• $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~dragon111 [79.191.148.*]
    Ostatnie dwie sesje były bardzo ciekawe, zresztą kilka ostatnich też. Panika, jazda w dól i sprzedaż po pkc, a następnie po pewnym czasie powrót na zero. Konsolidacje trwają przy psychologicznych poziomach, bo tam najwięcej ustawia się drobnicy, którzy naczytali się Murphy'ego. Zostało nas coraz mniej, a ilu wytrzyma do końca.

Moja wypowiedź nie jest rekomendacją, w myśl odpowiednich przepisów i nie zachęcam do kupna czy sprzedaży akcji spółki OPONEO.PL
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    wytrzepali przy 8 az miło...
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~piterro [87.206.161.*]
    teraz oponki ugruntują pozycje 8zł i pojedzie wkrótce do około 9,30.
    Ktoś wie kiedy podadzą wyniki za I półrocze lub II kwartał?
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~jojojo [91.206.7.*]
    " skonsolidowany raport półroczny, zawierający półroczne skrócone sprawozdania finansowe:
    - raport za I półrocze 2010 roku: 31 sierpnia 2010 roku (wtorek).
    3. raporty roczne:
    - raport za rok 2009: 14 kwietnia 2010 roku (piątek),

Jednocześnie Zarząd OPONEO.PL S.A. ponownie informuje, że nie będzie przekazywał do publicznej wiadomości odrębnego raportu za II kwartał 2010 roku "

p.s trzymam od 5.8 i trzymac bede :)
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~klasyk [77.253.59.*]
    Jestem zadowolony z sytuacji jaka jest obecnie na oponach. Mieliśmy niedawno komunikat ze przewodniczący RN sprzedał 50k akcji po cenie 7zl. Jestem ciekaw kto je dostał, osobiście odbieram tą transakcję bardzo pozytywnie. W okolicach 8.40 mamy jeszcze silne opory a później powinno być już łatwiej. Pisałem w kwietniu, że ta spółka jest niedowartościowana i silna fundamentalnie. Dziwiłem się czemu mimo tak dobrych wyników, przejęć i otwarciu nowych witryn internetowych na zachodnich rynkach spółka stała w miejscu. Uważam, że Oponeo.pl nie pokazało jeszcze swojej siły, nie zapominajmy o wynikach, które będą za miesiąc. Proszę sie nie sugerować moim postem podczas kupna lub sprzedaży akcji spółki Oponeo.pl
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    teraz mamy totalny pat...
    podaz dramat i popyt rowniez...
    ci co mieli sprzedac to sprzedali ...
    jak to widzicie ?
    na dłuzej zakotwiczy koło 8 Pln ?
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~piterro [87.206.161.*]
    najdalej 3 tygodnie- do podania wyników, bo zapowiadają sie wypasione
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ Autor: ~klasyk [178.36.123.*]
    Muszę ci przyznać rację, uważam również że wyniki powinny być bardzo dobre. Może nas prezes czymś zaskoczy. Tak ja sobie wcześniej zakładałem iż będzie stabilizacja w okolicach 8zł i się nie myliłem. Nadal uważam, że Oponeo ma dużą możliwość rozwoju. Proszę się nie sugerować moim postem są to wyłącznie moje przemyślenia i nie stanowią żadnej rekomendacji.
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~klasyk [178.36.123.*]
    Dlaczego uważasz, że mamy totalny pat... ? Ja się cieszę, że nie ma podaży bo widać iż papier jest skupiony i trzymany w ryzach. Co do popyty popyt tak mi się zdaje przyjdzie po wynikach, a do wyników niech sobie spokojnie rośnie. Osobiście się nie dziwię, że grono inwestorów nie widzisz jeszcze jak na tą cenę tej spółki. Zobaczą, ale jak ruszy tylko w tedy będą się "zabijać" o akcje i sami windować kurs odkupując od siebie akcje.

