Jak tam drogie ofermy (żelazny akcjonariat wie o kogo chodzi), lepiej zajmijcie się tym co robicie najlepiej, czyli stemplowaniem poczty. Oko cieszy, jak sprzedają ofermom akcje po 35-37 i odkupują po 24-27.
owszem...................wczoraj zostało łyknięte ze sprzedaży 200szt błyskawicznie. zastanawia mnie że sama spółka posiada 1,66% głosów.........od 12 pażdziernika 2009 r. czyżby cichcem skupowała? http://stooq.pl/q/h/?s=nvt pomijając Lentex i Piczaka....................dobrał OFE Pocztylion.........i cisza. kto w/g Ciebie odbiera te akcje? niedawno kupiłem i mało zorientowany jestem..........spółka jest b. atrakcyjna..
Myślę, że Pocztylion zbiera te akcje z myślą ich dalszej odsprzedaży. Ja chyba byłem tu wcześniej, bo od 20 pln dwa lata temu. Systematycznie dokupowałemaż do dołka na 10 i potem do 15. Lepiej by było, żeby cena zbytnio nie rosła, będzie można dokupić. Gdzie znajdziesz taką lokatę co daje 8,5% brutto.
zysk w I połroczu 2009 wyniósł 2,6 mln, a w I p. 2008 3,2 mln, ale nie zysk jest najwazniejszy ale generowanie gotówki,a z gotówką co roku jest coraz lepiej przy zachowanych ok. 6 mln zysku netto.
12-08-2010 15:39 Producent wykładzin Lentex nie osiągnął porozumienia z resortem skarbu w sprawie przejęcia GamratuUpłynęła przyznana Lenteksowi wyłączność na negocjacje w sprawie przejęcia Gamratu. Giełdowy producent wykładzin podłogowych i włóknin nie osiągnął jednak porozumienia z resortem skarbu. MSP w komunikacie podkreśla, że powodem było wycofanie się inwestora z warunków oferty wiążącej. Zdaniem resortu prywatyzowana firma specjalizująca się w produkcji m.in. wykładzin obiektowych, systemów rynnowych i innych wyrobów z tworzyw sztucznych posiada stabilną sytuację finansową i potencjał do dalszego rozwoju.- Gamrat od siedmiu lat notuje pozytywny wynik finansowy i tylko rok 2009, z uwagi na ogólnoświatowy kryzys, zakończył się wynikiem odbiegającym od pierwotnie założonego planu, ale również dodatnim. Utrzymano jednak poziom przychodów, a głównym czynnikiem wpływającym na niższy wynik tego roku była charakterystyczna dla czasów kryzysu - zaostrzająca się walka konkurencyjna i wojny cenowe - podał resort w komunikacie.