Ostatnie dwie sesje były bardzo ciekawe, zresztą kilka ostatnich też. Panika, jazda w dól i sprzedaż po pkc, a następnie po pewnym czasie powrót na zero. Konsolidacje trwają przy psychologicznych poziomach, bo tam najwięcej ustawia się drobnicy, którzy naczytali się Murphy'ego. Zostało nas coraz mniej, a ilu wytrzyma do końca.
Moja wypowiedź nie jest rekomendacją, w myśl odpowiednich przepisów i nie zachęcam do kupna czy sprzedaży akcji spółki OPONEO.PL
" skonsolidowany raport półroczny, zawierający półroczne skrócone sprawozdania finansowe:
- raport za I półrocze 2010 roku: 31 sierpnia 2010 roku (wtorek).
3. raporty roczne:
- raport za rok 2009: 14 kwietnia 2010 roku (piątek),
Jednocześnie Zarząd OPONEO.PL S.A. ponownie informuje, że nie będzie przekazywał do publicznej wiadomości odrębnego raportu za II kwartał 2010 roku "
Jestem zadowolony z sytuacji jaka jest obecnie na oponach. Mieliśmy niedawno komunikat ze przewodniczący RN sprzedał 50k akcji po cenie 7zl. Jestem ciekaw kto je dostał, osobiście odbieram tą transakcję bardzo pozytywnie. W okolicach 8.40 mamy jeszcze silne opory a później powinno być już łatwiej. Pisałem w kwietniu, że ta spółka jest niedowartościowana i silna fundamentalnie. Dziwiłem się czemu mimo tak dobrych wyników, przejęć i otwarciu nowych witryn internetowych na zachodnich rynkach spółka stała w miejscu. Uważam, że Oponeo.pl nie pokazało jeszcze swojej siły, nie zapominajmy o wynikach, które będą za miesiąc. Proszę sie nie sugerować moim postem podczas kupna lub sprzedaży akcji spółki Oponeo.pl
Muszę ci przyznać rację, uważam również że wyniki powinny być bardzo dobre. Może nas prezes czymś zaskoczy. Tak ja sobie wcześniej zakładałem iż będzie stabilizacja w okolicach 8zł i się nie myliłem. Nadal uważam, że Oponeo ma dużą możliwość rozwoju. Proszę się nie sugerować moim postem są to wyłącznie moje przemyślenia i nie stanowią żadnej rekomendacji.
Dlaczego uważasz, że mamy totalny pat... ? Ja się cieszę, że nie ma podaży bo widać iż papier jest skupiony i trzymany w ryzach. Co do popyty popyt tak mi się zdaje przyjdzie po wynikach, a do wyników niech sobie spokojnie rośnie. Osobiście się nie dziwię, że grono inwestorów nie widzisz jeszcze jak na tą cenę tej spółki. Zobaczą, ale jak ruszy tylko w tedy będą się "zabijać" o akcje i sami windować kurs odkupując od siebie akcje.
tej sytuacji nie odbieram negatywnie tylko pisze to co widze
kombinuja zeby odebrac ale juz nie ma od kogo bo kto ma papier ten trzyma i bedzie trzymac a bo obecna cena jest delikatnie mowiac smieszna ..
a jesli chodzi o wyniki to powinny byc niezłe a jak bedzie dobra zima to smiem twierdzic ze cały rok zamknał rewelacyjnie
po wynikach firm zwiazanych z motoryzacja widac ewidetnie ze zastój który był to juz przeszłosc i zaczynaja zarabiac a to posrednio przełozy sie na oponeo
jak dla mnie firma rewelacyjna
w nastepnym roku historyczna cena zostanie przebita a moze i w tym...
pozatym forum delikatnie ucichło
bo drobni po drodze pozbyli sie akcyjek i sa z boku wiec zostali nieliczni
pozatym mysle ze przy odłoszeniu wyników wkoncu dowiemy sie kto brał pakiety
ma jeszcze czas do konca miesiaca zeby zebrac z rynku i mysle ze po tyg. spokoju znowu zaczał sie ruchy....
i jeszcze jedno zobacz ile zebrali w tym. tygodniu...
prawie nic kombinuja jak kon pod gore
wczesniej szukali 2 razy stop loss a ich nie znalezli
co tydzien to nowa taktyka
Zgadza się szakal ze w tym tygodniu śmieszne ilości zebrali. Uważam, że stopy mogą znowu uruchomić zdejmą popyt i rzucą kilka akcyjek pkc aby wywołać popłoch (jest to moja opinia i proszę sie nią nie sugerować) Stabilizacja przy 8zl jest wskazana. Przeanalizuj kurs widać jak na dłoni ze chodzimy w określonym trendzie. A kto gra na trend ? z mojego doświadczenia wynika, że zazwyczaj są to fundusze. Uważam, że mają duże ciśnienie bo nie maja jak skupić akcji z rynku, a jeszcze ubiega ich w tym kupowaniu marketeo.pl Dlatego mamy te pakiety sprzedażny członków RN lub wymiany. Oczywiste jest to, że żaden drobny akcjonariusz i żaden przypadkowy podmiot tego nie dostał Tylko wiesz co mnie ciekawi jeśli naprawdę te akcje wędrują do funduszy? Co oni którzy oddali te akcje dostaną w zamian? Bo nie znam w przyrodzie takiego zjawiska, aby ktoś coś komuś dał za darmo.
Mój post nie jest żadną rekomendacją i prosze się nim nie sugerować przy kupnie bądź sprzedaży akcji spółki Oponeo.pl
no ciekawe pytanie, ale odpowiedz jest prosta: przy 12-14 zł znów będą mogle sprzedać małe pakiety po 50-100 tys akcji i wtedy zainkasuja nieco więcej - hehe - proste?
możecie się moją wypowiedzią kierować lub nie - jest mi wszystko jedno ;-)
Panowie mocno zacisnąć pośladki i trzymać akcje. Ktoś teraz skupuje akcje, to nie po to, aby je następnie odsprzedać z zaledwie 50 - 60 % zyskiem. Tu pójdzie szybko i dużo powyżej 12 PLN. Im bliżej data publikacji raportu (31 sierpnia 2010 r.), tym coraz bardziej będą wymyślać, w jaki sposób zebrać akcje z rynku. A wiele ichna rynku już nie ma. Stąd te transakcje w porozumieniu insiderami.
Powyżej wkleiłem linka. Wejdźcie na niego i popatrzcie jak niebagatelnie i niesamowicie zmienią się wskaźniki dla tej spółki. Teraz, już tylko będzie jazda z górki. Bez znaczącej konkurencji. To dotychczasowe Oponeo, to już nie będzie to samo Oponeo. ;-)))
Bardzo ładny raporcik...
Jak tak dalej bedzie sie rozwijac to trza zwiekszac zaangazowanie w spółce ...
lekko mnie zaskoczyło ze w tak krotkm czasie Oponeo stało sie 2 domena w Italii
znam ten kraj bo sporo tam przebywałem a tam potencjał jest spory...