• Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~INFO [87.205.40.*]
    Zarząd spółki BIO INVENTIONS S.A. informuje, że w dniu 19 sierpnia 2010 otrzymał od akcjonariuszy wnioski o zamianę akcji imiennych serii A Spółki na akcje na okaziciela. W związku z uchwałą Zarządu nr 1/08/2010 z dnia 20 sierpnia 2010 r. w sprawie zamiany 1 566 000 akcji imiennych serii A Spółki na akcje na okaziciela, zmianie ulega ogólna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki. Dotychczasowa liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki wynosiła 17 666 667. W wyniku zamiany akcji imiennych serii A na akcje na okaziciela, o których mowa powyżej, ogólna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta wynosi aktualnie 16 100 667.

Aktualnie Emitent posiada następujące rodzaje akcji o wartości nominalnej 0,01 zł każda:
    - akcje imienne serii A, uprzywilejowane co do dwóch głosów na WZ - 5 100 667 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii A - 1 566 000 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii B - 3 333 333 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii C - 1 000 000 sztuk.

Czyli wolą stracic uprawnienia tylko po to by móc akcje sprzedać na NC... innego wytłumaczeni nie znajduje... Będzie sypanie. Pamiętajcie że sa to kajce obejmowane po 1 grosz!!(słownie: jeden grosz)!! Co sie zreszta dziwić , spółka ma przychodzy mniejsze od odsputowej budki a wyceniaja ją na 4 mln. Patenty i warosci niematerialne sa w stemcells, BIO jedynie wydało kase na ich zakup i finansuje interes stem cells. Myślcie!!! Doja was jak chcą i teraz ta zamiana by wysypać kolejne akcje, bo charytatywnie to oni prawa głosu sie nie zrzekli. Na NC mozna jedynie akcje na okaziciela sprzedawać.

Miłego inwestowania życzę
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~sm [89.238.30.*]
    obawiam sie , ze masz racje
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~Andrzej [83.19.102.*]
    przestrzegałem przed śmieciem ale kto słuchał
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~korba [188.33.88.*]
    to niezły pasztet. Myślałem, że minęły już czasy, że pierwszy milion trzeba ukraść. Ale trzeba by zajrzeć w życiorysy Prezesów i reszty.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~korba [188.33.88.*]
    niech sobie wytrzepią to co mają, tym lepiej na przyszłość, nie będą knocić. Co prawda to trzeba mocno uzbroić się w cierpliwość.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: joe_black [77.79.197.*]
    Przydałoby Ci się trochę wiedzy...Żeby akcjami sypać to muszą zostać one dopuszczone do obrotu - a seria A nie jest.
    dzięki za korepetycje. Jestem zaskoczony tempem reakcji.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: joe_black [77.79.197.*]
    Po zmianie akcji z imiennch na okazciela będą mogli je sprzedać poza giełdą, np. jakiemuś fuduszowi. Panikować będzie można zaczać dopiero po złożeniu wniosku o dopuszczenie serii A do obrotu i po zatwierdzeniu go.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~obserwator [77.113.202.*]
    Dnia 2010-08-20 o godz. 15:18 joe_black napisał(a):
    > Po zmianie akcji z imiennch na okazciela będą mogli je
    > sprzedać poza giełdą, np. jakiemuś fuduszowi. Panikować
    > będzie można zaczać dopiero po złożeniu wniosku o
    > dopuszczenie serii A do obrotu i po zatwierdzeniu go.

Jak dopuszczą do obrotu - to będzie po ptakach - wystarczy
    cofnąć się do 5 lipca (dopuszczono do obrotu akcje B i C )
    A pocieszać się Funduszem zawsze można !!!!!!!!
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~wax [193.238.200.*]
    tutaj jest informacja o zamianie akcji imiennych na okaziciela

Zmiana praw z akcji Emitenta
    Zarząd spółki BIO INVENTIONS S.A. informuje, że w dniu 19 sierpnia 2010 otrzymał od akcjonariuszy wnioski o zamianę akcji imiennych serii A Spółki na akcje na okaziciela. W związku z uchwałą Zarządu nr 1/08/2010 z dnia 20 sierpnia 2010 r. w sprawie zamiany 1 566 000 akcji imiennych serii A Spółki na akcje na okaziciela, zmianie ulega ogólna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki. Dotychczasowa liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki wynosiła 17 666 667. W wyniku zamiany akcji imiennych serii A na akcje na okaziciela, o których mowa powyżej, ogólna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta wynosi aktualnie 16 100 667.

