Dnia 2010-08-19 o godz. 16:46 ~Jony napisał(a):
> a oddasz mu kase jak straci ??? ....
Moment.On sie tylko pyta czy dojdzie do 4 zł
Nie pytał czy jak ktoś napisze że dojdzie a stanie sie inaczej bedzie musiał oddać mu kasę.
Powiem krótko.
Nie mam pojęcia czy dojdzie do 4 zł ale według moich wyliczeń powinno przekroczyć 3 zł.
A doładne moje obliczenia to 3,39 ale w tej chwili Beefsan zmienił profil a właściwie uzupełnił o inny i możemy zobaczyć nawet 5 zł i się nie zdziwię.
Powodzenia dla akcjonariuszy.
Jaki przewidujesz rozwój sytuacji na najbliższe dni/tygodnie? Widzę, że znasz spółkę i jestem ciekawy co do jej dalszych losów (a właściwie co do losów kursu spólki).
Tak jak pisze papier bardzo mocny.To ze była korekta normalne ,realizacja zysków.Jezeli uwazacie ze trzeba sprzedac,to decyzja.Ja nikogo nienaciagam,kazdy robi jak uwaza.Była korekta jak wszedzie na kazdym papierze.
Kurs małymi krokami na wzrost.Korekta - to też zalezy od nas.Ja paier dokupuje cały czas.Poczytajcie o spółce o ich planach itd.Decyzje kazdy podejmuje sam.
sorki ja sie nie znam na tym ale kupiłem papier po 0,26 gr pakiet ponad 80 kilo bo wtedy juz wiedziałem ze bedzie formacja "spodka" sprzedałem po 1,92 bo widziałem ze cos juz sie swieci... niczego nie załuje bo przyzwoity zysk miałem.....spodziewałem sie 2,84 dlaczego... dlatego ze porzeanalizowałem około 5 wykresów z taka formacja i zawsze fala wzrostowa była 1/3 wieksz od tej wzrostowej duzej... ktos papier zwinoł na poziomie 1,92-95 ...kazdy myslał ze to zbieranie a tu zonk,,,jedno zlecenie i SL sie posypało
poziom 1,44 to 32,8% zniesienia fibo i tam sie kurs odbił ....a zasada jest ze takie odbicie powinno nastapic z 61% fibo wiec albo ktos przyspieszył to i pozniej kurs bedzie sie kisił albo ktos nie zdarzy uciec i ma to zamiar za niedługo zrobic...
infa nie ma i raczej narazie nie bedzie ( zarzad jest zdziwiony tymi wzrostami z reszta jak bank ktory ma 55% ) oni to juz sie załadowali na poziomie 0,4 gr wiec tera to tylko technika...C/WK troche wygorowana...parokrotnie nawet jak pokaza dobre wyniki to i ak ksiegowa wartosc bedzie około 0,6gr .. narazie nowa branza sie rozkreca wiec potrzeba kasy na nia...chyba za duzo zysku tez nie pokaza...jak PB pisał sprzedali toksyczne aktywa wiec pozbyli sie długów ale przychód został ten sam !!!
pytanie czy warto wchodzic...kazdy robi jak chce to twoja kasa ale bardzo mi sie to niepodoba jak ktos pisze ze naganiaja na spadki a sam pisze ze dojdzie do 4 :) watpie i to bardzo nawet 3 zeta bedzie problem !! narzie a za pare miesiecy jak biznes sie rozkreci to wtedy bedzie mozna pomyslec o L bo narazie to wyglada na szukanie kapitału na nowe inwestycje przez ban PBS...
proponuje ksiazke GPW Analiza techniczna w praktyce Marcin Krzywda strona 38
cytuje
"Spodek dosc ciekawa formacja odwrócenia trendu. Z poczatku wyglada jak formacja horyzontalna, zamiast trendu bocznego przybiera jednak bardziej zaokraglaony kształt Jest to wynik łagodnego wytracania impetu spadkowego.po osiagnieciu nowego minimum w obszarze połowy formacji nastepuje wzrost z sukcesywnie rosnaca dynamika Kształtuje sie stopniowo i powoli ale zwykle daje pewny sygnał Trudno jednoznacznie okreslic kiedy spodek został do konca uformowany lub zmierzyc przyszły ruch cen. Formacja ta nalezy do najbardziej pewnych i łatwo ja zaówazyc zapowiada duzy ruch cen i co wazne daje duzo czasu na przygotowanie sie do działania"
teraz wez na bankierze kliknij wykres daj na 5 lat i porównaj z tym co pisałem
pytasz o advadis,,,, :) szybko sie uczysz !!! pomys popatrz na wykresy a zobaczysz to co inni zobacza jak bedzie juz za pozno...
C/WK bardzo dobre
co rok wyzsze dochody
problem tylko ze 90% akcji jest na rynku wiec bedzie to szło troszke mozolnie :)
....ale kombinujesz w dobra strone :D
niestety nie mam w naturze dawania dobrych rad ani złych ale podpowiem Ci ze jest jeszcze pare społek takich fajnych nawet bardziej podobnych do befa :)
czy nie uwazasz Jony ze to my akcjonariusze sami pomoglismy tak zjechac ustawiajac SL'e? przeciez wiadomo ze jak iles tam osob ustawi spore pakiety na SL a popyt jest znikomy to samo przez sie leci na leb uruchamiajac wszystkie po kolei powodujac w nastepstwie reacje paniczne innych inwestorow tzw. owczy ped czy jakos tam
uwazam ze wszystko nalezy stosowac z umiarem nawet AT nie daje 100% pewnosci bo to w sumie my ja tworzymy kupujacy i sprzedajacy i nie da sie w 100% wszystkiego przewidziec bo nie wszyscy ja stosuja
jedynie ta formacja ktora sie utworzyla na tej spolce chyba jest najpewniejsza ze wszystkich i ja tez wchodzilem w tych okolicach a nawet nizej niz Ty a w sumie trafiolem na ta spolke przypadkowo gdzie nie bylo jeszcze nawet mowy o PBS i przyszlosci ktora szczerze mi sie podoba i dlatego pozostane na niej jakis czas
a czy dojdzie do 4zl? hmm... nie mow nigdy nigdy jak to sie mowi bo to juz nie bedzie mieso
zgadza sie formacja formacja a "gruby" zrobi reszte...zawsze odwrotnie jak mysla ludzie... 4 zeta spoko moze bedzie to C/WK bedzie jakies 20 to bedzie 2 przypadek na giełdzie z takim wskaznikiem
owszem moze byc nawet 6 zeta ale społka musi teraz duzo zarabiac zeby podniesc wartos akcji wtedy C/WK bedzie malec a to bardzo dobrze...
nie teraz nie za 2 miechy ale za rok moze byc po 4 byle sie mocno a to bardzo mocno sprezyli z zarabianiem