Straszne zamieszanie sie z kursem zrobilo, ale ja nie o tym. Tylko o tym nad czym pracujemy.
Jak zapewne Panstwo sie orientuja za tydzien startuje GamesCon, najwieksze na swiecie targi gier w Koloni - organizatorzy spodziewaja sie ponad 250.000 odwiedzajacych. Oczywiscie bedziemy na nich obecni i o tym dzis rozeslalismy notatke, ktorej tresc mozna znalezc tutaj:
Jak zwykle glownym elementem targow beda pokazy za zamknietymi drzwiami dla przedstawicieli mediow z calego swiata. Liczymy, ze gre pokazamy ponad 200 przedstawicielom mediow ze wszystkich liczacych sie swiatowych serwisow i pism o grach. Zorganizowane beda rowniez pokazy w czesci dla graczy, w tym na ogromnym telebimie dedykowanym wylacznie Wiedzminowi 2. Pokazy polaczone beda z rozdawaniem gadzetow (ponad 100.000 naklejek i kilkadziesiat tysiecy plakatow).
To tyle z poletka stricte branzowego. Ze strony formalnej i finansowej, troche informacji pokaze sie wkrotce w artykule w Parkiecie (online lub druk, nie mam informacji jeszcze), w ktorym znajda sie informacje dotyczace ostatniego etapu realizacji umowy inwestycyjnej z Optimusem (czyli prostpektu emisyjnego i dematerializacji i dopuszczenia akcji na rynek publiczny). Bedzie tez informacja o planowanych terminach w ktorych bedzie mozna uzyskac wiecej oficjalnych danych finansowych na temat spolki. Tutej zrodla sa dwa, raport polroczny ktory ukaze sie pod koniec sierpnia (tak jak pisal Mario obejmuje on jednak tylko dwa miesiace dzialalnosci CDP - maj i czerwiec). Pelniejszy obraz spolki bedzie mozna uzyskac z prospektu emisyjnego, ktory wymagany jest do dopuszczenia akcji na rynek. W prospekcie beda informacje na temat wynikow grupy CDP od poczatku tego roku. Prospekt dostepny bedzie w nie tak odleglym czasie, o czym bedziemy jeszcze informowac. Generalnie nie proznujemy i staramy sie dotrzymac terminow obiecanych na wiosennej konferencji:)
Z redaktorem rozmawialem tez o naszych szacunkach zwiazanych z szansami Wiedzmina 2 na swiatowym rynku i o tym jak zmienione warunki licencyjne (wzrost tantiem placonych do nas z 30 % do 50-80% w zaleznosci od rynkku) oraz fakt, ze CDP tym razem zachowal prawa do elektronicznej dystrybucji beda wplywac na nasze przyszle wyniki.
Jutro czesc z nas wyjezdza już do Kolonii, ale już w przyszłym tygodniu zaczną się pojawiać w internecie nowe materiały o grze.
I tak jak pisal Mario 23 wrzesnia odbedzie sie nasza polroczna konferencja prasowa, poswiecona waznym wydarzeniom na GOG.com, oraz co bardzo wazne startem pre-orderow na Wiedzmina 2 (ujawnione zostana zawartosci pakietow z gra w wydaniu standardowym i kolekcjonerskim).
To tyle jesli chodzi o wiesci ze spolki. Reszta w komunikatach, relacjach dziennikarzy i artykule w Parkiecie.
Ze swojej strony dodam, ze oczywiscie ciesza gwaltowne wzrosty kursu i nie ciesza wieksze spadki, jednak w mojej ocenie, ani jedne, ani drugie nie maja znaczenia w sredniej i dlugiej perspektywie, w ktorej najwazniejsza jest realna zdolnosc spolki do generowania dobrych wynikow i odnoszenia rynkowych sukcesow. A taka ocene musza Panstwo juz przeprowadzic samodzielnie!
Pozdrawiam wszystkich starych i nowych wspolakcjonariuszy,
Michal Kicinski
CD Projekt
PS Na marginesie jedna dobra wiadomosc, niedawno odwiedzil CDProjekt RED redaktor w jednej z najwiekszych niemieckich gazet o grach, Gamestara (Niemcy to obecnie najwiekszy na swiecie rynek gier na PC). Owocem tej wizyty bedzie 8 stronicowy artykul, wraz z frontowa okladka z wizerunkiem naszego Geralta:-) Numer ten ukaza sie zaraz po GamesCon czyli, juz 25 sierpnia.
Hej Mike-cdp
Miło,że nie zaniedbujecie akcjonariuszy. Z wypowiedzi wynika,że jestescie w pełni zaangazowani projekt i pokładacie w nim wielkie nadzieje na sukces. Niewątpliwie przełoży sie to na notowania spółki Optimus. I zapewne pozytywnie.
Życzę sukcesu na targach i uzyskania aplauzu zarówno dla projektu jak i dla marki obu firm:i CDP i OPTIMUSA.
Musze sie przyznac ze jestem w szoku na zadnym forum nie widzialem czegos podobnego mam troche akcyjek z dawien dawna ale dokupie sobie widze ze tu sie szanuje drobnych inwestorow i to mi sie podoba
Dnia 2010-08-12 o godz. 23:33 ~znawca IP napisał(a):
> zmieniaj chociaż IP znawco znawców
2 posty pod dwoma nicami
> w 5 min. i jakież merytoryczne
Co masz do wypowiedzi
> Michala Kicinskiego?
a to mam ze jak sie szycha (jesli to szycha) wypowiada na forum zwanym trzepakiem to chyba nie dla tego ze mu sie nudzi ale dla tego zeby wytrzepac naiwniaków z monety
Dnia 2010-08-13 o godz. 07:47 ~poinformowany napisał(a):
> Gdybyś śledził forum troszkę dłużej to byś wiedział, że to
> nie pierwsza wiadomość od Kicińskiego i pisał gdy poziom
> akcji był na duzo niższym poziomie
Przykro mi nie mam czasu na śledzenie trzepaka, wpadam czasem jak mam ochotę na kabaret.
