Nicolas Games z 4 gr doleciał do 12 to my powinniśmy z 6 na 18 ale spoko
- Tomasz Bagiński współtwórcą animacji do tego filmu
- spółka wybiła się z długotrwałej konsolidacji przy ogromnych obrotach
- skupowano dzisiaj pakietami po milionie i większymi a sprzedawano dużo mniejszymi
- zaczeli przesiadać się ludzie z innych groszówek
- 14n gr pierwszy poważny opór
- popatrzcie co dzieje się na stooqu, jak rośnie wyświetlanie strony vision!!!!1
- kupujcie póki tanio
Ale tutaj ważna jest ta prawie półtoraroczna konsolidacja. Od strony techniczxy wybicie przy ogromnych obrotach z takiej formacji zapowiada bardzo dynamiczne wzrosty. Spory potencjał tutaj mamy.
na tej spólce wszystko jest mozliwe, ważne aby samemu określić poziom wyjścia, a AT na spolka z NC nid zawsze ma zastosowanie no chyba ze obroty sa przyzwoite ale jednego dnia jak dzisiaj
- bedzie dużo wyżej
- wbrew pozorom formacje spełniają się równiez na NC
- a konsolidacja na VV była długa i męcząca
- teraz wyrysuje się spodek z górnym ograniczeniem 14-20 gr (opory, ten drugi to cena emisyjna)
-
na spodek to troche naciągana historia ale z przymrużeniem oka mozna sie na to zgodzic ;)
spolka dla mega cierpliwych wiec nie nalezy podniecać sie jednym dniem wzrostów...
Nie wykluczam oczywiscie, ze spolka strzeli do gory, bo spekula nie takie walki i nie na takich malutkich spolkach robila, ale uzasadnienia merytorycznego to nie ma zadnego.
Spolka od lat nie zarabia ani zlotowki na dzialalnosci operacyjnej,technika 3D nie jst dzisiaj juz zadna rewolucja,filmik animowany kreca od niewiadomo jakiego czasu i nakrecic nie moga,jedna z poprzednich emisji 2 lata temu miala isc na budowe nowoczesnego studio animacji w Hamburgu-gdzie to studio jest??Moze mi ktos adres podac?Pytania retoryczne, bo go nie ma.Nowy inwestor w spolce-SQIDPIX GmbH-spolka nie istnieje nawet w Google.A w niemieckim rejestrze handlowym tez jej nie znalazlem www.handelsregister.de
Moze wam sie uda:)
I gdzie tu podstawy do inwestycji?
wkleiłem na ionnych wątkach czytaj uważnieale popatrz na raportznacząco zmniejszyi stratęaktywa wzrosły prawie do 20 mln złdostali 2 mln dotacji na filma Bagiński i jego
W dniu 31maja 2010 Spółka otrzymała ofertę na wykonanie całości prac animacyjnych do pełnometrażowego, stereoskopowego filmu animowanego, w technologii 3D, pt: BUG MULDOON (MayDay) od renomowanej firmy PLATIGE IMAGE Sp. z o.o. w Warszawie.Jednocześnie, z uwagi na potencjał jaki PLATIGE IMAGE dostrzega w przychodach z rozpowszechniania filmu BUG MULDOON (MayDay), PLATIGE IMAGE Sp. z o.o. podjęła z VIRTUAL VISION SA negocjacje o koprodukcji filmu.Zarząd VIRTUAL VISION SA przedstawi ww ofertę koproducentowi filmu, firmie MAGMA FILMS. Decyzja o wyborze oferty zostanie podjęta po prezentacji zwiastuna filmu w wersji stereoskopowej 3D, którego wykonanie do 15 maja 2010 było, integralną częścią oferty studia XANTUS SA z dnia 8 kwietnia 2010. Na prośbę firmy XANTUS SA prezentacja zwiastuna została przesunięta na 18 czerwca 2010 roku.Firma PLATIGE IMAGE Sp. z o.o. jest producentem wielokrotnie nagradzanych filmów animowanych w reżyserii Tomasza Bagińskiego, którego ostatnia stereoskopowa produkcja 3D przedstawiająca animowaną historię Polski została zaprezentowana na EXPO 2010 w Shanghaju.
