• Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~Rafalski [83.10.25.*]
    Bardzo mi się podobało ....
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~kosmoz [193.238.180.*]
    jestem za tym aby tam wrócić :) jednak sygnałów jakoś mało, do tego usa nie ciągnie, trzeba cierpliwości
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~xxx [82.177.83.*]
    do marre

chyba już sprzedałeś, bo nic nie piszesz
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~marre [90.234.203.*]
    Nie sprzedalem tylko nie ma mnie przy kompie przez tel zagladanm czasami i widze ze dajecie :) nie czas na spryedaz
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~dario [195.205.11.*]
    Panika robi swoje trudno to pojac no ale coz ......
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~Rafalski [83.10.16.*]
    Kiedy coś odbijemy ???
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~ZENEK11 [212.160.130.*]
    Dnia 2010-09-01 o godz. 12:49 ~Rafalski napisał(a):
    > Kiedy coś odbijemy ???
    jutro odbijamy, a jak nie to wychodzę pojutrze, bo jest tyle innych okazji do zarobku.
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~mm [83.31.173.*]
    ZENEK jak sprzedaż, to może zaraz odbić, /tak przeważnie bywa/, a gdzie indziej możesz trafić akurat na korektę, nie myślisz że tak może być? Taka to giełda.
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~ZENEK11 [212.160.130.*]
    Dnia 2010-09-01 o godz. 13:19 ~mm napisał(a):
    > ZENEK jak sprzedaż, to może zaraz odbić, /tak przeważnie
    > bywa/, a gdzie indziej możesz trafić akurat na korektę, nie
    > myślisz że tak może być? Taka to giełda.
    Wiem, już nie raz tak mi się zdarzało, ale też parę razy zdążyłem uciec przed krachem, a parę razy udało mi się wstrzelić w dziesiątkę. Brak mi tego, co na giełdzie najbardziej potrzebne, czyli cierpliwości, ale na razie jeszcze czekam.
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    sporo tam pod parkietem na 1,41 żuczków przycupnęlo... naliczyłem z 70 ofert na K... ale coś tak raptem do 1,37... później niżej tylko pojedyncze sztuki po kilka tysięcy... :-) czyżby żuczki same sobie nie wierzyły, że spadnie? :-) oj, nieładnie :-), a może żuczki z ukrycia? albo to takie żuczki literaty? :-)
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~rolnik [77.252.225.*]
    Szanowny Sadowniku,

co prognozujesz, ale tak szczerze ???
    szczerze to podoba mi sie taka sytuacja że kurs spada stopniowo przez cały dzień od 1,48 do 1,41... a jak już ma spaśc na 1,4 i niżej to nagle pojawia się oferta sprzedaży 40 000 akcji po1,43 i natychmiast znajduje nabywców... a po 1,41 nie braliod prognoz to są tu silniejsze magiki ;-)mnie się nie spieszy... wrzesień zapowiadają nieciekawy... sygnały zza wielkiej wody jakie są każdy widzi... plany spółki każdy zna... przy KT może i o ten 1,2 zahaczyća jakie znaczenie ma 20-30% spadek po 200-300% wzrostach?jak to ktos gdzieś wieszczy: kryzys dotknie amerykę, korekta 50% czeka akcje, a stary kontynent jak na razie nie wylazł z dołka w jaki wpadł w 2007-2008 roku...to jak som my w dole od 3 lat to ile jeszcze można spadać? ile jest spółek C<WK? BEEFSAN daje o tyle komfort spadania, ze GA jest bank... nie TFI, nie duży gracz giełdowy, a bank....... a bank to bank, pewne zasady bankowości obowiązują... bank ma robić cash,a nie tracić zaufanie... jak straci zaufanie nie zrobi cash... tak mnie się wydaje... chyba.. może... nieprawdaż?:-)
    więc myślę, że bliższe ziszczenia będą prognozy Gizmo... jak będzie cieńko (w ocenie GA oczywiście) pompka się włączy i tyle... :-) a skoro pompki jak na razie niet to widać w ocenie GA jest GIT :-) i tego się trzymam :-)))
    a tak serio.... ludzie dajcie firmie popróbować... wy byście chcieli od razu zysk...a to tak nie idzie... jak było up up up... każdy piał i każdemu było mało... jak teraz up nie ma to każdy na firmę nawala... :-) bank wchodził w firmę do 0,52... cała górka to Wy... wasze plany, marzenia i potrzeby... jedne się zrealizuja, inne nie... takie życie
    firma dopiero wchodzi w branżę... czy wy idąc do podstawówki znaliście rachunek różniczkowy?... poczekajcie rok, dwa lata... chcąc szybko zarobić grajcie jak BIfka... wchodzi jak zaczyna się ruch... zakłada zarobek/stratę na poziomie np 3-5% i wychodzi jak zrealizuje... bez wgryzania się w wykresy, bez analizowania raportów... wieczorem i rano czyta komunikaty, wybiera potencjalne cele, przy pozytywnym sygnale pakuje się pewną cześcią kasy i wyskakuje jak zlecenie zaskoczy, jak nie zaskoczy, podejrzewam, że lekko uśrednia i zamyka pozycje na pierwszej górce... jak się chce zarobic od razu 100-200% to się nie da tak w 2-3 dni... cuda się zdażają, ale jest to promil... zwykle dokuje się w naprawdę dużym dole... na BEF było 10% wartości od ceny 4 zł.... czyli około 30 groszy i się na pupci siedzi czasem latami... takich pozycji zwykle robi się kilka w różnych sektorach... bunkruje i czeka... i jak zaczyna rosnąć to się nie wywala na 20-30% tąpnięciu, bo zwykle takie tąpnięcie jest już tak daleko od poziomu wejścia, ze sobie można poczekać jeszcze trochę... :-) pozdrawiam
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~Inka/ do Sadownika [87.205.153.*]
    Sadownik, to ile mam jeszcze czekać, bo już niestety jestem w plecy?
    ... najgorsze jest to, że mam dużo akcji Beef i to co zarabiam na boryszewie i optymusie tracę na beef. Efekt? Przy tak dobrej sesji jjestem na zero!!!
    ... dołuję się, niestety.
    Pozdrawiam .
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~kosmoz [193.238.180.*]
    miałem to samo, beef na minus, opti i brs na plus, wyszedłem niepyszny, ale ja się nie znam ;)
    jak napiszę, ze jutro to uznają mnie za idiotę i będę miał spokój :-))))gorzej jak napiszę i wzrośnie... uznają za guru giełdy i zamęczą pytaniami :-))to na wszelki wypadek napiszę, że jutro wzrosty ;-))))))i oczywiście , especially for the Jony, uzasadnię jakimś durnym uzasadnionkiem w stylu: wzrosty są wynikiem pozytywnych reakcji rynków europejskich tudzież pozostałych ogólnoświatowych na sygnały płynące Wall Street,
    innym czynnikiem odpowiedzialnym jest dająca się zaobserwować prawidłowość na wykresach MACD polegająca na tym, iż po silnych sygnałach spadkowych zmiana trendu następuje po około 6 -10 dniach notowań

