Dzisiaj z kupowanie.Całą sesje obserwuje,ustawianie skupu według schematu.100 000 papieru kupno 1,12 leszcze sprzedaz 6000 .tj przykład tranzakcji. Takich dzisiaj sie odyło 15 . KUPNO po 100 000 przedział 1,12 - 1,11 . to jest panowie cały czas z kupowane a nie sprzedawanie. To sie nazywa wyleszczanie.
Gdyby akcjonariat był rozproszony i jeszcze leszcze miały znaczącą ilośc (ok 18%) to kurs nigdy nie osiągnąłby 1zl. Prawie wszystkie akcje są w jednych rękach,to robią co chcą.
W takim razie mam pytanie: skoro duzi gracze chcą skupować akcje, dlaczego nie obniżyli dziś ceny do, powiedzmy 1 zł, tylko 1,11-1,12?
Pytam całkiem poważnie, gdyż będąc na ich miejscu, z wiedzą którą mam teraz, zrobiłbym właśnie tak. Są jakieś regulacje, które nie pozwalają na taki ruch?
bo wazne jest zwalanie kursu z głowa jak by zawalili do 1 złotego to by ludzie zaczeli wywalac !!! po co skoro kupia 0,08 gr taniej i puszcza kurs a on im wzrosnie o 0,4 gr zachowujac trend wzrostowy itd :)
Śledzę Pańskie uwagi dot. kursu i wiem, że na 1,1 zebrano ogromną ilość akcji, przez co ukształtowało się tu wsparcie. Ale mogliby przecież na chwileczkę tylko zejść niżej, skoro to oni mają te skupione akcje. Ale oczywiście to tylko pytania, mam jeszcze małe rozeznania w tak dynamicznej dziedzinie.
Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie.
Uważa Pan zatem, że raczej nie ma miejsca na tak dynamiczne wzrosty jak przed kilkoma dniami, ale spaść też raczej nie powinno. Przynajmniej to dobre :)
wtedy linie sa złamane - oczywiscie moga zrobic fałszywe wybicidołem !! i pewnie tez do tego daza :) przestaraszyc troche ludzi !!! zobaczymy co bedzie ale mysle ze nie zrobia tego bo moze to uciec spod kontroli !!!
za niedługo bedzie pewnie wezwanie na akcje itd i kurs poszybuje :)
Bo pierwsze wsparcie jest na 1,10.
Gdyby gładko zostało pokonane mogłaby nastąpić wywalanka i kurs poszybowałby, ale w dół. A tak technicznie wszystko ładnie wygląda.
Ja pamiętam tego typu spadki na innych dobrych fundamentalnie spółkach. Najpierw kurs spadł sobie ok.8 - 12% bez żadnego uzasadnienia. Co zaszokowało akcjonariuszy. Pózniej korekta plus 4-6%. w górę. A gdy wszyscy myśleli już, że pociąg odjeżdza na północ, nagle pokazała się informacja niezbyt pozytywna typu, np. że jest wezwanie na skup akcji poniżej kursu giełdowego. Przez kilka dni akcje spadały, aż osiągnęły cenę w wezwaniu. Ale trzeba przyznać, że na każdym poziomie cenowym ktoś skupował namiętnie. Pytanie czy taki NFI skupi idealnie na dołku? Nie to jest niemożliwe. Oni zaczynają skup już na samym początku korekty bo wiedzą, że akcje i tak pójdą w górę. A jednocześnie niemożliwe i wręcz podejrzane jest skupowanie w samym dołku. Dla mnie to dzisiejsze sztuczne zaniżenie kursu w dogrywce na 1.11 może sugerować chęć skupu akcji na niższych poziomach do ok. 1.03 włącznie. Ale jak będzie to zobaczymy.