Jak sadzicie jest sens wchodzic w Cersanit teraz? mam do ulokowania gotowke, obserwuje spolke twardo znosi ostatnie zalamania rynków, 13.50 wydaje sie byc atrakcyjna cena, pytanie tylko czy zejdziemy do 12 moze? jak myslicie? pozdrawiam
Spolka generuje straty. Odpusc sobie. W dodatku jest zalezna od rynku nieruchomosci a z tym bedzie coraz gorzej. Raczej zrob krotka sprzedaz jesli to mozliwe.
Jeśli masz 4-5 miesiący czasu i dasz radę teraz kupić (mała podaż), to wchodz. Docelowe 40 PLN za akcje, mimo, że może dziś nie widoczne, będzie bardzo prawdopodobne. Zobacz kto skupił ponad 95% akcji (w oficjalnych komunikatach)...
No wlasnie mam i troche czasu i sporo wolnych srodkow, i chcialem ulokowac pieniadze, stabilnie w miare, CST wydaje sie byc taka spolka wlasnie chociaz widze ze obsuwa sie po troszku, wszedlem juz po 13,82, ale kurs sie obsunal troszke i tak nie wiem czy dobierac czy trzymac i czekac na okolice 12 zl, chociaz nie jestem pewien czy obsunie sie az tak. Ciekawe jaki bedzie wynik za II kwartał?.... pozdrawiamie wynik za II kwartał?.... pozdrawiam
Wg mnie szykuje się podobny scenariusz jak w 2006 roku. Na początku roku podobnie jak wtedy kurs był cyklicznie zbijany. Jeśli spojrzysz na niedawne komunikaty to już ponad 95% akcji jest w rękach Sołowowa i OFE. Bez rozgłosu ruszyły nowe fabryki, podpisano wielką umowę z dystrybutorem w Europie zachodniej. Kwestie strat na opcjach już są wyprowadzone z początkiem roku, a spółka pochwaliła się wysokim zyskiem za I kw. Reasumując - zakładam ponad 40 PLN do końca roku i mam 60% portwela w tych akcjach...