• Przewidywania na przyszłość. Autor: ~Myślący [150.254.174.*]
    Jakie są Wasze przewidywania odnośnie Moja i Fasinga na najbliższy okres wakacyjny czyli do poczatku września? Czy warto akumulować stopniowo akcje teraz, czy czekać do września? Jakie przewidywane wyniki MOJa?
    Proszę zorientowanych o odpowiedzi i ich przewidywania.
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~gorol-gorol [193.200.150.*]
    Do początku września FASING S.A. będzie dużo wyżej niż teraz i nadal niżej niż wartość godziwa a nawet niż oficjalne WK. Jest trzymany i będzie zbierany na kolejnych poziomach tak długo jak się da.
    Spodziewam się że MOJ S.A. do końca września ruszy nie z powodu wyników które będą lepsze niż w I kwartale i nie za FASINGIEM który już się wybija tylko z powodu zmian typu inwestycje lub przejęcia.
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~KRIS B [83.21.212.*]
    GOROL-STARY WYJADACZ NIE PEKA-PEWNIE DOBIERA.JA MAM MOJA TYLE ZE MI STARCZY WIEM ZE PO TYCH CENACH NIE MA SIE CO BAC.JEDYNA RZECZA KTOREJ CIAGLE SIE UCZE OD 10 LAT NA GPW -TO CIERPLIWOSC-TO JEST JEDYNA RZECZ NA GIELDZIE KTOREJ NIE MOZNA KUPIC/POZDRO
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: stelo76 [85.219.197.*]
    Gorol? A czy to coś wiesz o inwestycjach albo przejęciach MOJ'a? Czyżby MOJ miał na tyle kasy, żeby przejmowac jakąś spółkę? Wtedy to faktycznie akcje MOJ'a poszłyby ostro w górę.

Ja jestem na tej spółce od początku. Kupiłem najpierw MOJ'a aż po 8,48zł. Przez te 3 dłuuugie lata obniżyłem cenę na 5 zł, ale to i dużo więcej niż obecna cena.
    Ja wchodziłem trochę ;) taniej i systematycznie podwyższam średnią.
    MOJ S.A. ma prawie 20mln pln na przejęcia i inwestycje większość kasy jeszcze z IPO. Ulokowane w pożyczkach i inwestycjach ale w końcu jak zrealizują obietnice z prospektu to rajd taki jak na POLNEJ 2006/2007 to przy MOJu będzie mały pikuś.
    Ale, gorol, czy według Ciebie planowane jest w tym roku jakieś przejęcie przez MOJ'a? Pewne? Jeśli wiadomości o kontraktach MOJ'a przez ostatnie 3 lata nie podnosiły wartości jego akcji, to może albo nawet na pewno info o przejęciu rozpocznie jazdę w górę. Czy wiesz coś o przejęciu przez MOJ'a jakiejś firmy w tym roku? Czy to jest w ogóle możlwie, jeśli Fasing jest współwłaścicielem MOJ'a?

• Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~kris b [83.25.44.*]
    na to chwile moj nie dokonal zadnych przejec.do tej pory byly same obiecanki.po prosstu-fakt jest taki-ze wladze moja i posrednio fasigu ososzukaly inwestorow- i maja gdzes to co jest zapisane w prospekcie emis.debiut byl pow.6-spolka zgarnela z ipo pow-20mln-i pozyczyla to fasingowi.a dzis nasze akcje odbieraja po 2.5-jak to sie nazywa-skurwysynstwo.mimo to uwazam ze karta sie odwroci-fasing i moj-to b.ciekawespolki-ale zostalo nadwyrezone zaufanie-a to jest wazniejsze od pieniedzy-prezesie kosecki-do roboty-co z biogazowniami
    Przejęcie jedno już było ale odsprzedali Kuźnię prawie bez zysku. W prospekcie obiecywali akwizycje krajowe i zagraniczne. Nic nie wiem o konkretnych przejęciach podejrzewam tylko że będzie coś takiego w tym lub przyszłym miesiącu. Coś w związku z biogazowniami albo z tradycyjnym biznesem MOJa. Jakby nic nie było to bede dalej trzymał i bardziej liczył na spekułę bo dla niej MOJ S.A. teraz jest lepszy niż POLNA w 2006. Podejrzewam że niewielki zysk w I kwartale był aby wycisnąć resztki akcji ze słabych rąk i w II kwartale nie uda im się utrzymać go tak nisko.
    Fajnie, że masz, gorol, podejrzenia co do przejęc w tym lub przyszłym miesiącu, ale żeby podejrzewac coś tak bliskiego w czasie trzeba się na czymś opierac. Masz pewnie info od kogoś z MOJ'a. Tak? Jeśli to, co piszesz nastąpi w sierpniu lub we wrześniu, to rzecz jasna musi cena akcji DRASTYCZNIE wzrosnąc. Co do spekuły, to przecież nie musi ona akurat upatrzyc sobie MOJ'a. Może pasc na inną firmę. Nie sądzisz?

