• Brak chętnych... Autor: ~Romano74 [80.51.75.*]
    Brak chętnych na kupno i niski wolumen powodują, że zastawia mnie czy wogóle warto zainwestować w tą spółkę. Moja wycena to 0,55 zł - na chwilę obecną.

Powyższa wypowiedź jest subiektywną prywatną opinią.
  • Re: Brak chętnych... Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    Male wolumeny wiec kurs sie kisi i po malu spada. Sam widzisz ze nikt nie chce sprzedac/kupic. Sa dni kiedy dogrywki sa interesujace, jeden zbija by wyploszyc drugi zaraz podbija by zrownowazyc.Kiszka bedzie do 2206 lu do 2Q. Jesli bedzie cos ciekawego lub plany interesujace to powinien pojawic sie ruch juz jutro najpozniej w pon. Kazdy omija Ecard bo 80% ma Skok. Zwroc uwage ze wystarczy 100k i kurs mozna poslac w kosmos. Ja osobisci moglbym zaczac robic nagonke na K, tu na forum, ale samemu to troche glupio i sam ze soba nie chce pisac. Ludzie omijaja papier. Czemu? To tez jakis dobry omen by potem sie zabijac. Dodam po zleceniach widac ze papier jest starsznie zarybiony drobnica. Ja jako pojedynczy leszcz nie bede sie sam z koniem kopal. Na koniec, brak ci wiary to jest wiele groszowych spolek o sporych obrotach. Ja wiem ze ta firma wyplynie. dzis kupowalem bilet lotniczy i posredniczyl e card to na tym prostym z zycia przykladzie widac ze to daje perspektywy przychodow.
  • A czego... Autor: ~Romano74 [80.51.75.*]
    A czego się spodziewasz po 22.06? Tylko mi nie pisz, że wzrostów czy spadków. Chodzi mi o informację, której się spodziewasz. Możne nawet jakąś decyzję np. Zarządu, insiderów, itp?
  • Re: A czego... Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    Coz czasami mam dola jak patrze na wolumen i moze by bylo OK gdyby uchwalili i zrobili wezwanie na pozostale niecale 20%. Kilka miesiecy temu SKOK skupowal od duzych akcjonariuszy jak i obejmowal nowa emisje po 72gr. Wycena ta jest logiczna na pozostale.
  • Hmm... Autor: ~Romano74 [80.51.75.*]
    Hmm, logiczna i nielogiczna. Jednak chcę zauważyć, że w projekcie uchwał jest podjęcie decyzji o kontynuowaniu działalności, a z wypracowanych "ewentualnych" zysków pokryją straty, które NIE SĄ MAŁE. Wg mnie ECARD ma jednak problem, bo prowadzona restrukturyzacja też generuje koszty. Na pewno dobrym ruchem jest sprzedaż bankomatów, ale co z pozostałymi działaniami? Abstrachując od tego zobacz na stronę spółki, wygląda jakby sprzed 10 lat. Wiem, że nie jest to wyznacznikiem tego co się tam dzieje, ale może coś w tym jest. Inna spółka (O2O) podjęła kroki naprawcze oraz decyzję o zmianie wizerunku. Zobacz co się stało z kursem, jak bardzo zadowoleni teraz są akcjonariusze. Ecardowi (zarządowi) chyba tego brakuje :(

Jeśli kogoś uraziłem tym postem to przepraszam, ale ECARD wydaje mi się być mało wyrazistą spółką na chwilę obecną.
  • Re: Hmm... Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    Coz twoj poglad ma uzasadnienie, lecz sam wiesz ze najwiekszy wzrost jest przy zapowiedziach zmian lub bliskiej perspektywie poprawy, po tym to juz tylko musztarda. Ja licze na te zapowiedzi i czekam. Co do zadluzenia to ktora spolka ich nie ma? Zwroc uwage ze nastapila poprawa w 1Q. Przychody rosna i to dobrze, bankomaty pojda do Skok i to tez pozytyw. Fakt brakuje profesjonalnego marketingu a forma w jaki dokonuje sie platmosci przez internet tez odbiega wedlug mnie od konkurencji. Wiec maja nad czym pracowac czyli potencjal do wzrostow ogromny. powiem Ci licze tez ze kiedys spekula wejdzie i podbije kurs. pozdro
  • Może i... Autor: ~Romano74 [80.51.75.*]
    Może i spekuła wejdzie, ale na ile to zmieni samą firmę? Prócz ceny akcji niczego to nie zmienia. Ja inwestując pieniadze (nie grać, a inwestować) chciałbym mieć świadomość, że te pieniądze po pierwsze nie stracą na wartości, po drugie przyniosą mi dochód (im szybciej tym lepiej :) ). Chciałbym uwierzyć w ECARD, ale z dzisiejszej perspektywy, tj. 0,60 zł. to jest zbyt drogo. Liczę na 0,55 wtedy zainwestuję kilka złotych (na dłużej). Poza tym wiadomo, że przez klika lat nie ma co liczyć na dywidenda :(
  • Re: Może i... Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    Wszysko zalezy ile chcesz i na jak dlugo zainwestowac. Chcesz dywidende kup np. KGHM. Ja nikogo nie namawiam i staram sie byc daleki od nagonki. W ekard man reasumujac kilka procent portfela wiec sie nie lamie moge zakopac i poczekac, Na dzien dzisiejszy kasy nie potzrebuje. wiaze koniec z koncem. Choc z drugiej strony kupilem juz tyle tego badziewia ze mialbym problem ze spedaza na dzien dzisiejszy. Wiec kolego nie trac czasu tu na ecard i kupuj cos co jest pewne, stabilne i w duzej mierze z udzialem Skarbu Panstwa.
[x]
ECARD 0,00% 3,96 2015-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.