• Prasa donosi. Autor: ~igorski [212.191.172.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/949984_Kurs_Beef_Sanu__tajemniczo_pnie_sie_w_gore.html

"W ostatnich dniach kurs Beef-Sanu mocno piął się w górę przy wyjątkowo dużych obrotach. Tylko w piątek właściciela zmieniło prawie 3 mln papierów – czyli ponad 10 proc. będących w tzw. wolnym obrocie. Co na to urząd Komisji Nadzoru Finansowego? – Za każdym razem przyglądamy się tego typu sytuacjom i obserwujemy zachowanie kursu – mówi Katarzyna Biela z urzędu KNF. Z zarządem sanockiej spółki od kilku dni nie udaje nam się skontaktować.

Tymczasem na rynku pojawiły się spekulacje, że walory Beef-Sanu skupuje największy akcjonariusz spółki – Podkarpacki Bank Spółdzielczy."
  • Re: Prasa donosi. Autor: ~zobaczymy [188.33.130.*]
    Czytałem artykuł i to dla spółki są dobre prognozy. Tak myślę ! Widać jest duże zainteresowanie spółką w ostatnim czasie to dobrze wróży na przyszłość a tak na marginesie nie ździwię się jak po przeprowadzonych zmianach bank główny akcjonariusz w ten sposób poprzez Beefsan może trafić na parkiet bez większego wysiłku. To tylko czyste spekulacje ale coś w tym może być.
  • Re: Prasa donosi. Autor: ~czaruś [91.94.208.*]
    prosilbym osoby co sprZedaly i nasmiewaja sie z tych co maja o troche szacunku ja stracilem na gieldzie wszystko ok 97% pozostale 3% na forex bo zrobili reklame i bez doswiadczenia wszedlemi zostalo mi z 80 zl ... na beffsanie jestem cos ponad 2 lata i chce powiedziec tym nasmiewcom ze zlo powraca ze zdwojona sila ... sprzedaliscie ok bedziecie mieli racje odkupicie - jeden ma racje drugi nie ale nie trzeba ludzi upokarzac bo to oni od Was te akcje odkupili wiec nie wku.... mnie.

Do osob co kupily nie przejmowac sie spadnie to spadnie sa perspektywy i BARDZO KONKRETNY AKCJONARIUSZ PBS takze w dlugim terminie nie powinno byc zle, oficjalnie ff to ok 55% ale mozemy pospekulowac : teresa jochemczyk miala cos ok 4% akcji jurek biel ma 0.7 % kondziu mial cos kolo 3% fundusze ktore schodzily ponizej 5% tez moze im cos zostalo, fundusz idmu mial 10% ale pozniej oddali i tutaj nie wiem czy pbs czy innym podmiotom .... takze spokojnie jak na wojnie i cierpliwosc - szanowac swoje pieniadze i siebie ...
  • Re: Prasa donosi. Autor: ~cow-boy [212.67.134.*]
    Zgadzam się z tobą, jak to mówią "do trzech razy sztuka". MiĘso już było, developerka też nie wypaliła. Teraz trzecie podejście - NA BANK
  • Czaruś ładnie piszesz ale ........ Autor: ~Zobaczymy [188.33.12.*]
    Ładnie piszesz i może masz dużo racji w tym co mówisz, ale niestety nie jesteś autorytetem, skoro straciłeś 97% na giełddzie. No to sorki ale sam nie wiedziałeś co robisz ze swoimi pieniędzmi a martwisz się o innych. Nie ma takiej potrzeby, a co do BEEFSANA widzieliście jakie były podbitki na Drągowskim wcześniej i innych jak CHEMOS itd. Być może taka podbitka szykuje się tutaj na Beefsanie, może na początek dobre by było 1.5 złotego. Wyciszenie sytuacji ustabilizowanie kursu i podbytka jeszcze wyżej. Zobaczymy. Widać, że bank spółdzielczy jest zainteresowany spółką i świetnie. Ma w garści trochę udziałów i gdyby były jakieś plany co do większego zainwestowania w spółkę on i spółka ewidentnie zyskuje. Może być wezwanie do sprzedaży akcji gdyby ta plotka okazała się prawdą to kurs znowu ostro poszybuje w górę. Perspektywy są i to dość klarowne. W końcu który bank spółdzielczy może się pochwalić, że ma prawie 50% udziałów w spółce giełdowej. To niezła odskocznia na przyszłość gdyby bank miał wejść na giełdę. Pierwszy bank spółdzielczy na GPW, któż to wie. Można sobie wyobrazić taki mezalians z Beefsanem. Przejęcie, połączenie itd. Tu wszystko jest możliwe. A i ban zyskuje wtedy w oczach klientów i inwestorów jako stabilny fundament w budowaniu przyszłości. Pożyjemy zobaczymy. Nara i powodzenia.
  • Re: Czaruś ładnie piszesz ale ........ Autor: ~ja [78.8.41.*]
    W końcu rzeczowe komentarze! Tak trzymać.
  • Re: Czaruś ładnie piszesz ale ........ Autor: ~czaruś [91.94.208.*]
    autorytetem nie jestem i nigdy tak o sobie nie myslalem - stracilem bo dobrzy ludzie mi w tym dopomogli zaufalem nie tej osobie co trzeba ... ZYCIE TO SZTUKA WYBORU źle wybralem zrobilem blad

