Wyniki są bardzo dobre, zwróć uwagę na zmniejszenie całkowitego zadłużenia, zwiększenie aktywów trwałych i obrotowych co wskazuje na dobrą kondycję firmy
A czy wk nie podniosla sie dzieki srodkom z ipo. Poza tym rosnie wartosc naleznosci co przy takiej samej sprzedazy raczej zle swiadczy o zarzadzaniu finansami i moze zle rokowac na przyszlosc - rezerwy na trudne naleznosci. Jestem akcjonariuszem brg ale nie jestem zadowolony z tego raportu.
Może i źle świadczy, ale firma nie ma za dużego wpływu na ściągalność należności skoro ktoś nie ma kasy żeby zapłacić za dostarczone towary to nikt nie ściągnie banki tez maja takie problemy a ich możliwości są wiesze a co do kasy z ipo to zapewne ona, bo skoro zysk był na poziomie 4mln a wk wzrosła tak znacząco to pewnie spłacili cześć długów tymi pieniędzmi, ale to tylko wyjdzie na dobre, bo mniejsze odsetki od długów będą a kasę zawsze mogą znowu wziąć żeby inwestycje zacząć, tak czy inaczej ja paniki nie widzę i akcje będę trzymał :)
Spolka idzie do przodu generalnie chodzi o to tylko ze rozlicza sie w Euro i dlatego ten rok nie jest zly tylko poprzedni byl sztucznie zawyzony przez euro.
Ale
Moim zdaniem zlotowka bedzie sie umacniala, i dteggo berling bedzie poprawial sprzedaz z zarabial bedzie niewiele wiecej.
Jesli ktos uwaza ze bedzie odrwrotnie to powinien dokupic spolke bo reszta moim zdaniem raportu jest ok.