Dzięki za wsparcie Winetou , bo trochę brak mi cierpliwości. :) Wiem, że to solidna spółka !!! , ale dziwie się że tak kiepsko pneła się do góry. Cieszę się , że dziś będzie dodatkowa kasa z dywidendy. :) :) :)
No cóż ... ? Drobnica po ogłoszeniu raportu chyba już pozbyła się akcji (kto miał sprzedać, ten chyba już sprzedał), więc najwyższa pora na wyjście z tego przedłużającego się trendu bocznego, kształtującego się w okolicach 20 złotych.
Mając na uwadze opinię zarządu INK co do rozwoju sytuacji w spółce w kończącym się III-cim kwartale bieżącego roku i w IV kw. 2010 r., można z dużą dozą prawdopodobieństwa popatrzeć na to wszystko umiarkowanie optymistycznie. Poniżej fragment Sprawozdania Zarządu za I półrocze br.
"Wskazanie czynników, które w ocenie emitenta będą miały wpływ na osiągnięte przez niego wyniki w perspektywie co najmniej kolejnego kwartału.
Pomimo trudnej i wymagającej konkurencji na rynku budowlanym Zarząd Spółki ocenia, że działalność w 3 kwartale 2010 roku będzie dochodowa. Realizowane kontrakty jak i te podpisane na początku roku powinny pozwolić na uzyskanie dodatniej rentowności w tym segmencie i realizację założonych planów. W III kwartale 2010 roku Spółka rozpoczęła przenoszenie własności mieszkań w dwóch kolejnych blokach zbudowanych na Osiedlu Przewóz, co przyczyni się do osiągnięcia dobrego wyniku z tego segmentu w kwartale, a w konsekwencji w całym 2010 roku. Realizowana rozbudowa drogi i linii szybkiego tramwaju w pobliżu osiedla, nadal będzie korzystnie wpływać na sprzedaż mieszkań, a w konsekwencji na osiągane przez spółkę ceny mieszkań. Na przełomie III i IV kwartału Spółka rozpocznie sprzedaż mieszkań Drugiego Etapu na Osiedlu Śliczna, co powinno korzystnie wpłynąć na jej bieżącą sytuację finansową."
Co się do diabła dzieje? Taki ABM, który niedawno był po 10 zł już nas wyprzedził cenowo, a wcale wynikami nie błyszczy. Wycena ABM według C/WK=2,0, INK wiadomo.
Masz racje Winetou
Mnie też dołuje ta sytuacja , resztkami sił powstrzymuje sprzedaż :) :) , ale sądzę, że nasza cierpliwość będzie wynagrodzona podwójnie :) :)
dzisiaj ktos zbieral z ukrytego po 20,12, wiem bo puscilem dwa male pakiety, ale nie sprzedaje reszty bo bedzie tu male up niedlugo. pozdrawiam posiadaczy papierka
Chciałeś powiedzieć pakieciki:) Ja z kolei testowałem prawą stronę. Na końcowym fiksie wrzuciłem tak dla jaj PKC 5555 szt. na kupi, i muszę powiedzieć, że ktoś (chyba też dla jaj) ukrył podaż na 20,60. Co to oznacza? HGW ... chyba ktoś coś k..... kombinuje z trzymaniem kursu.