Czy możesz dokładniej wyjaśnic te twoje słowa:

"Podejrzewam że niewielki zysk w I kwartale był aby wycisnąć resztki akcji ze słabych rąk i w II kwartale nie uda im się utrzymać go tak nisko".
    Od dawna uważałem że do końca wakacji będzie przełom. Nie zmieniłem zadania tylko zbliżył się termin. Kiedyś przewidywałem odpał i on nastąpił ale później niż przewidywałem. Więc żadnej gwarancji nie daję.

Jeżeli mam rację z wydarzeniem któro ma wkrótce nastąpić to do tego pasują słabsze zyski na początku roku. Żeby poinformowani mieli od kogo kupić nim cena wzrośnie DRASTYCZNIE to nieświadomi posiadacze muszą dostać mocny pretekst do wywalenia taki jak słaby zysk i wstrzymanie dywidendy.
    Sugerujesz, że celowo ukryli większy zysk i nie wyplacili dywidendy, żeby dac pretekst do wywalania akcji?

A może faktycznie zysk był niski i nie wystarczyło na dywidendę, na którą liczyłem. 2 lata temu było 12 gr za akcję.

A może byc też tak, że zysk był niższy ponieważ ludzie z firmy lokują pieniądze z zysku w skup akcji?
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~kiv [87.205.180.*]
    jak kupujesz udziały lub akcje w innych firmach to nie zniejszasz zyskuprzeanalizuj sobie wyniki i jasno zobaczysz że strate mają na produkcji a jedynie na machlojkach finansowyh jesteśmy do przodu co oznacza stratę na działalności podstawowej
    Moje przewidywania wyników okazały się trafione idealnie !!!

Jest niewielki wzrost zysku netto i wzrost zysku operacyjnego w II Q w stosunku do I Q.

Operacyjny IQ: 20 a IIQ 124-20=104 to jest wzrost 5krotny ale nie ma co się podniecać baza była bardzo niska
    Netto: IQ: 104 a IIQ 277-104=173 wzrost o 66% też z niskiej bazy

Teraz spokojnie czekamy na realizację dalszych przewidywań co do przejęć i kursu!
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~andy [89.75.101.*]
    wyglada na to, ze wyniki nie spodoabaly sie.

Dolowanie spolki w najlepsze.
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~kris b [83.9.116.*]
    nie jest zle .moj dalej na plusach na wynikach-choc male-ale straty nie ma.cwk-3.7-a tumanow nie brakuje-ludzie wyjdzie i nie pokazujcie sie tu wiecej-to jest spolka do inwestowania-tylko dla koneserow-postawilem juz zlecenie po 2.1-chetnie dobiore
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~rel [178.56.14.*]
    radzę przeanalizować wyniki to zobaczysz skąd ten zyskdziałalność podstawowa - sprzedaż produktów bardzo niska - spadek z 8mln na 6 mlnwynik wykręciły sprzedane aktywa i odsetki od jednostek powiązanychradzę dobrze poczytać
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~andy [89.75.101.*]
    i kolejna paczka do wywalenia.Nieciekawie to wyglada....
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~kk [79.185.173.*]
    Akurat na gpw w Wa-wie wyniki nic nie mają do kursu. Tu działają inne układy. Przy tej cenie to powolutku im te paczki do wywalenia rozdziobią. ::)) Też bym chętnie skubnął, ale brak kasy .
  • Re: Przewidywania na przyszłość. Autor: ~kris b [83.9.116.*]
    sprzedajacy moja-popatrzcie na wyniki fasinga-moze otrzezwiejecie-po takich wynikach spolki-matki-moj-po wynikach na plusie-po 2.5-promocja dalej trwa-chyba naprawde ktos uwzial sie na ta spolke
[x]
MOJ -5,88% 1,60 2026-05-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.