizujecie raport , to czytajcie wszystko a szczególnie pkt 4 raportu tj. Omówienie
perspektyw rozwoju, przynajmniej w najbliższym roku. Charakterystyka polityki w zakresie
kierunków rozwoju spółki .
o to chodzi ze najwieksi krzykacze nie umieja czytac a jak przeczyta mu automat to nie rozumie o co chodzi wiec o co Ty ich prosisz :)) a przyznaje ze raport jest ciekawy a punt 4 szczegolnie interesujacy
informacja z dnia 31.08.2010 - raport za I półrocze 2010 (od 01.01.2010 do 30.06.2010)informacja z dnia 22.06.2010 – strategia spółki
informacja z dnia 31.05.2010 - PBS posiada 23 395 422 szt akcji (44,77% udziałów w kz)
ta ostatnia informacja zaowocowała wzrostem ceny akcji w lipcu i sierpniu 2010.
A raport jest zestawieniem danych do dnia 30.06.2010... nie ujmuje wzrostów ceny w lipcu i sierpniu (sic!)
Jeśli nie zaobserwujemy znacznych spadków ceny akcji do końca września, a nawet gdy wystąpią to wartość księgowa akcji na dzień 30.09.2010 ujęta w raporcie kwartalnym za IIIQ2010 ile będzie???? ktoś to szybko oszacuje? :-)))))))
Bank kupował akcje nawet po 0,52 pln (dokładnie 2 600 000 szt ) to po ile sprzeda, żuczki? Po 0,32????? :-))))))
(celem i misją banku jest robić cash, a nie rozdawać cash... Św. Mikołaje to Wy moi drodzy (ci co sprzedali niżej niż kupili :-)))))
W sumie wszystko by się zgadzało gdyby nie realia.
Jeszcze nigdy nie spotkałem firmy której wartość wzrosłaby pięciokrotnie w ciągu miesiąca, no chyba, że beefsan. Może i będzie cena realna zbliżona do 2 zł, ale to za jakieś parę lat.
Dla mnie bomba, będę miał nowszy model porschawki jak poczekam i w międzyczasie tu poszczekam.
Kto w sierpniu podpompował kurs, pozostanie tajemnicą XXI wieku.
Bank Śląski w dniu debiutu? :-)spółki stajni Romana Karkosika na hossie ośmioletniej do 2008 roku :-))))mało to tego? :-)oj król, krol... żartownisiu jeden :-)))
a mnie tenraport cieszy bo wdać, że spółka przechodzi w działalnośc parabankową i ją rozwijaa tu jest kasa mięso to przeżytek, duet jest przyszłością i się szybko rozwija a na dodatek pertal wszystko idzie w dobrym kierunku
Jak już ktoś wcześniej zauważył, te wszystkie rewelacje dotyczące szeroko rozumianej działalności finansowej są już zawarte w cenie. Dlatego rodzi się pytanie, co dalej? Myślę, że dopóki działalnośc ta nie wyjdzie ze sfery planów nie ma co liczyć na znaczny wzrost ceny akcji. Krótko mówiąc będziemy mieć trend horyzontalny.
moze przytruli sie miesem po 1,9x i dalej im sie odbija... jest pare osob piszacych ktorzy tylko widza miesa i C/WK no nie wiem moze jakies spaslaki oblazle tluszczem? :D
- inwestorzy tak się pocieszają.
2 zł początek prawdziwych wzrostów,
1,80 mała korekta,
1,50 opuszczają nas panikarze,
1,40 - 1,00 - 0,70 - 0,33 itd.
Nie zauważyliście optymizmu piszących.
Szkoda, wielu poległo?
Panowie ! Czytajcie co pisze SADOWNIK ,ale ze zrozumieniem.Od 30 czerwca minęło 2 miesiące,to tak od 0,56 do 1,52.Mnie to jak żywo przypomina historię Getinu i Czarneckiego oraz z innej branży historię Ganta.Wszystko rozwija się podobnie jak na tamtych spółkach,znowu ktoś nie dowierza,ktoś kpi ze spółki.A za rok,będzie wielkie halo,dlaczego kurs wynosi ......................A poza tym studiowałem z Leszkiem Wojtasem w Krakowie i wiem że to bardzo ambitny człowiek.