Krótkie i wszystko mówiące cyfry z odpowiedzi dla PZU: 13% sprzedaży (dla klientów spoza Grupy Goodyear) generuje 25% zysku. I to wszystko na ten temat.
Mam nadzieję, że PZU da trochę popalić tym cwaniakom.
zobaczymy narazie widac po kursie jak sie pzu zabiera za goodyeara.
dopoki nie zobaczymy wzrostow nie bedzie wezwania.
swoja droga jestem ciekaw czy pzu naprawde jest tak glupie ze pozwala uwalic kurs,
czy tez oni robia to swiadomie.
narazie wyglada ze to grupa pzu jest zamieszana w ubijanie kursu.
Tom ja już widzę ,że Ty już nikomu nie wierzysz, takie Ci zrobił pranie mózgu Tusk.
Jeszcze trochę będziesz myślał ,że chleb to alkohol, tylko nie liczni wytrzymają pranie mózgu i o to w tym wszystkim chodzi.
Dopiero teraz kapnąłeś się ,że to kurs Dębicy upierdala PZU to jest strategia przemyślana, jeśli biegły rewident stwierdzi, że goodyear zaniżał rentownośc Dębicy oprócz wyrównania finansowego firmie Dębicy, to dodatkowo akcjonariusze mniejszościowi jak PZU mogą domagać się odszkodowania od Goodyeara w pozwach zbiorowych za poniesione wymierne szkody
I to jest przyczyna dlaczego kurs akcji Dębicy nie wzrasta bo potrzebne są dowody.
Musisz myśleć głębiej bo inaczej Cię za każdym razem ograją i nie rzucać się od razu na ochłapy czekać jak rzucą szynkę.
Waldi kilka dni temu pisales ze srednie i male spolki zyskaja 100% w tej grupie jest Debica ale jakos jazdy na polnoc nie widze. Prawda jest taka ze jak Debica nie pokaze wynikow kurs akcji bedzie dryfowal a nawet lecial w dol a PZU na pewno nie chce angazowac wiecej kapitalu w ta spolke. Goodyear tez jest kuty na 4 lapy i bedzie robil wszystko zeby "zgodnie z prawem wyprowadzac zysk". Dlatego nie obrazaj kazdego czlowieka na tym forum bo kazdy ma prawo po swojemu wyciagac wnioski.
Pozdrawiam
DO WALDI: na giełdzie liczy się podaż i popyt , a widać ,że popytu NIE MA wcale, dlatego tom ma rację , to jedyne rozsądne wytłumaczenie . A tym już powinien się zająć prokurator.
Średnie i małe spółki pójdą o 50% po 15 sierpnia tak pisałem i tak będzie ten wzrost nie nastąpi jednego dnia tylko na przestrzeni kilku miesięcy.
Nikt tu nikogo nie obraża tylko piszę fakty ja mam jeszcze nie wyprany mózg,pamiętam co tu pisał Tom przed wyborami do sejmu kilka lat temu takiej nagłej zmiany jeszcze nie widziałem marzy mu się Państwo policyjne teraz a ja mu mówię nie, nie tędy droga trzeba szanować instytucje państwowe i wierzyć im a ,że nasz okradną z Wodzem Jego to inna sprawa jest coś takiego jak przebaczenie i mógł się pomylić haha.
3 lata temu byłem za Państwem policyjnym teraz jestem za miłością i za machlojkami, już mi przeszło haha
Korekty muszą być 2 kroki do przodu jeden do tyłu i to jest zdrowe dla akcji a nie pompowanie od razu.