Aktualnie Emitent posiada następujące rodzaje akcji o wartości nominalnej 0,01 zł każda:
    - akcje imienne serii A, uprzywilejowane co do dwóch głosów na WZ - 5 100 667 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii A - 1 566 000 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii B - 3 333 333 sztuk,
    - akcje zwykłe na okaziciela serii C - 1 000 000 sztuk.

Podstawa prawna:
    § 3 ust. 2 pkt 6) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"

Osoby reprezentujące spółkę:

Janisław Muszyński - Prezes Zarządu
  • Posłuchałem i wywaliłem Autor: ~Scypion małopolski [192.168.3.*]
    Zanim tu będą jakiekolwiek zyski o ile w ogóle będą to może minąć jeszcze masa czasu.
    A żeby tu był zysk który przy 11 milionach akcji da w miarę rozsądny wskaźnik C/Z toby nie wiem ile musieli zarobić.
    Szkoda czasu i nerwów.
  • Re: Posłuchałem i wywaliłem Autor: ~mecenas [156.17.15.*]
    pamietacie jaka spolka wywalala jako pierwsza...hehebyloby smieszne gdyby nie bylo tragicznemecenas
  • Re: Posłuchałem i wywaliłem Autor: ~niestety [87.205.40.*]
    Zakładając nawet najbardziej optymistyczna wersje że akcje zostana spzredane jakiemus funduszowi rodzi sie pytanie -- dlaczego założyciele chcą spzredać spółke która ma niby tak świetlana przyszłość????

Tego infa sie nie da pozytywnie zinterpretować..... niestety
  • Re: Posłuchałem i wywaliłem Autor: ~Andrzej [77.113.251.*]
    pisałem ostrzegałem ale nikt nie słuchał nawet mi odpisali że nie będzie narazie żądnego dofinansowania mówiłem wam to nie wierzyliscie i jaki fundusz poprzedniowwalili w rynek i teraz tez a potem emisja po groszy jak poprzednie jak sprzedałem zaraz jak odpisali o braku dofinansowania ale to było 56-58 wiem mozna pomarzyć teraz przepakowałem na Eskimosa wczoraj debiut w obrocie tylko 647 tys akcji cena 93 grosze czyli ledwo 500 tys zł pozdrawiam
  • Re: Posłuchałem i wywaliłem Autor: ~mecenas [217.30.156.*]
    nadal spolka wyceniana na prawie 4 mln zl wiec ogromnie wysoko.

Ten kto miał ja na początku w reku wywalił akcje natychmiast? nieprawdaż??

Czy mozna powiedziec ze spadki wlasnie sie zaczynają

Jest na razie OK bo nie ma wideł.

mecenas
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~observer [62.21.119.*]
    Ewidentnie potrzebują kasy na finansowanie dystrybucji i dalszy rozwój szkoda tylko tych co kupili za 1,11PLN a byli i tacy. Jednak na NC trzeba uważac bo wiekszosć spółek nie robi nic wiecej poza dojeniem akcjonariuszy którzy w akcie desperacji dokupują na spadkach by usrednić cenę. Pomyślcie 1 566 000 akcji po średniej cenie 0,30 PLN da im tylko 500tys PLN. Nie jest to astronomiczna kwota ale widać jak bardzo potrzebują kapitału. Szybkiego zarobku to tu już nie będzie.
    pozdrawiam
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~szkoda gadac [195.150.61.*]
    1 mln to daja za darmo po groszu prezesom... czyli akce na "poprawienie płynności i wywalenie na NC" , wprowadzaja akcjeA2 z zamierem ich wywalenia na NC, ale zmieniają statut by przy okazji ich sprzedazy nie stracic uprawnień do członków RN, nowa emijato 5,5 mln i na bank nie będzie po obecnej cenie tylko nizej. Pisałem juz dawno że ta spółka ma jedynie na celu pozyskac kase dla spin cells ... pod przykrywka dystrybucji.