Widzę nawet nie chce wam się szukac perełek. Dlatego ja zarabiam najwięcej i bez stresu. To samo było na Nicolasie.
sory stary ale widocznie nie czytałeś w raportach spółki że film realizuje firma Xantus S.A a nie PI zadnego bagińskiego w xantusie nie ma swoja droga to cholernie duzo akcji dzisiaj zostało sprzedanych ponad 10 mln pytanie kto wychodził z Virtual Vision ta spółka to je lipa i tyle na ten temat
To co mówi Jan to prawda. Nigdzie oficjalnie Platige nie potwierdzili, że będą produkowali ten film. Jeżeli spółka pójdzie jeszcze w górę gratuluję pierwszym zarobionym - bo czekaliście wystarczająco długo.
popatrz jakie pojedyncze pakiety szły po stronie K 1 mln i więcej a po stronie S max 200 tyśw związku z tym bardziej trafnym byłoby pytanie kto wchodzi!!!!większość akcjiw pierwszych zleceniach sprzedało łącznie 88 osób a kupiło to 2 osoby
sory stary ale na mojeinwestycje.interia.pl profil viv zobaczyłem tylko jedną transakcje na ponad 1 mln sztuk reszta to po kilkaset tysięcy bądź kilkadziesiąt a tak swoja droga to dziwnie to wyglądało do 9 społka na tko miała40 % wzrostu jedna akcja kosztowała 10 groszy póxniej to już tylko spadek a ostatnie minuty przed 16.30 powrót z 8 na 9 gr za papier wg mnie to było czyste ubieranie taka zmyła
ps
dla tych co kupili sprzedajcie dopóki jeszcze możecie. jak utworzą się balkony po parę mln akcji to będziecie ugotowani na parę tygodni zanim wam to zejdzie a sytułacja na rynku nie pewna możliwa korekta a wtedy spekulacja moze spowodować ze spólka bedzie jak kurs veno
jan 88 nie masz racji.... już na otwarciu przemieliło się ponad 2 mln sztuk, później ktoś łykął pakiet grubo ponad 1 mln.W mojej ocenie jest dużo więcej chętnych o większych zasobach portfela zainteresowanych spółką a chętnych do wywalania było niewielu w każdym bądź razie wywalacze pochodzili z jednego znanego nam źródła. Zbieranie papiera potrfa jeszcze długo a wynika to z faktu że produkcja filmu zajmie jeszcze troche. Ja mimo wszystko widze w tym szanse. Dłuższa konsolidacja to większy wolumen na koncie. Jedno mnie niepokoi a w zasadzie pewność że tego typu wachania (szarpnięcia) na kursie będzie można zobaczyć coraz częściej, z jednej przyczyny... coraz mniejszej ilości akcji do kupna na niskich poziomach. W tym widze klęske dalszej konsolidacji.Zobaczymy.
zobaczymy, dla mnie było by lepiej gdyby konsolidacja potrwała nieco dłużej. Sprawy jednak nabierają tempa i coniektórzy ukryci zbieracze z zasobnym portfelem to zauważyli. Wachacze będą ale nie będą osamotnieni. Tego jestem pewien. Cisza.
Ci co czekali na dzisiejszą sesję oraz publikację raportu wiedzieli co robią.Wybicie nastąpiło przy ogromnych wręcz obrotach, wystarczy spojrzeć na wykres.- rano ktoś zdecydowanie pokazał siłe zakupów-po stronie sprzedaży stało prawie 80 osób, którym zdjęto akcje jednym zleceniem- potem zbierano akcje pojedynczymi zleceniami po 1 mln akcji!!!- sprzedawała typowa drobnica
Ale co tu się dziwić skoro wartość aktywów wzrosła w następujący sposób wskazany w raporc za I półrocze 2010 :
-Opublikowane sprawozdanie finansowe za pierwsze półrocze 2010, wykazuje wzrost wartości aktywów z 7.447 tys. zł do 19.856 tys. zł przy zmniejszeniu straty z 1.976 tys. zł do 112 tys. zł w analogicznym okresie porównawczym. Realizacja stereoskopowego, animowanego, 3D filmu zapewni wieloletni i znaczny wzrost wartości VIRTUAL VISION SA.
- przy obecnej ilości akcji daje to C/WK na poziomie uwaga = 0,6 !!!!!!!!!!- na jedną akcję przypada 15 gr aktywów !!!!
- do tego strata netto spadła z prawie 2 mln zł do 0,1 mln zł!!!!!- sółka ma zapewnione finansowanie, dostaje dotacje 2 mln zł na produkcję filmu- Tomasz Bagiński bije się wraz ze swoją spółką by zostać kooproducentem i twórcą animacji do produktu VV- zobaczcie jaki pusty jest arkusz zleceń do poziomy 20 gr, podobnie jak nie tak dawno na Nico Games