• Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~gregorek [89.79.132.*]
    znów spadek po wzrostach tak jak to było do tej pory. Spadek przez dwa tygodnie do 1zł a później to kto wieczy się znów powtórzy podbitka??? mamy 45 dni nijakości a jak ogłoszą likidacje definitywnie to 10gr będzie za dużo. Te wszystkie wzrościki i spadki to gra spekóły. I jeszcze sobie ona pogra albo i nie ......gdy się okaże że wszystko jest jasne i sądoddali zażalenie Studnickiego.Kto chce niech czeka na ten sądny dzień a kto chce niech słucha się własnej czutki i niech sobie podaruje t ą spółke niech się tu bawią spekulanci ....o ile będą mieli z kim bo leszczyna ominie to szerokim frontem. Tex to bankrut!!!!! i jeśli komuś zależy to tylko na SCORZE ale TEX odchodzi w dal. Bo jeśli ktoś ma łyknąć SCOR to nie po to ratuje TEX-a jego da się obejś. ALe są jeszcze instytucje które po przyzwoiciej cenie chcą wyjść z tego bagna. Pozdrawiam ludzi którzy żyją nadziejami ludzi którzy bronią tej firy. A są to ludzie którzy Tex-a kupili po ok 10zł i chcą coś uratować. ie dajcie się uwieść. To Wasze pieniądze i Wasze oszczędności.Liczącu na Tex-sie na krociowe zyski jest pewne że przecholujecie. Na tej spólce dwa razy zarobić ( co już było) albo pięć razy stracić. To są spekulnckie spółki i sporo można stracić a czy zyskać?????raczej mało prawdopodobne bo spekuła żyje z takichjak My i z nas kase doi.Pozdro
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~zex [81.168.169.*]
    nie masz akcji to po ch.... sie wypowiadasz.

nie pozdrawiam.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~re [82.139.48.*]
    Nie pird...!!
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~MAX [89.186.24.*]
    to że je masz nie znaczy ze możesz się wypowiadać....
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~ubrany [83.7.19.*]
    A mnie np. zastanawia jaka może być opinia tego biegłego,którego dowód został dopuszczony do sprawy.Nie zauważyłem aby ktoś na forum poruszał ten temat.No chyba,że gdzieś przeoczyłem.Może ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~techo [109.243.38.*]
    a jaka mozebyc. tylko jedna-pozytywna.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~ubrany [79.191.9.*]
    A może wiesz techo o co chodzi z tymi 45 dniami bo nie czaję.Czy to jakaś procedura,czy może ktoś sobie tak wymyślił?
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~żak [87.96.78.*]
    Nie, studenci zaczynają zajęcia na nowym roku i nie będą mieli czasu na wypisywanie bzdur na foach.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~adasek [77.253.108.*]
    Techmex to obecnie spółka bardzo dużego ryzyka, a przy tak zawyżonym kursie to już jest mega ryzyko inewstowanie w tą spółkę. Jest bardzo wiele niewiadomych odnośnie decyzji sądu. Po pierwsze sąd dopuścił dowód w postaci opinii biegłego, który może ale nie musi być wzięty pod uwagę. Dodatkowo wielką niewiadomą jest opinia jaką wyda biegły (wcale nie jest oczywiste, że opinia ta będzie na korzyść techmexu). Zgodnie z prawem upadłościowym sąd drugiej instancji nie może zmienić decyzji sądu pierwszej instancji - może jedynie albo decyzję wydaną przez sąd pierwszej instancji przyklepać, albo zwrócić mu do ponownego rozpatrzenia. Jeżeli sąd drugiej instancji potweirdzi wyrok o likwidacji spółki to koniec zabawy, bo od decyzji sądu drugiej instancji nie przysługuje dalsze odwołanie (nie występuje kasacja). Jeżeli sąd drugiej instancji zwróci sprawę do sądu pierwszej instancji do ponownego rozpatrzenia to szanse na układ również są mizerne. Sąd pierwszej instancji już dwa razy ogłosił upadłość . Pamiętajmy, żenie wpłynęły zaliczki od wierzycieli, a więc nawet jeżeli pojawi się ponowne rozpatrzenie to decyzja sądu będzie prawdopodobnmie taka, żę wnisek o upadłość zostanie oddalony i wierzyciele nie będą mogli odzskać