Zbliża się koniec gnicia na poziomach 3,15-3,25 PLN. Po publikacji wyników i rozpoczęciu skupu kurs polecie w górę. Jeszcze trochę cierpliwości. Myślę, że już w poniedziałek rozpocznie się atak popyt. Nie będzie juz na co czekać. Kto nie kupił będzie musiał kupować na wyższych poziomach. Trochę mnie ta przecena zaskoczyła. Można było się obkupić w tym tygodniu, a ja kopletowałem od począdku sierpnia, więc na razie wesoło nie jest. Ale inwestycja wg teorii to minimum 100 dni posiadania akcji. Krótszy termin to spekulacja.
Ostatni kwartał
usługi własne oprogramowanie 0,36 mln PLN
rok temu 0,134mln
dwa lata temu na minusie
tempo rzyrostu uslug jest impoujace 25-30% na kwartał
Oprogramowanie
0,415 mln
rok temu 0,337
tu obok usług własnych moim zdaniem mamy spory potencjał wzrostowy jeszcze w 2008r w tych pozycjach nawet w wakacyjnych 2 i 3 kwartale było prawie 0,8 mln a więc 2 razy więcej niz dzisiaj - jest co nadrabiać.
Szkolenia
0,293 mln
rok temu 0,282 mln
Serwis
0,113 mln
rok temu 0,099 mln
Ogólnie dywrsyfikacja działalności jest niezła Procad to nie tylko Oprogramowanie/szkolenia ale i usługi
A ja myślę, że kurs będzie szedł w górę w tempie min 5% tygodniowo w okresie skupu. Tak więc 4,50 PLN powinniśmy osiągnąć na koniec października. Później będzie trudniej bo nie będzie motywacji wielkiej a Procad będzie musiał jeszcze kupować (o ile nie skupi szybko po niskiej cenie na początku). Dopiero po umożeniu będzie można myśleć o kolejnych wzrostach. Do tego czasu rynki wyjdą na prostą i zaczną marsz do góry.