• TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~-hawe- [109.243.187.*]
    j.w
    We wtorek o 17godz. Był wywiad w studio Tvn CNBC biznes ,z prezesami :KAREN i KOMPUTRONIK
    Prezes Karena był raczej powściągliwy,co sam przyznał. Za to prezes Komputronika puścił famę, i powiedział....Żeby uciąć raz na zawsze wszelkie spekulacje.Iż inwestor z USA od samego początku na pierwszym planie dyskusji stawiał sprawę Techmexu. I że zapłacił za akcje Techmexu nieruchomościami. Które za 2 lata odkupi

Czyli ja z tego wywnioskowałem,iż wszystko zostało zrobione pod Techmex.I inwestor z Usa ,ma wobec tej spółki równie duże plany. Skoro przewiduje iż za 2 lata będzie ona dalej na parkiecie...

To wszystko moje subiektywne odczucia.Lecz tak by na logikę wynikało.Inaczej by się nie pakował z kredytem nieruchomościowym, na 2 lata w bankruta bez perspektyw.
    Jeżeli ktoś oglądał wywiad.Niech się wypowie.Czy również tak to widzi,czy jeszcze inaczej...?
    W każdym razie przewiduję w najbliższym czasie.Jakieś spore zmiany w kursie Techmexu ! Oczywiście per+
    z uszanowaniem,Hawe
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~-hawe- [109.243.187.*]
    Oczywiście takie info w charakterze dedukcji wypowiedzi prezesa Komputronika przynajmniej ja odebrałem jak info. Bo żeby zaraz się mi ktoś nie rozpisał, że to tylko była wypowiedz....
    Dla mnie wypowiedz, czy to na piśmie, czy słowna podczas wywiadu. Zawsze jest INFOrmacją! Taką czy inną,ale zawsze
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~agent Tom [87.96.122.*]
    ja to nie wiem czemu, ale mam jakieś takie przeczucie, że to za pomocą 'figurantów' nie mając możiwości prawnych i narzędzi legalnych Tex'a przejmuje rząd za poprzez jakieś służby. Prawo UE zabrania im dofinansowania Texa, a SCOR to Tex. Dlatego obchodzą procedury unijne i za pomocą służb i firm współpracujących podejmują działania. Amerykanie działali już tak w latach 20-30 ubiegłego wieku, może i My się wreszcie czegoś nauczyliśmy...
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~oloo [86.63.105.*]
    wczorajszy wywiad
    http://www.tvncnbc.pl/inwestorzy-dla-karenu,7247363,21,klip.html#

polecam od min 1,45...
    na techmexie będzie się jeszcze działo :)
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~bankrut [77.87.0.*]
    jedyne pocieszenie w tym ze spolka z USA posiada w kraju centrum wysokiej technologi i to moze swiadczyc o zainteresowaniy Techmex -em ale tylko Centrum sat . jaki procent udzialow ich interesuje nikt nie wie , Tez sluchalem CNBC Biz i wydaje sie ze za dwa tygodnie bedziemy wiedziec wiecej bo i sadowe zarzalenie TECHA i obiecana w programie info. od spolki z USA o profilu sklepow KAREN morze do oferty notebok dolacza zdiecia dla firm i indywidualnych z sat.
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~techo [94.254.255.*]
    niewiele akcji zostalo wobrocie. teraz probuja jeszcze zlapac od niecierpliwych i plochliych leszczy. to techme bedzie krolem parkietu a nie zaden karen czy komputronik
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~gggggggg [188.33.77.*]
    coś dziwnie nikt o tym nie mówi? I kurs spada?
    To chyba bardzo dobrze?!
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~wiki [77.45.13.*]
    gdzie kurs spada, raczej sprytnie zbierają
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~yang [78.8.1.*]
    Tak to wygląda
    . Komputronik zbędzie na rzecz podmiotu wskazanego przez Inwestorów wierzytelności Komputronik wobec Techmex S.A. w wysokości 11.753.597,00 (słownie: jedenaście milionów siedemset pięćdziesiąt trzy tysiące pięćset dziewięćdziesiąt siedem) zł, za cenę 11.753.597,00 (słownie: jedenaście milionów siedemset pięćdziesiąt trzy tysiące pięćset dziewięćdziesiąt siedem) zł. W zamian za wierzytelność Komputronik nabędzie nieruchomości inwestycyjne, bliżej opisane w Umowie. Wskazanemu przez Inwestorów podmiotowi będzie przysługiwała opcja odkupu (call) rzeczonych nieruchomości po cenie równej cenie ich nabycia przez Komputronik przez okres dwóch lat, przy czym płatność za nieruchomość będzie mogła być dokonana pieniądzem lub akcjami Karen, jednak zgodnie z ich średnią trzymiesięczną wyceną za okres poprzedzający wykonanie opcji call. Po wygaśnięciu opcji przysługującej Inwestorom, Komputronik będzie przysługiwała opcja sprzedaży ("put") w stosunku do Inwestorów, czyli skuteczne doprowadzenie do sprzedaży rzeczonych nieruchomości na rzecz Inwestora w cenie ich nabycia.

• Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~techo [188.33.217.*]
    w całym tym cyrku to techmex bedzie gwoździem programu. a widze ze malo kto pisze na ten temat. ale celowa robota aby nie zachecic leszczy do kupna erelki. leszczom beda wpcyhac po 20-30 zl. a do tej ceny grube ryby zarobia miliony
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~Max999 [83.24.77.*]
    Powiem Wam, moze i macie rację - za rogiem kryje się inwestor, a moze to już Wasz chory umysł podsuwa wam groteskowo-makabryczne rozwiązania, że w calym tym zamieszaniu chodziło o Techmex...;)

A zapomnieliscie, że 16 czerwca Techmex złożył odwołanie czy tam zażalenie od wyroku sądu, ale zażalenia w tej sprawie nie złożył wierzyciel Techmeksu, spółka Komputronik. To co, miał wtedy gdzieś Techmex i nie podejrzewał jaka świetlana przyszłość czeka Techmex?
    Również w cnbc tvn miesiąc temu Prezes Komputronika otwarcie powiedział, ze całkiem nie interesuje go Techmex, nie pamiętam juz w związku z jakim pytaniem.
    A teraz to co? wszyscy zaczęli patrzeć głodnymi oczami w stronę Techmexa??
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~vw [79.187.187.*]
    No właśnie, i jeszcze nikt nie bierze innej opcji pod uwagę - takiej że Komputronikowi od początku zależało żeby ktoś wziął wierzytelności Techmexa od nich i od Karen, bo bez tego nie ma dalszych negocjacji....
    Techmex , dopiero pójdzie do góry, teraz trwa jego zbieranie
  • Re: TECHMEX URATOWANY - BYŁO INFO ! Autor: ~Jak to jest [83.16.168.*]
    ...że spółka jest w upadłości (ogłoszono ją 3 miesiące temu) a kurs od pół roku nie spadł a nawet wzrósł?

O co tu chodzi?

Pozdrawiam
    wszystko idzie ku dobremu koncowi, tak to jest
    wierzytelności kupione, i jazda dalej
    witam, koleżankę z karena :), do 4-5 zl, powinnismy bez zadnych problemów dojść w miare szybko :)
    wiki,
    jakie przewidywania ?, myslę, ze jutro rano lekka cofka dla leszczyków, i zamknięcie na 2,30-2,40, a do dnia komunikatu o uchwalach na NWZ KK, powinnismy juz byc kolo 4-5
    a tak na marginesie nie ma z kim gadac , na Karenie jescze ktoś rozsadny coś zapodał, a tutaj masakra...:)

pozdrawiam
    i jak tam leszczyki, co oloo pisal wieczorkiem :)

dajecie sie podpuszczac zwyklej manipulacji, samemu mysleć , samemu :))
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.