A co do merytoryki mojego wpisu. wolumen na czerwonej świeczce każdy może sobie odczytac jak chce, ja odczytuje jako wypierdalanko.
Żegnam i pozdrawiam Pana Kicińskiego, gratulując mu odwagi
mozna gratulowac tym co brali po 1,4 i wspolczuc tym co brali powyzej 2 zeta taka moja opinia sam mam sentyment do tej nazwy i przypominaja mi sie piekne czasy hossy interenetowej i jazdy na optimusie ale na dzis 2 zeta to juz predko nie bedzie to tylko moja opinia
Powiem tak - jeżeli sternik puściłby kurs to po targach na 100% będzie sporo powyżej 2 PLN. Sek w tym, że Jakubasowi nie zalezy teraz na wysokim kursie.
Skupię się tylkko na tym co było na końcu informacji - jezeli tak duzy magazyn jak Gamestar poświęca okładkę i 8 stron w swoim numerze zaraz po GC na Wiedźmina to pytanie za 100 punktów - o jakiej grze na PC bdzie najgłośniej po targach?
nie predko tylko juz sie zaczelo nie widzisz?jak nie to zobaczysz za pare miesiecy cene akcji oczy ci wyjdą na wierzch-i jeszcze do jednego matolka co pisal co mnie obchodzi cd projekt jak masz akcje optimusa to powinno cie obchodzic poniewaz to wszystko tera do jednej kasy poplynie zreszta pczytaj sobie a nie gadaj glupot
miało bujać, buja i będzie bujać kto nie ma choroby morskiej to zarobi :-D
no a dziś to chyba kto pierwszy ten lepszy ( dotyczy tych co wczoraj wypadli za burte)
mysle ze najlepszą rekomendacją do kupna dla wątpiących bedzie wybicie kursu ponad 6 zł, wtedy stwierdza ze to musi byc dobra spolka skoro juz urosła 1000% od dołka:)...wiec spokojnie Panowie tam bedzie czekał duzy popyt! pozdr.
Panie ~mike-cdp , mam pytanie .
Kiedy ukaże się komunikat że osoba blisko związana...itp
sprzedała xxx akcji po cenie 2,05zł....?
po tej cenie ja sprzedałem gdyż wczorajszą Pańską wypowiedź na tym forum odczytałem chyba prawidłowo.
Proponuję aby Pan złożył "list intencyjny " , wtedy Pan Zbigniew J.(to jego sposób na wzrosty kursu) pozbędzie się kolejnych akcji po super cenie .
witaj mike,
dzięki za informacje i życzę suksesów na targach.
jak widać rynek świetnie się orientuje odnośnie spółki i wydarzeń w najblizeszej przyszłości bo reaguje pozytywnie dużo przed i wie co robi.
A raczej wiedzą co robią "duzi", którzy robili 2 miesiace temu rozruch na obrotach.
Dzisiaj mamy tego skutek.
Pisałem kiedyś że jak zaczną się wzrosty na OPT to niestety to forum zamieni się w śmietnik i nieznanej maści drobni spekulanci zarzucą to forum gnojem, którego niestety nikt nie odgarnie. A to dopiero początek...
Dnia 2010-08-13 o godz. 11:39 ~chlor napisał(a):
> witaj mike,
dzięki za informacje i życzę suksesów na
> targach.
jak widać rynek świetnie się orientuje odnośnie
> spółki i wydarzeń w najblizeszej przyszłości bo reaguje
> pozytywnie dużo przed i wie co robi.
A raczej wiedzą co
> robią "duzi", którzy robili 2 miesiace
> temu rozruch na obrotach.
Dzisiaj mamy tego skutek.
Pisałem
> kiedyś że jak zaczną się wzrosty na OPT to niestety to
> forum zamieni się w śmietnik i nieznanej maści drobni
> spekulanci zarzucą to forum gnojem, którego niestety nikt
> nie odgarnie. A to dopiero początek...
Witaj CHLOR
Na początku spytam sie jak Twoje obgryzzione paznokcie?
Piszesz na klawiaturze juz sam czy jeszcze klika za Ciebie zonka -Jadwiga?
Widze tez ,ze psychika Ci siadła ,bo bredzisz cos o odczytywaniu
W czarne koty tez wierzysz?
I w czarownice?
Rysiu zarobiłeś może dzisiaj kolejne pieniądze na OPT?
bo ja tak, wyskoczyłem w tym ruchu na 2,15zł czyli 61% fibo ostatniego szczytu po odbiciu, mamy korektę abc, tak to wygląda obecnie. Już jestem zapakowany ładnie :)
a ty dalej błaznujesz? :))
pomódl się o rozum rysiu i o zyski :))
Dnia 2010-08-13 o godz. 14:15 ~chlor napisał(a):
> Rysiu zarobiłeś może dzisiaj kolejne pieniądze na OPT?
bo
> ja tak, wyskoczyłem w tym ruchu na 2,15zł czyli 61% fibo
> ostatniego szczytu po odbiciu, mamy korektę abc, tak to
> wygląda obecnie. Już jestem zapakowany ładnie :)
a ty dalej
> błaznujesz? :))
pomódl się o rozum rysiu i o zyski :))
Jasne :-)))
Powiedz to Joli :-)
ps.Jak obgryzione paznokcie?Zaleczyły się troche? :-))