• obroty o tym nie swiadcza Autor: piota72 [87.206.88.*]
    Dzisiaj z kupowanie.Całą sesje obserwuje,ustawianie skupu według schematu.100 000 papieru kupno 1,12 leszcze sprzedaz 6000 .tj przykład tranzakcji. Takich dzisiaj sie odyło 15 . KUPNO po 100 000 przedział 1,12 - 1,11 . to jest panowie cały czas z kupowane a nie sprzedawanie. To sie nazywa wyleszczanie.
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~kk [79.185.176.*]
    Gdyby akcjonariat był rozproszony i jeszcze leszcze miały znaczącą ilośc (ok 18%) to kurs nigdy nie osiągnąłby 1zl. Prawie wszystkie akcje są w jednych rękach,to robią co chcą.
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~paweł [193.9.0.*]
    Witam ponownie

W takim razie mam pytanie: skoro duzi gracze chcą skupować akcje, dlaczego nie obniżyli dziś ceny do, powiedzmy 1 zł, tylko 1,11-1,12?
    Pytam całkiem poważnie, gdyż będąc na ich miejscu, z wiedzą którą mam teraz, zrobiłbym właśnie tak. Są jakieś regulacje, które nie pozwalają na taki ruch?

Pozdrawiam
    paweł
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~eh ah oh [80.51.44.*]
    bo wazne jest zwalanie kursu z głowa jak by zawalili do 1 złotego to by ludzie zaczeli wywalac !!! po co skoro kupia 0,08 gr taniej i puszcza kurs a on im wzrosnie o 0,4 gr zachowujac trend wzrostowy itd :)
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: piota72 [87.206.88.*]
    dokładnie tak
    bo wsparcie jest na 1,10 a tu był ogromny skup .,pomysl kupisz na 1,10 sprzedac po 1,00 to interes. Pomysl
    Panie Piotrze (?)

Śledzę Pańskie uwagi dot. kursu i wiem, że na 1,1 zebrano ogromną ilość akcji, przez co ukształtowało się tu wsparcie. Ale mogliby przecież na chwileczkę tylko zejść niżej, skoro to oni mają te skupione akcje. Ale oczywiście to tylko pytania, mam jeszcze małe rozeznania w tak dynamicznej dziedzinie.

Pozdrawiam
    paweł
    jak by zeszli na 1 zł to kurs leci na łeb.Wtedy wszyscy wyprzedajai jaki z tego interes.Podniosa kurs o 5 gr i zarobek znowu.
    Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie.
    Uważa Pan zatem, że raczej nie ma miejsca na tak dynamiczne wzrosty jak przed kilkoma dniami, ale spaść też raczej nie powinno. Przynajmniej to dobre :)

Pozdrawiam
    Paweł
    wystarczy jedno dobre info i kurs moze wybic bardzo wysoko i odwrotnie też
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~eh ah oh [80.51.44.*]
    wtedy linie sa złamane - oczywiscie moga zrobic fałszywe wybicidołem !! i pewnie tez do tego daza :) przestaraszyc troche ludzi !!! zobaczymy co bedzie ale mysle ze nie zrobia tego bo moze to uciec spod kontroli !!!

za niedługo bedzie pewnie wezwanie na akcje itd i kurs poszybuje :)
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~igorski [212.191.172.*]
    Bo pierwsze wsparcie jest na 1,10.
    Gdyby gładko zostało pokonane mogłaby nastąpić wywalanka i kurs poszybowałby, ale w dół. A tak technicznie wszystko ładnie wygląda.
    Komu by sie to opłacało kilka milionów kupionych przedział 1,11 1,12
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~mały joe [77.113.85.*]
    Ja pamiętam tego typu spadki na innych dobrych fundamentalnie spółkach. Najpierw kurs spadł sobie ok.8 - 12% bez żadnego uzasadnienia. Co zaszokowało akcjonariuszy. Pózniej korekta plus 4-6%. w górę. A gdy wszyscy myśleli już, że pociąg odjeżdza na północ, nagle pokazała się informacja niezbyt pozytywna typu, np. że jest wezwanie na skup akcji poniżej kursu giełdowego. Przez kilka dni akcje spadały, aż osiągnęły cenę w wezwaniu. Ale trzeba przyznać, że na każdym poziomie cenowym ktoś skupował namiętnie. Pytanie czy taki NFI skupi idealnie na dołku? Nie to jest niemożliwe. Oni zaczynają skup już na samym początku korekty bo wiedzą, że akcje i tak pójdą w górę. A jednocześnie niemożliwe i wręcz podejrzane jest skupowanie w samym dołku. Dla mnie to dzisiejsze sztuczne zaniżenie kursu w dogrywce na 1.11 może sugerować chęć skupu akcji na niższych poziomach do ok. 1.03 włącznie. Ale jak będzie to zobaczymy.
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~marre [85.238.204.*]
    fakt, tez mi to jakos dziwnie ta koncowka wygladala, takie wymuszone obnizenie kursu

zobaczymy jak sie jutro potoczy, moze kilka dni kiszenia jak ostatnio
  • Re: obroty o tym nie swiadcza Autor: ~ag [217.98.60.*]
    widzę, że pan mały joe widzi podobnie jak ja 1,03
[x]
PBSFINANSE -3,33% 0,58 2025-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.