"ZAKUPY (ZAK): Zawarcie przez spółkę zależną istotnej umowy konsorcjalnej (raport nr 16/2010)
05.08.2010 13:00
Zarząd Zakupy.com S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację od spółki zależnej B2BPartner Sp. z o.o. dotyczącą otrzymania w dniu 4 sierpnia 2010 r. podpisanej umowy konsorcjalnej z Polkomtel S.A.
Umowa ta określa wzajemne prawa i obowiązki Stron związane ze współpracą, w związku z prowadzeniem przez B2BPartner Sp. z o.o. programu lojalnościowego w sektorze B2B dla Polkomtel S.A. Wspólnie z B2BPartner Sp. z o.o. konsorcjum reprezentują Softline Sp. z o.o. oraz Inmark360 Sp. z o.o.
W ramach umowy B2BPartner Sp. z o.o odpowiada za obsługę technologiczną programu lojalnościowego oraz zakup i logistykę nagród.
Szczegółowy zakres i wartość umowy są objęte klauzulą poufności. Kontrakt będzie miał istotny wpływ na wynik finansowy spółki.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 Załącznika Nr 3 "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect" do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.
Osoby reprezentujące spółkę:
Jarosław Kownacki - Prezes Zarządu
Grzegorz Kobryń - Członek Zarządu
(GPW) "
Rewelacja. Przy planach zysku netto na ten rok już wskaźnik C/Z będzie niziutki a teraz doszła jeszcze taka umowa z Polkomtelem.
Czas ruszyć w kierunku 1zł.
Przypominam też artykuł z początku tego roku. Ciekawa jest zwłaszcza końcówka.
Od tamtego czasu wiele się zmieniło. Zaczęły się zyski wzrosła zdecydowanie prognoza zysku rocznego teraz super umowa z Polkomtelem.
Co jak co ale jak to odpali to powinna być ostra jazda.
Widać już od jakiegoś czasu lekkie skubanie, ale to jest na razie nic. Przy takim rozwoju firmy szybko powinniśmy się zbliżać do 1 zł.
Przy zakładanym zysku netto na ten rok 1,59 mln. złotych wskaźnik C/Z przy obecnym kursie wynosi trochę ponad 4. Odliczając nawet jednostkowe zdarzenie z 1 kwartału wskaźnik będzie niewiele wyższy.
Czyli jeden z najniższych wskaźników C/Z na rynku.
A te prognozy najprawdopodobniej nie uwzględniały jeszcze ostatnio zawartego kontraktu firmy zależnej B2B Partner z Polkomtelem, który jest największym kontraktem w historii firmy B2B.
napewno nie uwzglednily bo umowa jest sprzed kilku (nastu moze) dni a podwyzszenie prognozy znacznie wczesniejsze.
Szkoda pisac na tym forum
ja pislaem jak byl po 35 groszy to raz na 2 tygodnie na zakupach post sie pojawial, wiem jak bylo zreszta na fast finance jak bralem po 45 groszy to nikt nie chcial a pozniej po 1 zeta sie podniecali jaka fajna spolka teraz to samo po 35 groszy nie chcieli a beda sie zabijac jak bedzie po 1.2 zl Tak jest mam nadzieje tylko ze nie wyjde za wczesniej bo na fascie sprzedalem kolo zeta a max bylo 1.42 chyba tu narazie mam ustawione zlecenie z tego co pamietam na 98-97 groszy ale tylko na 2 mc.
Ten kontrakt to gruba sprawa. Największy kontrakt w historii firmy. W ogóle B2B Partner rozwija się dobrze i szybko. Jak tak dalej pójdzie to rynek w końcu musi urealnić wycenę Zakupów. Jesteśmy tani jak barszcz.
no tak spolka jest tania ale ma tez perspektywy ciekawe wiec nie wiem czy spolke warto sprzedawac w tym roku nawet w okolicach zeta bo jezeli trend taki sie urrzyma to spolka moze byc fudnamentalnie warta 2 zeta niedlugo. W tej chwili moim zdaniem powinna byc warta kolo 1.2 zl - biorac pod uwage wycene spolki za ten rok jezeli zrealizuja prognozy w poprawionej wersji . spolki c.z bylo by to okolo 12 czyli nadal jedna z natjanszych spolek na nc.
Umowa z Polkomtelem mysle a wlasciwie jetem przekonany tez zarzutuje pozytywnie na wynikach firmy. nie wiemy tylko jak umowa jest skonstruowana wiec czy juz za 3 kwartal czy 4 czy moze dopiero od przyszlego roku. Przynajmniej ja zawsze podchodze bardzo ostroznie.
Wiadomo ze spolka z NC z mala kapitalizacja. Ryzyko jest duze, nie polecam ladownia sie wiecej niz 20% potrefla choc moim zdaniem jest tu do ugrania nie 100% a 200% -300% w przeciagu 2 lat.
ja mam srednia ponizej 40 gr. wiec to dla siebie wyliczylem.
" Zawarcie istotnej umowy z Grupą Wydawniczą Polskapresse
Zarząd Zakupy.com S.A. informuje, że w dniu 11 sierpnia 2010 roku otrzymał podpisaną umowę współpracy z Grupą Wydawniczą Polskapresse w zakresie organizacji i przeprowadzania sprzedaży poprzez akcję sms.
Współpraca z Zakupy.com S.A. umożliwi Grupie Wydawniczej Polskapresse, outsourcing działań sprzedażowych prowadzonych przez wydawnictwa do jednego podmiotu który będzie oferował kompleksową obsługę akcji związanych z promocją produktów i jej natychmiastową sprzedażą.
Zawarta umowa jest umową istotną ze względu na skalę przewidywanej współpracy i jej istotny wpływ na wyniki finansowe Zakupy.com S.A.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 Załącznika Nr 3 "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect" do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu."