KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 41 / 2010
Data sporządzenia: 2010-09-09
Skrócona nazwa emitenta
INTROL S.A.
Temat
Korekta prognoz na 2010 rok.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd INTROL S.A. w nawiązaniu do następujących raportów bieżących: 14/2010 z dnia 24 marca 2010 r. oraz 19/2010 z dnia 24 maja 2010 r. informuje, iż dokonał korekty prognoz publikowanych na 2010 r. w następujących pozycjach:
1) przychody ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów wg. poprzednich prognoz: 200 000 tys. zł,
2) zysk brutto na sprzedaży wg. poprzednich prognoz 45 500 tys. zł.
Prognozowane wyniki po dokonaniu korekty:
1) przychody ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 232 000 tys. zł, wzrost o 16%,
2) zysk brutto na sprzedaży 51 500 tys. zł, wzrost o 13%.
Prognozowany zysk netto na sprzedaży pozostaje bez zmian, wynosząc 13 000 tys. zł.
Czynniki, które wpłynęły na podwyższenie opublikowanej wcześniej prognozy:
− wyraźna poprawa koniunktury począwszy od 2 kwartału roku, szczególnie w porównaniu do roku 2009, który charakteryzował się spowolnieniem gospodarczym w kraju i na świecie;
− aktualny stan portfela zamówień Grupy;
− istotne wartościowo kontrakty realizowane w Spółkach Grupy (szczególnie w INTROL S.A. oraz Energomontaż Chorzów Sp. z o.o.);
− wyniki finansowe osiągnięte przez Grupę Kapitałową INTROL S.A. w pierwszym półroczu 2010 r.;
− inwestycje przeprowadzone w Spółkach Grupy, głównie Limatherm S.A.
Nie dostaniesz dywidendy, prognoza na rok 2010 całkiem niezła czyli będzie dywidenda może nawet 0,40 zł. To jest spółka chyba z najlepszymi perspektywami 3 lata na giełdzie i za 2009 rok wypłaciła dywidendę.
jedna z niedostrzezonych perelek-mialem go 2 razy .dzis-3 raz-po 6.24.nastepna umowa pow.40 mln.kupujac introl-kupujecie automatyke przemyslowa plus inw.ochrony srodowiska plus inw.energetyczne.zdolni menadzerowie plus dywidenda .nieznam podobnej hybrydy-chyba ze energoinstal-zreszta obie sa z katowic.patrzac na fora-nikt tego nie ma i nie zna i b.dobrze
ja dzis nie wytrzymalem po tym kontrakcie.w koncowce sesji weszlo mi 1300szt.widzialem kilka wywiadow z szefami introla-moj wniosek-to naprawde fachowcy .ktorzy wiedza czego chca.dzielacy sie dywidenda.spolka dziala w tak perspektywistycznych branzach-ze musi byc w moim portfelu-choc nie jest tania-cwk 1.5-ale ida jak burza.widzisz warren sztuka polega na tym aby dostrzec rodzynek-nikt tego nie zna i nie interesuje sie.spolka na ostatnich stronach forow.wg mnie to bedzie apator-2/pozdro
co raz wiecej ludzi zaczyna dostrzegac introla-na pewno pracuje w b.perspektywicznych branzach.zarowno kraj jak i eksport-glownie na niemcy-a tam ozywienie.zobaczcie wywiad z vice-prezesem bartoldem-scisly zwiezly merytoryczny.widac ze wie czego chce.jeden z potencjalnych czarnych koni-2 lata bessy a i ich wyniki prawie nie drasniete-a teraz mocno rosna-ja jestem pod wrazeniem.a niejedno widzialem/pozdro
ciekawe info sprzed kilku miesiecy-spolka zalezna introla zawarla kontrakt na 40 mln brutto-w sprawie budowy instalacji w zec-leck w krakowie opalane biomasa-czysta proekologiczna inwestycja-to jest przyszlosc-i to nie jest poligon doswiadczalny-to juz jest realna duza inwestycja.patrze na introla i widze tyle ciekawych inf-ze az dziw ze nie ma tu inwestorow kupujacych fundamenty poparte wynikami.jest nas malo-ale to sie zmieni-jestem przekonany/pozdro
a perelka powoli sie przemyka cichaczem-podjazxd pod 7 nieunikniony-super branza-super wyniki-zero zainteresowania-i b,dobrze obudza sie w innym wymiarze
zobaczcie na stockwatcha-info-introl ma ostro wchodzic w segment uslug.kapral zapowiada przejecie jeszcze w tym roku firmy z tej branzy o obrotach rzedy kilkudziesieciu mln zl.ma jeszcze kase plus ew.kredyt.nie wylucza emisji gdy przejmie gruba rybe.z rej branzy na gpw sa 3 firmy-enap.polna i introl-ten ostatni to ptega i dalej sie bedzie rozrastac i pomyslec ze zalozylo go 2 inzynierow zwolnionych z enapu-brawo panowie nie daliscie sie-w enapie juz dawno wszystkim szczeny opadly0pozbyli sie takich ludzi-czyste zloto
