Wydaje mi się, że jest jeden kupujący (duży)a sprzedających zaczęło brakować (przy cenie 43,5) Wszystko zależy od tego na jakie poziomy cenowe kupujący może sobie pozwolić. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo na pokaźne wzrosty. Konsolidacja już trwa rok.
Za wzrostami wg mnie przemawia również skup akcji jaki ma się rozpocząć od września. A skoro będzie skup to i wyniki za pierwsze półrocze powinny być dobre.
To ze do gory pojdzie to wszyscy wiedzą bo skup swoje zrobi...wzrost rynku farmacetycznego i wzrost obrotow firmy tylko dopomoga..tylko jak tu nakupic wieksze ilosci jak tu po pare tysiakow daja:-(
Po prostu ci co mają akcje wiedzą co się święci i trzymają. Jak myślicie przeskoczy 50 zł tym razem jak koniunktura na rynkach dopisze? Wskaźnik C/Z nadal bardzo niziutki spółka wg mnie strasznie nie do wartościowana a wyniki bardzo dobre. I zapowiada się dywidenda za 2010:D
Piękna rekomendacja:https://www.bankier.pl/wiadomosc/DM-BZWBK-podwyzszyl-rekomendacje-dla-PGF-do-kupuj-a-cene-docelowa-do-56-zl-2213170.htmlTo, co wychodzimy z formacji klinowej od dołu?
Nie wychodzimy z żadnej formacji. Mam jeszcze dużo tysiączków akcyji do upłynnienia. Te 6% skupu akcji to sam sprzedam a drugie tyle mi i tak zostanie. Kurs zamrożony na min. 1 rok.
Dnia 2010-08-19 o godz. 21:01 ~sawanto napisał(a):
> j.w.
Mało medialna ta Spółka, choć wyniki ma rewelacyjne. Spokojny organiczny wzrost po 15 mln zysku netto kwartalnie. Uzbierała już ok 45mln i C/Z jest najniższa prawie na całej giełdzie. Tyle że liczy się medialność a nie wyniki..
rynek farmaceutyczny z roku na rok o kilkanascie % do góry niezaleznie od całego rynku tak juz jest od lat wiec przychody w tej branzy zawsze beda coraz wieksze do tego dochodzi sezonowosc a sezon wlasnie ruszył sprzedaz leków razy 3 w aptekach..
pgf okolo rok temu tez juz byl pow.50pln spadek zwiazanybyl tylko z niepokojacymi doniesieniami dot otoczenia spolki a tak zawsze spokojnie rosnie jesli nawet spada to wraca w dobrym stylu tylko ze malo atrakcyjny jest dla takich inwestorów ktorzy oczekuja hitów jednego dnia patrz karen optimus komp itp zobacz jak pgf poszedl w przeciagu ostanik miesiecy idealna inwestycja a hałas wokol tego zaden i na szczescie mam tu na mysli np forum