Ciekawe co bedzie jak za kilka dni znany bedzie inwestor, który faktycznie wykupi długi Techmexu i będzie dążył do układu oraz bedzie chciał wyemitować miliony akcji Karen po np. 1,5 PLN. Wtedy Karen w dół o min. 30% a Techmex...? :)
niestety zanim to nastąpi - jeśli w ogóle - to techmex może być po 1zł za akcję :( nie życzę tego nikomu, ale dzisiejsze rozgrywki pokazują że 'układ' może jednak nie wyjść...
Dnia 2010-07-13 o godz. 10:08 ~absynt napisał(a):
> niestety zanim to nastąpi - jeśli w ogóle - to techmex może
> być po 1zł za akcję :( nie życzę tego nikomu, ale
> dzisiejsze rozgrywki pokazują że 'układ'
> może jednak nie wyjść...
na dzisiaj co bedzie z Techem to wszystko spekulacje. Myslisz ze jakby miało być negatywnie to robione by bylo w ten sposób? Dla mnie, to komuś bardzo zależy by utrzymac ten poziom do zakupow. na kazdym papierze istnieje ryzyko, ale chyba na dzisiaj nie ma takiego, gdzie stosunek podjetego ryzyka do ewentualnych zyskow jest tak korzystny. Inwestuje 2kpozytywne infa i mam min 5x2k, negatywne to z 1k odzyskuje, przy 1szym wariancie nie wykluczam nawet 10x2k to oczywiscie tez spekulacje, ale pokaz mi drugi taki papier, dodatkowy plus nie trzeba sie znać na AT i AF wystarczy kupic i czekac w mysl zasady g.....mu (takiem np. jak ja, bez urazy chodzi, nie znajacemu sie na gieldzie) szczęscie sprzyja, madry może przekobinować, DT również. pozdrawiam ;)
No i co teraz, emisja nawet po 0,5 PLN a nie 1,5 PLN, wiec normalne ze Karen spada. To Techmex też ma spadać, jak inwestor wyemituje akcje po np 3 PLN? Jeśli wogóle będzie inwestor to już sam ten fakt powinnien spoooro podniesc kurs.