Spółka w II kwartale znowu straci kilka milionów na działalności operacyjnej + kilka mionów na posiadanych aktywach ( korekta na rynku )
nawet prezes już nie owija w bawełnę i w każdym wywiadzie ( zo 2 dni) mówi że biznes idzie ciężko i nie liczy już na zyski w tym roku
żeby wycena nie spadła w okolice 1 pln wydzielają działaność mrożonkową do sp z o.o.
wg mnie w niedlugim czasie będą indormacje o sprzedazy aktwywów
ale najpierw......!!!!!!!!!!!!!! lot na 1,50...........1,30..............1,00 zł............
bo to że to śmieć -----to wiadomo od początku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z kupy śmieci można się bronić i zarabiać..........dlatego spadnie na 1 zł..........lub 90 groszy....
odbije na 1,80 w hossie..............może nawet 2 zł..............to wszystko !!!!!!!!!!!!!!!
i ponownie lot w dół.............ale już na grosze..........50 groszy.......
do Ewy: jestem zaskoczona Twoimi obecnymi prognozami i ocenami, bo nie tak dawno pisałaś że w wakacje kurs będzie powyżej 3zł. Czy tak bardzo się w spółce pogorszyło, czy może jakieś przekręty są?
pozdrawiam
liczyłam na zakupy po I kwartale ale płynące ze spółki informacje mnie nie zachęciły
prezes mógły podać jedną dobrą informację - przecież jest specem od wizerunku ale widać nawet to jest dosyć trudne w tej spółce
słaby rynek - spadające marże, brak kapitału, słaba pogoda, i korekta na rynku ( same straty na akcjach własnych to blisko 2 mln zł)
to wszystko wg mnie powoduej że straty w II kwarale wcale nie bedą mniejsze niż w I Q i obecnie nie ma szans na odrobienie wszystkiego w 2 miesiące wakacji