Dnia 2010-08-17 o godz. 08:58 ~bankrut napisał(a):
> Wystarczy postraszyć 600 mln i nagle nasi urzędnicy
> podejmują jakieś sensowne decyzje ;)
Już wczoraj wieczorkiem portiernia ORCO na Złotej 44 była otwarta, biegali ludzie. Tak pomyślałem, że pewnie jest pozwolenie na wznowienie budowy. Walory ORCO powinny w ciagu kilku dni (jako obudzą się fundusze i inni) wzrosnąć do 28 - 33 zł ( w górce nawet więcej). Wznowienie budowy wcale nie oznacza, że ORCO przestanie domagać się 600 mln odszkodowania za wstrzymanie budowy!
Dnia 2010-08-17 o godz. 08:58 ~bankrut napisał(a):
> Wystarczy postraszyć 600 mln i nagle nasi urzędnicy
> podejmują jakieś sensowne decyzje ;)
Ott uczy Polaków, że i w demokracji, którą większość naszych rodaków pojmuje " teraz to mi każdy może..." istnieją reguły przyzwoitości (pozew przeciwko sąsiadom żaglowca) i dotrzymywania słowa/umów (żądanie od Warszawy odszkodowania). Brawo, bez względu jak się losy Orco potoczą
co prawda, nie jest powiedziane ze wojewoda, napewno klepnie pozwolenie ale jest to duzo bardziej prawdopodobny wariant , anizeli cofniecie pozwolenia.gdyby mial zamiar cofnąć to powinien wlasnie oddac sprawe do PINB, bo to on potem by musial zdecydowac, co zrobic ze szkieletem.w obecnej sytuacji wydaje mi sie b. prawdopodobne wznowienie budowy a co za tym idzie UP na orco, jezeli jeszcze 25 sierpnia wyniki za Q2 bedą OK , to lecimy, Panowie i PAnie na szczyty zeszłoroczne!!pzdrshp
Jak na jakie info?! Nie ma oficjalnego potwierdzenia , ze złota rusza, narazie to BARDZO PRAWDOPODOBNE przypuszczenia ;) . Poczekaj na oficjalne info o wznowieniu, mam nadzieje ze tez na przyzwoite wyniki za 2Q jesli wy tak było to wkraczamy na właściwe tory.
Dnia 2010-08-17 o godz. 13:21 ~Ice napisał(a):
> Jak na jakie info?! Nie ma oficjalnego potwierdzenia , ze
> złota rusza, narazie to BARDZO PRAWDOPODOBNE przypuszczenia
> ;) . Poczekaj na oficjalne info o wznowieniu, mam nadzieje
> ze tez na przyzwoite wyniki za 2Q jesli wy tak było to
> wkraczamy na właściwe tory.
Ale kto upadł z 17 piętra Złotej 44 na głowe i oddaje akcje po 22 zł?????
wcale się nie dziwię, że tu jesteś, że pozostałeś.
Zawsze na chłodno analizowałeś problemy i akceptowałeś potencjalne straty.
Mam nadzieję, że toja cierpliwość do orco zaprocentuje.
Nie będzie łatwo raczej.. takie spadki niszczą moralnie akcjonariat, ale układ techniczny i wiadomości mające znaczenie dla spółki są najlepsze może nawet od 2 lat..
Wolumen we Francji ciągle słabiutki, ale i tak 10 razy większy niż ostatnio..
Jak wiesz, mój pakiecik jest niewielki, ale zawsze cieszy zarobek na trudnym rynku..
Tak trzymać ,nie potrzebna nam drobnica na orco , pozdrawiam stały akcjonariat .Tak sobie myślę , że połowę z tych 600mln odzyskamy,ale na dziś dzień trzeba mówić o ugodzie. No bo na zdrowy rozsądek ,kto machnie ręką na taką kasę .;))
To jest nas dwóch - pytanie tylko czy wyniki za II kwartał będą na tyle dobre (albo nie będą tak znacząco złe), iż przywitamy 6 EURO (już nie mówiąc o kolejnych poziomach ;) ) a nie wrócimy na dno.
nie sądzę, że wyniki za jakiś tam kwartał będą miały teraz znaczenie.
PO PROTU ORCO WRÓCIŁO DO GRY!!!
Widać to na wykresie, po obrotach oraz informacjach (Złota)
Wydaje mi się, że dzisiaj ci co sprzedawali popełnili błąd (ale nic pewnego).
Ja dobrałem jeszcze na fixie.. Teraz już 15 % portfela, co jest bardzo dużo:)
wiem, że nieco przesadziłeś chyba:))))
A ja z kolei, nim czmychnę na forex, chcę tu ugrać jeszcze coś...
Myślę, że machniemy 2 letni kanał spadkowy (26 zeta) i będzie dzida o wymiarach teraz niemożliwych do oszacowania..
Ale.. nic pewnego...
~SHP
"tak z ciekawości czystej pytam. Jaką masz średnia na opg? nie musisz odpowiada.pzdr"
Jeżeli mnie pytałeś - gram od roku i główny pakiet (teraz to tylko 1/3 pozycji), którym obróciłem kilkanaście razy od maja 2009 - wychodzi około 7 zł.
Ale otwarte nowe pozycje (2/3 pozycji) - bez rewelacji - 22,20..
We Francji mieliśmy kolejny raz lekką realicję zysków na koniec sesji..
Niepewność ciągle duża. Czekają nas ciekawe dni, jeżeli papier mam się podnieś to chyba teraz jest ten moment... :)))
No panowie i panie nasza katapulta wystrzeliła , pierwszy przystanek to 51 zł , Przypomnijmy że ORCO leżało na dnie przez półtora roku , Wszyscy znamy spółki, które prawie upadły, zarobić dały sowicie ,więc Orco nie będzie wyjątkiem. Pozdrawiam stały akcjonariat.
Rozumie Twoje obawy , przez półtora roku niepewności można przestać wierzyć w potencjał spółki,ale orco nie jest wyjątkiem od reguły .Każda spółka, która prawie upadła ,musi odreagować.Teraz już nie ma sensu grać na krótko ,tylko 80% portfela w Orco i 20 na drobne zabawy
Nic nowego , ale i nic strasznego , może ktoś liczy na paniczną wyprzedaż,,, he he he .Chętnie dokupię .Dobrze że wszyscy czuwają nad jak najszybszym wydaniem decyzji. Można w końcu odsapnąć .Pozdrawiam