Witam
Panowie przyjrzałem się fundamentom tej spółki i powiem, że są bardzo dobre. Według mnie kurs powinien być już znacznie wyżej ale niestety chyba dobija was freefloat na poziomie 70 %. Szkoda bo moglibyście być już znacznie wyżej.
Z takimi wynikami to chyba rozowej przyszlosci nie ma co sie spodziewac...nakupilem tego wierzac ze solidne fundamenty sa najwazniejsze...ale jak sa takie spadki wynikow...to ani fundament nie pomoze....
Spadek procentowy można uznać za spory, ale same wyniki są bardzo dobre. W ciągu 6 miesięcy zarobili niemal złotówkę na akcję. Zakładając że kolejne miesiące tego roku będą rónie dobre, a na podstawie informacji zawartych w sprawozdaniu można takie wnioski wysnuć (chociażby kolejne oddawane bloki na Osiedlu Przewóz w III kwartale, czy rozpoczęcie sprzedaży mieszkań z drugiego etapu naOsiedlu Śliczna. 2 zł /akcję przy obecnej cenie to c/z = 10 a nawet mniej. Wyniki są dobre, reakcja rynku wg mnie przesadzona i to mocno.
Też tak myślę. Bo przecież trudno bez przerwy bić coraz to nowe rekordy pod względem sprzedaży i wyniku netto (ostatnie 2 lata były właśnie rekordowe). Mamy wyśrubowaną bazę w postaci bardzo dobrych wyników za 2009 rok i trudno jest o bicie nowych rekordów. Wydaje się, że developerka jeszcze da w tym roku sporo zarobić, zarówno w kończącym się 3-cim kwartale jak i w końcówce roku. Sumarycznie cały 2010 rok będzie nieco gorszy od silnej bazy 2009 r. ale tylko nieco. Tragedii na pewno nie będzie. Spółka osiąga zyski w każdym kwartale, a jej wartość księgowa cyklicznie rośnie:)