Dnia 2010-08-03 o godz. 10:21 ~inwestor napisał(a):
> DROBNICA PANIKUJE
a co chcesz zostac z papierem ? zawsze mozna odkupic taniej ,nikt nie chce byc na gorce
ostatni slabi oddali-klimat byl nieciekawy.i niektorzy spanikowali wg mnie tym razem ampli juz nie powinno sie cofnac.dzis mnie nie bylo.ale mialem przeczucie ze ampli pokaze rogi.ale za to leci lena-trzeba bedzie sie zaczaic.szkoda tylko relpola nieladnie sie cofnal-jeden z moich czarnych koni-pozdro
i tak też mi się wydaje. panikują mali, ale niestety jest ich dużo na takich spółkach jak Ampli i czasami mogą zachwiać kursem. Ważne, aby nie poddawać się takim wahaniom (korektom) i przeć do przodu. p.s. ja sobie raz na jakiś czas dobieram od tych "wystraszonych" żeby pomóc kursowi iść w górę ;)
p.s.
kris b - jakie obecnie spółki są w kręgu Twoich zainteresowań? co myślisz o MOJ, ZREMB, SYNTHOS? jakieś inne przemyślenia?
dlugo czasu bronilem moja bylem cierpliwy.ale wywalilem swoje 4000szt po 2.98-jestem zalamany jego prezesem koseckim i wyniki b.slabe.mam polna.relpol i energoinstal i jeszcze inne.ostatnio po wlasnej analizie wziolem pamapol-potezna grupa spozywcza-600mln przychodow.dania gotowe pasztety.kosserwy zupy w proszku.mrozone warzywa.kasze.ryz kawa.b.dobre wyniki-ida jak burza.kurs nisko-akcji malo -cos dla mnie-wogole nie znany no i maja siatkarski klub w 1 lidze.pamapol to potentat w polsce i zaczyna eksport-nie wiem glowa kazala mi go kupic.najwiecej mam porfela z branzy energetycznej ale tez szukam innych perelek-np.lena makrum.np.bbcapital nfi-prawie 10 mln.czystego zysku.w porfelu lepsze spolki niz mci-i testuje teraz dno-niepojete-tez to kupilem wczoraj.nigdy sie nikogo nie slucham.i wszystkim radze podejmowac decyzje samodzielnie i ponosic tego kosekwencje/pozdro
do kris b i guru - podoba mi się Wasze myślenie a szczególnie mądre analizy krisa. Masz podobne typy do moich, jest kilka spółek, które podałeś a o których nie słyszałem, lub może inaczej - których nie śledziłem dogłębnie.
Tak jak Ty, czekam na Bomi, o Pamapolu długo myślałem i chyba wreszcie wejdę.
Aby zarobić grubą kasę, trzeba być cierpliwym. Na Ampli jestem od ponad roku i zarobiłem nie mało, ale tylko przez cierpliwość i analizę.
Jakiś czas temu, wchodząc z kasą na giełdę słuchałem się takich naganiaczy, myślałem, że będzie szybki i pewny zysk. I fajnie było przez pierwsze tygodnie: wszedłem w Techmex, kiedy jeszcze wszyscy myśleli, że bankructwo im nie grozi, itp - przez pierwsze dni zarobiłem, full, ale nie wiedziałem że day traing jest niebezpieczny, chciałem więcej i niestety wtopiłem mnóstwo! to samo z Anti...
Nic to, na błędach się człowiek uczy, teraz jestem cierpliwy i analizuję i wychodzę na prostą ;)
zdecydowanie popieram branża energetyczna będzie na topie. Ampli perełka i niech sobie rośnie. Tez popieram tylko samodzielne decyzje i nie warto sie niczym i nikim sugerować. Ponadto do portfela dorzucilem tez pamapol, auxilium, eurotax i polnoc nieruchomosci. rozwazam wejscie w Bomi jak jeszczce spadnie kapitalizacja spolki choć mam tu duze na razie przemyslenia.