• don Pedro Autor: ~jak dziki rumak [77.236.0.*]
    Dobra spółka jest jak dziki rumak. Im bardziej wierzga podczas ujeżdżania, tym jest potem większym liderem wsród innych i bardziej wierna swojemu właścicielowi. Ale takiego umieją ujeździć tylko potomkowie dzikich bezwzględnych Indian.
  • Re: don Pedro Autor: ~ivan [80.48.68.*]
    po wczorajszym ujeżdżaniu dziś nasz rumak leży rozchełstany (spread) :-)
    Niech tylko zbierze siły ... ale jak ruszy z kopyta to większość ujrzy tylko siwy dym.
  • Re: don Pedro Autor: ~Jurek [83.29.184.*]
    Wiesz, kiedyś, dawno, dawno temu, to jazdy były pokazowe, tyle tylko, ze to już historia, a i miedzy bajki włożyć...
  • Re: don Pedro Autor: ~ivan [212.160.215.*]
    Dobrałem w piątek, w czwartek wypuściłem kontre, jeszcze miesiąc mogę pilnować kursu :-) Na stanie ponad 15k. OVER!
  • OVER Autor: ~don Pedro [77.236.0.*]
    Po tym czasie wpadnie trochę dywidend ;-) , więc podstawię koszyk. Pozdro!
  • Re: OVER Autor: ~ivangogh [212.160.215.*]
    understood :-)bez odbioru, proponuje cisze na wątku, przed rozstrzygającymi kwestiami, dobierzemy co nasze i wtedy się zobaczy ;-)
  • Re: OVER Autor: ~don Pedro [77.236.0.*]
    ALUMAST SA istotne zamówienie

23.08. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 30/2010

Zarząd Alumast S.A. w upadłości układowej informuje, iż 23 sierpnia 2010 roku otrzymał zamówienie na kompozytowe słupy oświetleniowe. Dostawa słupów oświetleniowych będzie zrealizowana dla jednego z zakładów energetycznych z południowej Polski. Zamówienie opiewa na kwotę 182.231,16 złotych brutto. Termin realizacji dostawy to wrzesień - październik 2010r.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Uchwały nr 147/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 1 marca 2007 r. z późn. zm. "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Ciekawe, czy ma z tym coś wspólnego mail z informacją o wyrobach ALU, jaki wysłałem do kolegi z Enion SA projektującego sieci energetyczne.
  • Re: OVER Autor: ~ivan [212.160.69.*]
    Nie mam pojęcia jaki to ma związek, ale super, że coś działasz w tej sprawie ;-)Ja to czekam na jakieś wieści z zamówień zagranicznych, bo kiedy nie rozwiąnąć eksportu jak nie przez ten i kolejne dwa lata, gdzie złotówka nie będzie taka silna.W przyszłym roku wybory więc więc rząd nic nie zrobi, nie będzie reform, dług będzie narastał, a po wyborach złotówka poleci na łeb na szyje ;-) Szczerze mówiąc w to mi graj, bo większość swoich wyrobów wysyłam na eksport...Alumastowi polecam zainteresowanie się rynkiem w USA. Wystarczy pobuszować w internecie by nagrać spotkania, wysłać człowieka który dograłby sprawe i po krzyku.Akurat wUSA popyt na wszelkiej maści flagi jest przeogromny, Od tego można by zacząć by potem zaoferować inne produkty. To samo w Europie Zachodniej. Chińszczyzna nie jest już mile widziana z tego co wiem, więc warto próbować.Jakby co to służe sprawdzoną radą:office@emdepoint-candles.com
  • EpcmqbdBeMUpmi Autor: ~bthtzsw [203.196.191.*]
    466Upm cahvaujjvccv, [url=http://mqpfcqwbwzpx.com/]mqpfcqwbwzpx[/url], [link=http://sjgfzxyqmrrs.com/]sjgfzxyqmrrs[/link], http://ujeqxyqibayy.com/
    ALUMAST:
    Istotne zamówienie
    Zarząd Alumast S.A. w upadłości układowej informuje, iż 25 sierpnia 2010 roku otrzymał od firmy ES-SYSTEM S.A. zamówienie na kompozytowe słupy oświetleniowe. Zamówienie opiewa na kwotę 95.257,60 złotych brutto. Termin realizacji dostawy to wrzesień-październik 2010r.Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Uchwały nr 147/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 1 marca 2007 r. z późn. zm. "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Kiedy układ z wierzycielami i emisja akcji? ;-)
    2010-08-26
    08:03 ES System miało 3,57 mln zł zysku netto w I poł. 2010 r., wzrost o 50,9% r/r [ISB]