pieniedzy. JEDYNĄ SZANSĄ NA URATOWANIE SPÓŁKI JEST INWESTOR Z KASĄ. Jeżeli on rzeczywiście istnieje to super. Ale nie może inwestor warunkować inwestycji w spółkę tym ,że sąd musi wydać decyzję upadłościową z możliwością zawarcia układu. Cena akcji w okolicach 1,7 - 2,0 aktualnie jest zdecydowanie za wysoka. Warto w tym momencie porównać kurs KAREN i Techexa. W pewnym momencie akcje jednej i drugiej spółki kosztowały tyle samo ok. 70 gr. W momencie pojawienia się rzeczywistego inwestora w przypadku Karen kurs urusł maxymalnie do około 2,3 zł/akcję. W przypadku Techmexa taki poziom spółka osiągnęła na wiadomość o wirtualnej możliwości doinwestowania spółki. To świadczy tylko o spekulacyjnym pompowaniu kursu. Przecież finanse Karen wobec Techmexu to niebo a ziemia (na korzyść Karen). Z pewnością tak jest skoro są d nie chce wydać decyzji układowej (przecięz nie robi tego wbrew prawu aby zrobić na złość akcjonariuszomk techmexu). Sąd nie może wydać innej decyzji jeżeli spółka nie posiada wystarczającego majątku ( przy drugiej decyzji sądu pierwszej instancji sąd zobowiązał wierzycieli do wpłaty zaliczek ponieważ spółka jest trwale niewypłacalna i jej zobowiązania przekraczają wartość majątku). Jedyny ratunek to RZECZYWISTY INWESTOR. NA NIEGO CZEKAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~vava [89.76.82.*]
    Sprzedałem Texa z 40% zarobkiem w 3 dni ale czuję, że jeszcze tu wrócę w stosownym momencie /o ile go wyczuję/. Nie mogę jednak czytać tych pseudowywodów naukowych jak wyżej. Karen przy kursie 1,3 ma wskaźnik C/wk 1,5 a Tex przy kursie 1,7 ma C/wk 0,1 Piętnaście razy niższa wycena. Kropka
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~adasek [77.253.119.*]
    zdazdza sie się. tylko, że kaen reularnie publikuje swoeje sprawozdania finansowe, a techmex ostetnie sprawozdanie przedstawił jak się nie mylę za 3Q 2009 i koniec. wskaŹNIKI WSKAŹNIKAMI ALE SKORO SĄD NA PODSTAWIE ICH sprawozdań finansowych nie wydaje tekie a nie inn edecyzje to też o czymś świadczy. Nie twierdzę, że spółka nie posiada jakiegoś potenjanlnego inwestora. Twierdzę że na podstawie aktualnych informacji jest dużym ryzykiem inwestowanie w papiery tej spólki. MAM NADZIEJĘ ŻE INWESTOR JEST REALNY. Przyznaję, że byłem akcjonariuszem tej spólki ale aktualnie zdroworozsądkowo nieracjonalne jest dalsze inwestowanie w jej papiery przy tej cenie. może się myle, ale życzę wszystkim, którzy posiadają akcje techmexu jak najlepej. ja n arazie odpuszczam sobie ten walor.. poczekamy do rozstrzygnięcia.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~piter [77.253.119.*]
    do vava. To się nazywa włąsnie spekulacją. Inwstycja ma charakter długoterminowy. Jeżeli zarobiłeś w 3 dni 40 % to jest to możliwe tylko na spółkach co do których jest niepewna ptrzeszłość takich jak techmex.gratuluję. ja teżzarobiłem ponad 100% w nieco dłuższym czasie ale to nie jest z pewnością spółka w którą zainwesyowałbym w dłgim termionie.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~zezo [77.253.107.*]
    odpowiedź do vava i adasek: pamiętajcie, że w przypadku techmexa i karena jest pewien kłopot wyceny aktywów. karen jset spółką handlowoą i sprzet jest w mairę łatwo wycenić -* chociażby w cenie zakupu (+/- ewentualna aktualizacja). w przypadku techmexa mówimy o licvenacjach i tutaj pojawia się problem wyceny. ilu biegłych tyle wycen. techmex przdstwiając swoje dane finansowe do sądu z pewnością wycenił aktywa w maxymalnie korzystny dla siebie sposób. jeżeli biegły to potwierdzi, to jest szansa na zwrot do sądu do pierwszej instancji na ponowne rozpatrzenie. jeżeli nie to obecny sąd rozpatrzy to negatywnie dla techmexu, tzn. potwierdzi zazsadność decyzji sąDU pierwszej instancji czyli upadłość likwidacyjną. chyba że wcześniej ujawni się inwestor. CZAS NEJLEPSZYM DORADCĄ W TYM WYPADKU.
