Po dzisiejszej sesji otwarta droga do dalszych spadków, ale raczej korekta dzisiejszej zwałki- zależy od USA i azji. Pod kątem fundamentów to nie mam pojęcia.
Nie wygląda to najlepiej. Ale przecież wynik kwartalny był tylko nieznacznie gorszy, niż prognozy... Jutro powinno nastąpic odreagowanie, ale co dalej?
Sam się zastanawiam...Kupiłem po 195 zł parę dni temu. Nie przeceniajmy dzisiejszego spadku, kurs zatrzymał się na poziomie wparcia, czyli na dołku z 5 lipca.
Zeszmacili ten bank !!!
Przy tym wolumenie który ostatnio miał miejsce powinno być wysoko do góry a mieliśmy typowe przekładanie z kieszeni do kieszeni połączone z dystrybucją.
Teraz tylko w dół.
Komentarz typu "teraz już tylko odpał", albo "teraz już tylko w dół" niczego konstruktywnego nie wnoszą i nie mają większego sensu. BZ nadal jest w trendzie rosnącym, spadek na zakończenie dzisiejszej sesji zmieniłby to.
Gołym okiem widać jak ktoś sypie na poziomie 186.30 ;)
....albo dokłada albo bezczelnie z ukrytego wali w rynek :(
Będzie schodził niżej w zależności ilu będzie chętnych !
Nie kupować dziadostwa !!!
To fakt, prawie pół miliarda zysku w pierwszym półroczu 2010, dobre fundamenty, perspektywa sprzedaży... Do tego ogromne zakupy obroty w przedziale 195 -220 zł tak niedawno... i tak sobie teraz bezkarnie spada?
Nie jestem tu aby pisać scenariusze ani tym bardziej je układać :)
Jak dla mnie mozna spokojnie poczekać na 179 zł i ewentualnie wtedy coś kupić.(nie za dużo bo może być niżej)
Wszystko zależy od wolumenu i rynku, który nie jest za mocny.(wakacje)
Moim zdaniem wszystko zalezy od dzisiejszego zamknięcia. Jeśli powtórzy się scenariusz z wczoraj tj. ostrzejszy spadek w ostatniej godzinie + większe obroty, to zgodzę się z tymi 179 zł :-) Jesli natomiast zakończymy na plusie, to kontynuujemy trend wzrostowy, przynajmniej w krótkim terminie.
Ok, rozumiem, że sa jacyś Wielcy Gracze, którym zależy, aby kurs był jak najniższy... Ale zakładam też, że są też przecież inni Wielcy Gracze, w interesie których jest, aby kurs rósł... rozumiem, że w ostatnich dniach przeważają ci pierwsi :-)
jeszcze w tym wątku. liczenie chłopa z kalkulatorem. A:chcą sprzedać 70,4 % akcji, czyli ok 51445513 szt. i B: chcą uzyskać ok. 2,4 mld E, czyli ok. 9,6 mld zł. A/B daje wynik ok 186 zł. to tak z łopatologicznego liczenia. reszta należy do inwestorów. bo w przetargu obowiązuje zasada kto się z kim dogada ;)))))) pozdrawiam dystrybutorów z Dziadłowic