• Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~xxx [95.41.67.*]
    piekna sprawa a spolka nadal ma olbrzymi potecjal
  • Re: Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~skrzat [130.208.224.*]
    piszesz sam do siebie? czy nie sadzisz, ze jak ktos wchodzi na forum i widzi posty tylko jednego forumowicza o tresci "ale zajebiscie, ale fajnie, aaaaaa", to slabo to wyglada?. o swoim podnieceniu opowiedz komus z kim mozesz je spozytkowac:)

pozdro
  • Re: Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~jacek [83.23.31.*]
    Taaak... miałem Helio średnio po 6,5 zł, przy czym niektóre transze skupowałem w czasie zwały poniżej 5 zł! Niestety, sprzedałem spółkę jakiś czas temu w okolicy 12 zł i na tym się moja przygoda skończyła.

Co mogę powiedziec o Helio obecnie? Przede wszystkim spółka potwierdza teorię o inwestowaniu w wartość na przekór okolicznościom - miała wszelkie przesłanki by stać się złotem w portfelu - i stała się. Notowana przez długi czas na niskiej wycenie, stała poprawa rentowności i wyników, uczciwy zarząd nieobiecujący gruszek na wierzbie, dobra komunikacja z rynkiem, stabilna branża. Do tego informacje o rozbudowie zakładu.

To wszystko musiało zaowocować wzrostem - i zaowocowało. Myślę że jego skala przerosła wielu.

Na tę chwilę wskaźniki nie są już tak atrakcyjne jak kiedyś, ale spółka ma zupełnie inne perspektywy i rynek to wycenia. Największa wada? Niska płynność kursu.

Obecnym akcjonariuszom mogę przekazać tylko jedno: trzymajcie walor, ale nie bądźcie jego ślepymi niewolnikami. Jeżeli pojawiłyby się jakieś sygnały osłabienia w spółce, to spadki będą równie długie (i bolesne) jak wzrosty.

Ja to, czego nie zarobiłem na Helio, zarobiłem gdzie indziej, ale na obecnych poziomach bym już nie wchodził - nie że za drogo, po prostu to niezgodne z moją strategią. Moja strategia to znaleźć cichą, niedowartościowaną spółę i otworzyć na niej dużą pozycję, gdy rynek jeszcze śpi...
  • Re: Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~Pershing [94.75.121.*]
    mogą dojść do 1000 zł za sztukę a mogą spaść na 0.50 gr albo i niżej.Peter Lynch powiedział ludzie zarobą trochę i sprzedają zbyt wcześnie a kurs takiego papiera idzie i idzie i idzie w górę przez dużo dłużźszy czas o wiele dłuższy niż się każdemu wydaje.Poza tym dlaczego mają buyć spadki na helio ?
  • Re: Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~Pershing [94.75.121.*]
    to że malo osób się intersuje helio to jest to wielka zaleta.Właściewie to o to chodzi w inwestowaniu.Potem będą kupować po wiele wiele wyższych kursach i bardziej ryzykować
  • Re: Helio ale ciagna perle szalenstwo Autor: ~anna [89.231.55.*]
    zgadza sie z przedmowca w 100% spolka narazie nie jest modna ale juz niedlugo infa i najlepsze kwartaly i wtedy spolka sie stanie coraz bardziej popularna wiec najlepiej kupic i na troche zapomniec a PREZES DZIALA JAK NALEZY TNIE KOSZTY I WYPRACOWUJE CORAZ WYZSZE MARZE UWAZAM ZE MOZE BYC BARDZO CIEKAIWE NIEBAWEM BA JUZ JEST CIEKAWIE
[x]
HELIO -0,36% 56,00 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.