Zapenwe nikt nie będzie chciał obejmowac nowych akcji i wywala PP bo te do obrotu na NC będa wprowadzone dla każdych akcji. Spadek kursu murowny. Będziemy mieli za chwile 17 mln akcji więc obecna kjapotalizacja na poziomie 8 mln to nieporozumienie za spółke która roztrwoniła juz 500 tys na zakupy licneccji od spółki matki... Czyli trasnfer kasy do spin cells.(która sama jest warta 1,5 mln zł(za tyle była wyceniana gdy kupował biomed... a wy płacicie ja jej spółke córeczke bez patentów i niczego 8 mln....... VEDIA z kontraktami na 50 mln zł ma kapitalizacje na poziomie 12 mln... ruszczie głowami zamiast tracic kapitał... Tutaj sa chyba sami chciwi liczacy na odbicie... bo spała sporo to odbije... dobre spółki tyle nie spadają.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~korba [109.243.105.*]
    trudno milczeć. Los nasz marny. Długo trzeba będzie czekać na zwrot tego co się wydało a o zarobku nawet nie ma co marzyć. Ale BURDEL!
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~Andrzej [83.19.102.*]
    pisąłem że testwoanie minimów to kwestia czasu na tym śmieciu
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~lukas8i8 [178.182.179.*]
    ponizej 50 gr to miała byc super cena dzis mamy ponizej 35 gr mega promocja i nikt nie chce
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~iug [195.150.61.*]
    Co się dziiw... 50 groszy to yła cena emisyjna więc trudno było mówic o promocji. Obecnie mamy dodruk 1,1 mln akcji po 1 grosz!! czyli 33 razy więcej ni cenai zamiasr wprowadznia go do obrotu. No i kolejne akcje na które raczej dużo chętnych nie będzie.. a pp zostaną wysypane w ryek. Cena emisyjna będzie pewnie w okolicy 15-20 groszy
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~er [77.253.104.*]
    zdaje się , że ktoś to łyka.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~er [77.253.104.*]
    czemu ma służyć ta nagonka na spadki ?
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~was [77.253.96.*]
    a czemu nie po 1 zl , tu jest wszystko możliwe, zwłaszcza że będzie już nowe laboratorium produkcyjne. , może nie trzeba było się wysypywać.
  • Re: Odliczanie pzred kolejnym sypaniem akcjonariuszy.... - INFO Autor: ~czemu [217.30.156.*]
    prosze napiszcie czyje to lab

czy to lab wynajete i czyj jest sprzet?

kiedy pierwsze mozliwe zyski?

Moze jak sie to wyjazsni to widly w gore?

Czemu WDM wyszedl z akcji pośrednio tak szybko?

czemu czemu czemu
  • specjalna spolka dla www Autor: ~mecenas dla www [217.30.156.*]
    mecenas dla www
  • Re: specjalna spolka dla www Autor: ~Andrzej [83.19.102.*]
    tka jak mówiłem to koniec śmiecia
  • Re: specjalna spolka dla www Autor: ~buli [193.138.243.*]
    a co kolega Andrzej tu jeszcze robi???, jak dobrze pamiętam Bioinvent juz dawno sprzedany i zainwestowane w Eskimosa..., skąd ciągłe zainteresowanie sprzedanym papierem?
  • Re: specjalna spolka dla www Autor: ~Andrzej [83.19.102.*]
    przypominam bo niektórzy kwestionowali moje zalecenia i sprzedaż po 56-57 groszy a Eskimos na szybko wczoraj oddany 10 % zysku dziekuję za uwagę
    a podnoszenie kursu 10 akcjami to juz nie muszę tłumaczyć co oznacza
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.