to fakt - kaszna i kicha ale jeśli wykonaja prognozy na 2011 rok to tak skoczy że aż gacie spadną - tu już każdy sam kalkuluje ryzyko - wydaje mi się że jescze spadnie ale za dużo ludzi sie zawiodło więc wyczuwam jakiś pozytywny sentyment - niby każdy nie chce tego kitu i- narzeka i naśmiewa się ze spółeczki ale obserwują i chcą chyba wskoczyć w odpowiedznim momencie....tak se myślę ale mogę się mylyć..pozdro dla akcjoonariatu !
Przez jakiś czas będzie się kisiło. Pojawią się kolejne komunikaty o nowych kontraktach (zapowiadali je w raporcie), nadal będą ignorowane przez wszystkich, tak jak ten ostatni kontrakt 400 tyś netto. W pewnym niespodziewanym momencie kurs wystrzeli jak w lipcu.
a jak połączyć wykresy pda i akcji ot widać wyraźnie gdzie jest wsparcie i po jego obronie co się może dziać z kursem, na szczęście dla wtajemniczonych nie wszyscy śledzą kurs od początku, więc mogą nie być świadomi pewnych uwarunkowań...
Myślę, że AT ma tu mniejsze znaczenie, ja stawiam raczej na fundamentalne wiadomości.
Ewentualne nowe kontrakty lub ich brak, wyniki za 3 kwartał, realizacja prognoz lub ich zmiana itd. Dla AT ta spółka ma za krótka historię notowań na giełdzie i w dodatku do 09.08 notowane były tylko PDA. Oczywiście AT można się posiłkować ale ja uważam, że AT na NC ma obniżoną wartość merytoryczną na tym rynku grają emocje, rządzi spekuła i komunikaty ze spółek dobre lub złe.
Taki, że sentyment do całego rynku nc jest kiepski. Wydawało sie po piątku gdzie sesja była bardzo dobra to dzisiaj z nawiązką będzie w lecy. Ogólnie kapitał omija na razie ten syf stąd kilma znowu 50gra w zeszłym tygdniu brali sporo na tych poziomach do 55gr było wyczyszczone. A teraz co ?
dziwne że kiedy cały indeks NC spada o 3% w CNBC trąbią, że spółki są tam za drogie...
a przed chwilą jeszcze stacja była patronem NewConnectConvention...
Na razie wywiązują sie z kontraktów jakie planowali także kto wie. Widzę, że juz ekpia po 42gr czyli juz wszyscy zrezygnowali z zakupów wyżej. Po za tym to ścierwo opada cały czas