Te 3, 4 albo 14 akcji to automat do zaniżania kursu. Działą przynajmniej od 1,5 roku (bo od tego czasu to obserwuję). Działą symultanicznie przynajmniej na 4 spółkach : bbc, bbd, bbz i 06 Magna.. Jak jest silny trend to te akcje nie mają znaczenia, a jak są takie niemrawe tygodnie jak obecnie to te automatyczne zlecenia zaniżają kurs może o jakieś 10-15 %..
Myślałem kiedyś by napisać po tym do knf, ale myślę, że im to zwisa czym jest ta nasza gpw i czy handel akcjami jest uczciwy. Śmiać mi się kiedyś chciało, bo jakiś zachodni fundusz dostał karę, bo zaniżył cenę akcji o 7 procent i robiono z tego wielkie halo.. U nas na porządku dziennym można obniżyć kurs spółki o 20-30% i absolutnie nikt się tym nie przejmuje.. W każdym razie mi obecna sytuacja na bbc przypomina nieco tą z lipca 2009. Wtedy też był taki dłuższy czas udeptywania dna i silny impuls wzrostowy w okolice 3 złotych, ale czy taka (lub wyższa) cena w tym roku jest możliwa?
po przeczytaniu wszystkich opinii myslę ze dalej nie wrośnie - za dużo optymistów. - szkoda :( bo sam trzymam i mialem nadzieje ze wzrosnie - no nic trzeba pewnie jeszcze z pół roku czekać.
A ja mam inne zdanie skoro juz nie moze spadac przy wielkim wysilku tych szmaciarzy to musi wzrosnac prosta teoria.Poprostu chcieli sie obkupic ile sie da no ale ze juz leszczy nie ma bo widac ze nawet jak spada to na minimalnych obrotach i kurs zanizaja przez 3 akcje.Jedziemy na 4zl panowie