• Re: Czaruś ładnie piszesz ale ........ Autor: ~bagno [89.206.32.*]
    czarus mnie tez pomogli tacy ludzie jak tobie i to samo do zera mnie okantowali bo człowiek łatwo wierny i zaufal tym co pisali artykuly i komentarze i tym z forum sam zostal bez grosza a oni za nasze pieniadze sie napasli bo widzisz ktos musi przegrac zeby wygrał ktos i te programy w mediach i naganiani na kupna akcji i naciaganie ale nikt nie mówi ze mozna stracic wszystkoze trzeba płaic podatki od zysku ze trzeba rozliczac z fiskusem nawet przy sprzedazy turonu tak głosili takie reklamy od samego ministra skarbu a tu co cena trzyna a gdzie prowizje od kupna i od sprzedazy ukrywaja fakty istotne dla ludzi bez podania szczegółow i tacy emeryci i ludzie nieswiadomi dosc ze straca oszczednsci zycia bo nie znaja szczegółow bycia inwestorem i co sie z tym wiaze to samo tyczy sie funduszy inwestycyjnych tylko zeby wpłacic oni se prowizje od razu pobiora czy zysk czy strata i tez nawołuja przez reklamy a jak przyjdziesz do banku to ci naciagaja bo z tego oni majazyski a ty trzymasz pare lat i nic lepiej w skarpecie chyba ze trafisz na hosse ludzie tak robia by sami zarobic na luziach kłamiac i oszukujac omamiajac podchodzac do kazdego psycholodicznie aby ;okrac nas z pieniedzy ;;ja tez padłam ich ofiara zeby nie trzymac w skarpecie dałam sie ogłupic ich reklamon i pracownikom banku a teraz zyc mi nie che sie i zycze sobie smierci jakiej kolwik
  • Re: Prasa donosi. Autor: ~kolo [95.115.88.*]
    Trochę się dziwię ludziom grającym na giełdzie,ze się użalają na swój los.
    Przecież na giełdzie jak i w życiu obowiązuje zasada która jest tytułem
    piosenki ś.p.Jana Kaczmarka: "Bilans musi wyjść na zero".Jeżeli jeden
    wygrywa to drugi musi stracić.Gdyby było inaczej to wszyscy na świecie
    byliby nie tylko milionerami ale także wiecznie młodzi,piękni i zdrowi.
    Co do nie zawsze prawdziwych informacji to oczywiście nie fair,ale
    z drugiej strony jak inaczej wyciągnąć drugiemu forsę z kieszeni
    (ze mną było podobnie jak ze wszystkimi,musiałem zapłacić frycowe)
    Bezwzględnie karane powinny być jawne oszustwa,ale bez plotek i
    domysłów,informacji podawanych w "odpowiednim czasie i formie"
    nie byłoby giełdy i handlu akcjami.
  • Re: Prasa donosi. Autor: ~cow-boy [212.67.134.*]
    Bo na giełdzie jest tak, że każdą nawet najbardziej oficjalną wiadomość ze spółki można interpretować w dwojaki sposób. Dlatego tyle spekulacji jest na giełdzie. Przypomnijcie sobie jak elektrim rozpoczął rajd z paru groszy na 21 zł po komunikacie. Nawet maklerzy uwierzyli.
[x]
PBSFINANSE -7,14% 0,65 2026-03-27 15:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.