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~techo [109.243.247.*]
    najbardziej łasym kąskiem jest SCOR. ale SCOR nie ma bez Techmexu.wiadomo ze jest inwestor. nawet stowarzyszenie inwestorow indywidualnych bije sie o akcje, bi wie ile bedzie mogło zarobic. sprawa z bieglym sadowym to celowa zagrywka aby pogonic leszczy. troszke czasu na to potrzebowali. z doswiadczenia wiem ze jak bedzie z sadu pozytywne info to bedzie jazda w kosmo. jest z czego zrobic split, bo cena nominalnato 1 zl, wiec calkiem mozliwe 1:50,podbija kurs do minimum 50 zl zrobia spolit i nowa emisje np po 1 zl, w celu pokrycia fdlugow. dlatego trwa walka o akcje, a leszcze maja na tym nie zarobic tylko rekiny. dla potwierdzenia ze nie ma SCOR bez techmexu przezcytajecie info:http://edgp.gazetaprawna.pl/index.php?act=mprasa&sub=article&id=277123
  • do ~adaska Autor: califas [188.33.191.*]
    porównują karen do techmexu i to jeszcze na korzyść karenu świadczy o kompletnej twojej niewiedzy na ten temat a piszesz z podniety pierdoły, nie kompromituj się takimi opisami a jeżeli coś wrzucisz na forum dwa razy przeczytaj to co napisałeś i czy jest to zgodne z faktami czy raczej z twoją podnieconą euforią i sikaniem pod siebie, z drugiej strony tacy naganiacze są potrzebni na forum im więcej z was wywali akcje i zrealizuje stratę tym lepiej, więc pisz dalej swoje wypociny, są potrzebne jako odżywka dla płochliwego leszcza
  • Re: do ~adaska Autor: ~adasek [77.254.171.*]
    kolego califasie i po co te nerwy. rozumiem że umoczyłeś trochę gotówy kupując po 2,29 i liczysz teraz na cud sądowy i inwestora. Ja napisałem tylko jak może przebiegać rozstrzygnięcie sądowe, które realnie rzecz biorąc w każdym przypadku kończy się tragicznie dla spółki. A co do inwestora to jeżeli spółka i ten cały scor jest tak łakomym kąskiem to zbyteczne jest układanie się sądowne z wierzycielami i przeszacowywanie wartości majątku spółki na te potrzeby (bo rozumiem, żę to jest przyczyną upadłości likwidacyjnej a nie układowej). Inwestor po prostu może skupić wierzytelności spółki, jej akcje z rynku - może nawet właśnie to się dzieje bo zdaje sobie sprawę, że w sądzie układ nie przejdzie. Więc califasie skupuj texa - już niedługo będzie po 50 zł za sztukę. powodzenia
  • bla bla bla sentencje ma, Autor: califas [109.243.13.*]
    znowu jakieś dywagacje i wypociny, jak chcesz wiedzieć jak nie prorokuje ale reaguje, wiec techmexa jeszcze nie mam ale obserwuje i na pewno załaduje go na 100% więc mi nawet sprzyja taki proroczy płacz co niektórych jak twój tylko nie zdajesz sobie sprawy że przy okazji komuś możesz zrobić niedźwiedzią przysługę, ktoś przeczyta i sprzeda realizując stratę a potem wystrzeli, jeżeli twoją rolą nie jest inwestowanie tylko rozładowywanie strachu na forum i szukanie potwierdzenia to nawet nie bierz się za giełdę bo jesteś przyszłościowym dawcą tutaj kapitału,
    bez odbioru
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~techo [94.254.160.*]
    bylo info kto sprzedal bedzie kto kupil. leszczy juz nie dopuszczą
  • Re: Noe widzicie co się dzieje???? Autor: ~vava [83.16.168.*]
    Niekoniecznie będzie info kto kupił. Jeśli kupiły np. dwa podmioty to żaden nie przekroczył progu 5% i żaden nie ma obowiązku ogłoszenia. I chyba to miało miejsce...
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.