Ciągle nie mogę pojąć jak emisja dla prywatnych po 1zł doprowadziła to takiego spadku. Z drugiej strony te 500k jakie poszło na debiucie trafiło w większość w ręcę kompletnych łosi. Mam nadzieję, że ta nauczka nic ich nie nauczy.
W większości wywalają od ręki. A było info o kontrakcie. Na szerokim rynku stagnacja czy nikt nie potrafi odczekać jak będzie podbitka lub większy wzrost. Spadać wiecznie nie będzie.
Oj, chyba jednak spadniemy dużo niżej. Co dzień duży minus, w takim tempie 0,10 może się pojawić w ciągu kilkunastu dni. To chyba jedna z tych spółek, która nigdy nie odbija
Od debiutu wywalili prawie milion akcji. Musi być kiepska sytuacja w spółce. Przecież nikt nie kupował akcji, aby stracić w ciągu kilku dni 30%. Ci co objeli akcje po 0,10 widać uważają obecne poziomy cenowe za bardzo atrakcyjne, bo przewidują wiesze spadki. W takim tempie jeszcze czerwcu 0,10 lub mniej.
Na razie jeszcze nie mają nic wspólnego. Jak do obrotu wejdą pozostałe akcje, to dopiero będzie zwała. Spółka jak widać jest w klasycznej spirali spadków. Cena PDA i akcji wkrótce
się wyrówna.
Zastanawia mnie tylko dlaczego tak spada. Spółka nie jest nowa. Ma dosyć ugruntowaną pozycję na rynku. Było info o kontrakcie i to całkiem nie małym. Prognozy na przyszłość bardzo dobre. Dyrektywy unijne też powinny pozytywnie wpłynąć na dochody. Ci co sprzedają teraz ze stratą kupowali w kwietniu po 1 zł. Coś tu jest nie tak, dlatego obawiam się fatalnego dalszego ciągu. Być może od kwietnia wydarzyło się w spółce coś o czym nie wiemy?. To wszystko do siebie nie pasuje, a patrząc na inne spółki, w których niby wszystko jest super, a kurs i tak spada, to później okazywało się, że super to był tylko z pozoru. A w rzeczywistości był jakiś bardzo duży problem.
spolka nie zdazyla nawet skonsumowac zebranego z NC kapitalu, a wy ja spisujecie juz na straty... szok chociazby z uwagi na fakt kontraktu na niecaly 1 000 000 zl, o ktorym spolka informowala... jesli tacy ludzi majacy takie poglady kupuja akcje, to nie ma sie co dziwic, ze kurs leci w dol... na szczescie czesc akcji zebrano juz z rynku i ani sie obejrzycie jak zaczna sie wzrosty...
jedna z zasad na gieldzie brzmi: kupuj kiedy wszyscy chca sprzedac...
notoria, hmsg, maximus - nie kupuje się na debiucie mało znanych spółek, a zwłaszcza za duży kawałek portfela. A wkrótce jakiś platinum (sprawdźcie wątek grupy psw) będzie, lato jest więc nie ubierajcie się bo póżniej akcja jak teraz na karen ponad 400k pkc na S(sprawdźcie wątek grupy psw). posiadam troszkę akcji eex, tam widzę perspektywy - firma wywiązała się z każdej obietnicy. Ale każdy ma swój rozum i niech postępuje wedle swojej chciwości i strachu :D