ESSYSTEM też mam, ktoś wywalał od maja, więc odebrałem ile się dało. Ostatnie akcje odebrałem w sierpniu podczas urlopu.
    I jesteśmy w domu. Będziemy rozświetlać świat.
    Ciekawie wygląda Twój ES... Ja w tym tygodniu skupuje GoadVisers - bo Alumasta poniżej 3.40 nie chcą oddawać. Tam siedzi ta sama ekipa a i cena zrobiła się atrakcyjna.Skoro polecasz to wezme za 10k ES, stracić raczej nie strace wykres i fundamenty wyglądają obiecująco...
    W TVN CNBC własnie leci rozmowa z prezesem ESS, po południu był wywyiad.
  • Re: OVER Autor: ~ivangogh [80.48.68.*]
    staram się nie zwracać na publiczne wypowiedzi... przeważnie wykorzystują je główni akcjonariusze do własnych celów.... Odpuściłem ES, jak zarobie na GoadVisers to na pewno rozważe Twoją propozycję, na razie tam jest jak na ALU żadnego zainteresowania. Już taką spółkę mam w portfelu :)
    Pozdrawiam,

ivan
    I słusznie. A czy myślisz, że taka informacja może mieć wpływ na branżę energii i żródeł światła.

28.08.2010 (IAR) - Czesi są coraz bardziej zaniepokojeni zapowiadanym wzrostem cen energii elektrycznej. Mają być podwyższone aż o co najmniej 22 procent.

Przyczyną jest boom w instalacji elektrowni słonecznych. Poprzedni rząd oraz parlament zagwarantowali inwestorom, że ceny kupna energii elektrycznej z fotoogniw nie ulegną zmianie w najbliższych 20-tu latach. Parlamentarzyści sami lub pod naciskiem lobbystów przeoczyli fakt, że gwarantowane przez państwo ceny znajdą swoje odzwierciedlenie w cenach dla klienta.

Nikt też nie przewidział ewentualnych skutków błędu polityków. Dopiero teraz, gdy okazało się, że na polach elektrownie słoneczne rosną jak grzyby po deszczu a ich łączna moc liczona jest już w dziesiątkach tysięcy megawatów, błąd dostrzegli dziennikarze . Podwyżka cen dotknie nie tylko klientów indywidualnych odbiorców, także odbiorców przemysłowych.

Premier Petr Neczas obiecał, że rząd zajmie się zmianą norm prawa, ale zastrzegł się jednocześnie, że nie ma zbyt wielu możliwości.
  • Re: OVER Autor: ~ivan [212.160.71.*]
    Niestety nie mam pojęcia jak odpowiedzieć na Twoje pytanie...Nawiązując do tekstu... Jeżeli ogólna podaż energii rośnie w dużym tempie przy w miare niezmienionym popycie, a ceny niby mają wzrosnąć to dla mnie to jest jakiś przekręt...Przecież poza alternatywnymi źródłami energii są jeszczedostawcy wykorzystujący tradycyjne kopalniane moźliwości produkcji energii...Dobrze kombinuje ??ps. To TY dziś wywaliłeś ALU?
    Nie oddałem nic co kupiłem, to co mam a ALU to jest tylko cząstka tego co zarobiłem przez ostatnie 3 lata. Więc nawet jeśli to stracę, z czym się też liczę, to bardzo się nie przejmę. Na razie postawiłem na pewną parę walutową i zbieram kasę na bardzo dużą spółkę i może nawet na emisję akcji na ALU. Chyba szykują się duże zmiany indeksów... :-)
[x]
ALUMAST 0,00% 1,67 2022-04-11 14:23:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.