• Chyba dobija was freefloat Autor: ~sartan [79.187.151.*]
    Witam
    Panowie przyjrzałem się fundamentom tej spółki i powiem, że są bardzo dobre. Według mnie kurs powinien być już znacznie wyżej ale niestety chyba dobija was freefloat na poziomie 70 %. Szkoda bo moglibyście być już znacznie wyżej.
  • Re: Chyba dobija was freefloat Autor: ~winnetou_gda [94.78.191.*]
    10 minut temu była spora wymiana 500-tkami. Ciekawe czyja to robota?
  • Re: Chyba dobija was freefloat Autor: ~El gato Negro [198.208.240.*]
    Z takimi wynikami to chyba rozowej przyszlosci nie ma co sie spodziewac...nakupilem tego wierzac ze solidne fundamenty sa najwazniejsze...ale jak sa takie spadki wynikow...to ani fundament nie pomoze....

rozczarowali mnie!
  • Re: Chyba dobija was freefloat Autor: ~bbauto [85.193.234.*]
    Spadek procentowy można uznać za spory, ale same wyniki są bardzo dobre. W ciągu 6 miesięcy zarobili niemal złotówkę na akcję. Zakładając że kolejne miesiące tego roku będą rónie dobre, a na podstawie informacji zawartych w sprawozdaniu można takie wnioski wysnuć (chociażby kolejne oddawane bloki na Osiedlu Przewóz w III kwartale, czy rozpoczęcie sprzedaży mieszkań z drugiego etapu naOsiedlu Śliczna. 2 zł /akcję przy obecnej cenie to c/z = 10 a nawet mniej. Wyniki są dobre, reakcja rynku wg mnie przesadzona i to mocno.
  • Re: Chyba dobija was freefloat Autor: ~winnetou_gda [94.78.191.*]
    Też tak myślę. Bo przecież trudno bez przerwy bić coraz to nowe rekordy pod względem sprzedaży i wyniku netto (ostatnie 2 lata były właśnie rekordowe). Mamy wyśrubowaną bazę w postaci bardzo dobrych wyników za 2009 rok i trudno jest o bicie nowych rekordów. Wydaje się, że developerka jeszcze da w tym roku sporo zarobić, zarówno w kończącym się 3-cim kwartale jak i w końcówce roku. Sumarycznie cały 2010 rok będzie nieco gorszy od silnej bazy 2009 r. ale tylko nieco. Tragedii na pewno nie będzie. Spółka osiąga zyski w każdym kwartale, a jej wartość księgowa cyklicznie rośnie:)
[x]
INSTALKRK -1,34% 36,90 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.