spoleczka rosnie na pieknych obrotach.duzo akcji sciagneli wprost z rynku-bedziemy swiadkami spektakularnego przejecia rzedu kilkudziesieciu mln zl-grubasy juz wiedza
Witam krisu na fix dałem 2500 PKC żeby sprawdzić czy jest ukryta sprzedaż i wiesz co up był prawie 60 % bez ukrytej sprzedaży. Na poziomi 7 zł zneutralizowali duża podaż
przypominam wszystkim ze introl debiutowal na gpw kilka lat temu-i to fatalnie.zapisy byly po 11.5.a debiut po 10 -od razu w plecy.pare lat minelo i jeszcze ludzie widzieli 4.5.ja bralem pierwszy raz po 4.8.-to o kursie.a w samej spolce super.przyszla bessa a wyniki prawie nie ucierpialy- i to robi wrazenie.branza niewkle perspektywiczna.coroczna dywidenda.malo akcji w obrocie.super wyniki-i kurjozum zero zainteresowania na forach-tylko midasy petrole.i inne scierwa.nie wiem ale po statnich infach introl wraca do cen debiutu-bo cala grupa idzie jak burza-a jej tworcy-byli inzynierowie z enapu-kapral i budziony-udowadniaja ze maja glowe na karku/pozdro
marzy mi się powrót do cen debiutu ,ale musiało by być jeszcze jedno super info to by pociągło ,chodź mało akcji w obrocie więc może szybko rosnąć.Ale czy pójdzie pod prąd? coś mi się zdaje ze zaczyna się powolna korekta na WIGu a od poniedziałku zapisy na debiut GPW więc może paru inwestorów uciec.Wielu ucieknie z Taurona ,to pewne. Jakie jest Wasze zdanie w temacie?
Mam nadzieję,że akcjonariat wytrzyma próbę i nie odda łatwo akcji, odnośnie następnego infa to będzie jeszcze w tym roku (wg wywiadu do końca roku poznamy przejmowana spółkę) , oprócz tego dochodzą wyniki kwartalne....
ja akurat zysku nie wziollem a rano dobralem po 7.05-introl jest rodzynkiem ale niewiele ludzi o tym wie.nie puszczam bo w niego wierze-spolka ewidentnie probuje sie wybic gora.do konca roku ma byc duze przejecie i zaczyna sie ruch.jak patrze na ludzi z introla -kaprala i bertolda widac ze fachowcy i wiedza czego chca.ci ludzie nie naleza do oszustow/zapisy na introla byly po 11.5-do tych cen musi dojsc bo cala grupa kapitalowa idzie jak burza/pozdro
Masz racje kris spóła super , i pewnie za rok będzie chodziła po 20 zł. Ale co byś mi zaproponował , jeżeli jednego dnia jestem 20% do góry a za 2 dni na zero bo frajerstwo zwala kurs. Z jednej strony szkoda sprzedawać a z drugiej mogłem już mieć 20% więcej papiera za tą samą kase . Człowiek z jednej strony jest pazerny a z drugiej chytry. Niestety na giełdzie mając 100zł można zwalać kurs spułek o 20% jak nie lepiej,co o tym sądzisz ?
gdybym to wiedzial to tez bym sypnal a na drugi dzien byl zlotowke taniej.a jak by sie nie cofnal i zaatalowal 9-10zl czy bysmy odkupili-chyba nie.do konca roku maja przejac za ok.40mln rentowna spolke energetyczna z segmentu uslug-ale nie z gpw-kupujac introla-kupujemy w jednym-energetyke-automatyke przemyslowa-ochrone srodowiska inw.infrastrukkturalne plus coroczna dywidende.czego chciec wiecej/pozdro
widac ze spolka sie nie poddaje-probuje sie wybic.bylo blisko-7.88-przebicie tego poziomu otwiera piekne pole do wzrostow-do ceny emisjii-11.5.wyniki sa super choc introl posiada jeszcze z hossy papiery polnej i mostostalu zabrze-dobrych spolkek tez niemilosiernie zdolowanych.je tez trzeba obserwowac-a nawet miec-jesli macie wolne srodki/pozdro
jesli do konca roku przyjdzie info kogo przejmua-a ma to byc duzy podmiot cena bedzie dwucyfrowa.male zainteresowanie i dobrze nie trzeba nam tlumow/pozdro
każda transakcja powoduje wzrost lub spadek o ponad 1% wystarczy dobre info i idzie ostro masz racje Kris nie potrzeba nam tłumów co jak papier rośnie o 2 gr to już sypią.Akcjonariusze cierpliwości nie będzie oferty sprzedaży to chętni na droższy papier tez się znajdą CIERPLIWOŚCI