Mój post nie stanowi zadnej rekomendacji
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    tej sytuacji nie odbieram negatywnie tylko pisze to co widze
    kombinuja zeby odebrac ale juz nie ma od kogo bo kto ma papier ten trzyma i bedzie trzymac a bo obecna cena jest delikatnie mowiac smieszna ..
    a jesli chodzi o wyniki to powinny byc niezłe a jak bedzie dobra zima to smiem twierdzic ze cały rok zamknał rewelacyjnie
    po wynikach firm zwiazanych z motoryzacja widac ewidetnie ze zastój który był to juz przeszłosc i zaczynaja zarabiac a to posrednio przełozy sie na oponeo
    jak dla mnie firma rewelacyjna
    w nastepnym roku historyczna cena zostanie przebita a moze i w tym...
    pozatym forum delikatnie ucichło
    bo drobni po drodze pozbyli sie akcyjek i sa z boku wiec zostali nieliczni
    pozatym mysle ze przy odłoszeniu wyników wkoncu dowiemy sie kto brał pakiety
    ma jeszcze czas do konca miesiaca zeby zebrac z rynku i mysle ze po tyg. spokoju znowu zaczał sie ruchy....

i jeszcze jedno zobacz ile zebrali w tym. tygodniu...
    prawie nic kombinuja jak kon pod gore
    wczesniej szukali 2 razy stop loss a ich nie znalezli
    co tydzien to nowa taktyka
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~xyz [10.23.7.*]
    ale dzisiaj zastój ----- godzina 12:30 Wolumen 436 szt.

nikt nie chce oddać poniżej 8 złotych. moim zdaniem to bardzo dobry sygnał bo jak tylko będzie jakieś info to podrośnie kurs o kolejną złotówkę
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~klasyk [178.36.126.*]
    Zgadza się szakal ze w tym tygodniu śmieszne ilości zebrali. Uważam, że stopy mogą znowu uruchomić zdejmą popyt i rzucą kilka akcyjek pkc aby wywołać popłoch (jest to moja opinia i proszę sie nią nie sugerować) Stabilizacja przy 8zl jest wskazana. Przeanalizuj kurs widać jak na dłoni ze chodzimy w określonym trendzie. A kto gra na trend ? z mojego doświadczenia wynika, że zazwyczaj są to fundusze. Uważam, że mają duże ciśnienie bo nie maja jak skupić akcji z rynku, a jeszcze ubiega ich w tym kupowaniu marketeo.pl Dlatego mamy te pakiety sprzedażny członków RN lub wymiany. Oczywiste jest to, że żaden drobny akcjonariusz i żaden przypadkowy podmiot tego nie dostał Tylko wiesz co mnie ciekawi jeśli naprawdę te akcje wędrują do funduszy? Co oni którzy oddali te akcje dostaną w zamian? Bo nie znam w przyrodzie takiego zjawiska, aby ktoś coś komuś dał za darmo.

Mój post nie jest żadną rekomendacją i prosze się nim nie sugerować przy kupnie bądź sprzedaży akcji spółki Oponeo.pl
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~Mich [77.255.7.*]
    no ciekawe pytanie, ale odpowiedz jest prosta: przy 12-14 zł znów będą mogle sprzedać małe pakiety po 50-100 tys akcji i wtedy zainkasuja nieco więcej - hehe - proste?
    możecie się moją wypowiedzią kierować lub nie - jest mi wszystko jedno ;-)
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~Gruby Artur [188.33.79.*]
    Panowie mocno zacisnąć pośladki i trzymać akcje. Ktoś teraz skupuje akcje, to nie po to, aby je następnie odsprzedać z zaledwie 50 - 60 % zyskiem. Tu pójdzie szybko i dużo powyżej 12 PLN. Im bliżej data publikacji raportu (31 sierpnia 2010 r.), tym coraz bardziej będą wymyślać, w jaki sposób zebrać akcje z rynku. A wiele ichna rynku już nie ma. Stąd te transakcje w porozumieniu insiderami.

http://www.inwestycje.pl/resources/Attachment/2010/08_03/file7922.pdf
  • Re: $$$$$OPONEO$$$$$ szakal Autor: ~Gruby Artur [188.33.79.*]
    Powyżej wkleiłem linka. Wejdźcie na niego i popatrzcie jak niebagatelnie i niesamowicie zmienią się wskaźniki dla tej spółki. Teraz, już tylko będzie jazda z górki. Bez znaczącej konkurencji. To dotychczasowe Oponeo, to już nie będzie to samo Oponeo. ;-)))
    Bardzo ładny raporcik...
    Jak tak dalej bedzie sie rozwijac to trza zwiekszac zaangazowanie w spółce ...
    lekko mnie zaskoczyło ze w tak krotkm czasie Oponeo stało sie 2 domena w Italii
    znam ten kraj bo sporo tam przebywałem a tam potencjał jest spory...
[x]
OPONEO.PL -3,93% 92,80 2025-11-13 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.