Panowie, nie naganiajcie leszczy. Nie chcemy ich tutaj. Zobaczymy jakie będą wyniki, jak będzie wyglądał bilans iwtedy będziemy decydować czy coś jeszcze dobierac czy się wstrzymać.
Jak tylko zacznie rosnąć leszcze i tak się prędzej czy później pojawią, im będzie wyżej tym będzie ich więcej, nic się nie poradzi, ale to dobrze bo w końcu ktoś będzie musiał zapewniać nam popyt jak już będziemy wychodzić z inwestycji :)
Dlatego mówię: nie naganiajcie. Naganiać będziemy wtedy gdy kusr będzie w okolicach 25 zł, a do tego czasu lepiej nich ich nie będzie. Wiesz jak to jest z leszczami, wystarczy kichnięcie Wijaty i już ich nie ma, a na tak niewielkiej spółce nawet leszcze mogą zasiać panikę na kursie.
JA jednak wolę troche ponaganiać bo przy 19zł zamieżam zacząć się usuwać bo mam na oku inne dobre spółki. A więc kupujcie bo taki kurs nawet tydzień się pewnie nie utrzyma.
To szybko znikasz. Ja myślę, że mając w perspektywie jak zwykle lepsze drugie półrocze, kurs spokojnie może być na wiosnę 25 zł. Tamte spóły też tyle Ci dadzą ?
Wydaje mi się, że dużo więcej, ale to już jest naprawdę długa perspektywa. Zresztą sam sprawdź i sobie oceń - PLAZACNTR. Podobne c/wk, ale dużo większa spółka i zdecydowanie ciekawsza branża. Drugiej nie podam bo jestem chamski, a spółka bardzo mała, a do tego małe free float i nawet transakcja rzędu 50 000 może wywalić kurs parę procent w górę.
z plazy wycofałem się już dawno - za bardzo związana z kryzysem - spadek sprzedaży detalicznej = brak wynajmu = brak zysku. A jej aktywa przypuszczam że wyceniane są wg wartości nieruchmości sprzed kryzysu więc cwk raczej bym się nie sugerował. I spółka niby duża a pamiętam ciezko było sprzedać i słabe obroty.
Galerie handlowe to jest przyszłość panowie, szczególnie na takich rynkach jak nasz. Ludzie kochają wydawać pieniądze, a najszybszy i najprzyjemniejszy sposób to wybrać się do jakiejś galerii. Poza tym wyniki spółki z poprzednich lat – co prawda mało konkretnie przedstawione, ale aż podejrzanie dobre. WK rzeczywiście się nie zmniejszyło w okresie kryzysu i to jest podejrzane bo chyba mają kilka galerii niesprzedanych jeszcze, ale myślę że akurat w tym biznesie ceny szybko wrócą do normy.