a tak już całkiem serio Inka: a skąd ja mam wiedzieć??? nie znam poziomu wejścia, a skoro już jesteś w plecy to dla mnie był on zdecydowanie przesadzony... :-))),
    poza tym jeśli równie agresywnie i równie wysoko weszłaś w OPT i BRS to gratuluję odwagi i życzę powodzenia w grze :-)

no i na koniec: n-ty raz i ostatni... NIE DORADZAM i NIE KORZYSTAM Z RAD PŁYNĄCYCH Z FORUM :-)
    nie pytajcie się więcej ile czekać i za ile sprzedać... to Wy Giganci gracie na krótkie :-), ja wybrałem model gry dla leniwych :-)))) kupuję... i prawie zapominam, że mam..to Wy wytyczacie kierunek... ja sobie spokojnie siedzę w wagonie możliwie najdalej od lokomotywy :-), z lenistwa i dla oszczedności czasu bilet kupiłem dużo wcześniej, wtedy jak podobni wam sprzedawali... i się wiozę ku świetlanej przyszłości :-), a gdzie Wy mnie wieziecie... to sami powiedzcie :-)... co najwyżej kierownik torowiska jak wy jako maszyniści zaczniecie mieszać...skieruje was na właściwe tory :-)))))
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~marre [85.238.204.*]
    wracam i co widze.... :) rozpierduche znowu zrobiliscie... tylko kreska prawde Ci powie :D wszystko inne nie ma znaczenia

jeszcze chetni do oddania?
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~kk [95.49.142.*]
    do marre
    kreska idzie w dół, przynajmniej u mnie
    czy dobrze czytam?
    zawsze moze isc tylko zawsze ktos ja moze skorygowac... bo to by bylo zbyt piekne aby bylo prawdziwe :D
  • Re: Fajnie było w okolicach 2 zł :-) Autor: ~kk [95.49.142.*]
    racja, przydałoby się, żeby odbiło, chyba już dość tych spadków
    zastanawiam się czy już nie dokupować bo, jak odbije to już chyba do 2,50
    sadownik 30ha... Ty to sie napiszesz i natlumaczysz :))))))
    a bo ja taki społecznik jestem :-)))) co mnie wkurza :-))))) szkoda gadac kurka wodna... :-))) jutro mocne wzrosty ;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
    uzasadnienie wypowiedzi powyższej: 1. bo ja tak chcę:-))))))2. bo żuczki coraz większe idiotyzmy wypisują i trzeba im dziobki poprzymykać :-)))))
    to chyba nie czytales parkietu? tam to glupoty juz pisza i na dodatek nic na temat Beefka...
    ja????? :-)))) a bo mi klepka krzywo leżała i zmieniłem ostatnio na takie płyty z trawertynu :-)))))... teraz nie czytam... martwica mi w salonie zalega:-))))) (wapienna) ;-))))))
    odpowiedż: czytam marre...forum parkietu też:-)
    ale pisze tylko tu bo tu miła atmosfera jezd ;-P hehhehe

a na dziś: jak na razie fajny średni kurs... co do odbicia to można było zagrać niemal na pewniaka bo tak analiza trendu kilkuletniego wskazywała i wczorajsza zieleń indeksów, co do przyszłości... poczekamy na działania i pierwsze publikacje :-)

kierownik torowiska i tak decyduje ;-)

pozdrawiam :-)
[x]
PBSFINANSE -4,84% 0,59 2025-11-07 15:24:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?