Mam pytanie bo juz mnie glowa boli od czytania tego wszystkiego na temat zabezpieczenia finansowego dziecka... Moj syn ma prawie rok i chciałbym wykupic ubezpieczenie posagowe czy moze inny produkt aby w wieku tam 18-20 lat mial pare groszy na koncie , zabawy w gielde nie wchodza w rachube bo jestem zielony w tym temacie. prosze o jakas sensowna podpowiedz, akwizytorom dziekuje
a czego oczekujesz?
odkładać dla dziecka na lokacie? lokaty są po to żeby utrzymać wartość pieniądza w czasie (zysk niewiele wyższy niż inflacja) więc lokat nie polecam.
na długi termin mogą być fundusze ale zadaj sobie pytanie czy w formie polisy czy oddzielnie (polisa ma swoje plusy i minusy)
nie da się Tobie odpowiedzieć tutaj na forum jaki sposób jest najlepszy, dobry doradca wytłumaczyłby ci WSZYSTKIE możliwości a agent wciśnie ci polisę...
dokładnie
rozumiem niechęć do akwizytorów, mnie również irytują, zwłaszcza kiedy zachwalają rozwiązania wręcz tragiczne.
można szukać świetnej lokaty, ale biorąc pod uwagę podatek Belki nie opłaca się
można też wybrać ubezpieczenie z UFK i po 18 latach daje rewelacyjne wyniki
przy dobrym wyborze nie ma ryzyka giełdowego, zysk jest stabilny i spokojnie robi 8% rocznie
ale tak jak wspomniał mój przedmówca w dwóch słowach na forum się nie da. po szczegóły zapraszam via e-mail lub jeśli jest Pan z Warszawy lub okolic możemy się umówić telefonicznie. znam ten rynek od dobrych paru lat, współpracuję z 18 firmami, co gwarantuje mi niezależność i chętnie wyjaśnię co i jak.
my mamy plan oszczędnościowy dla dziecka w generali, polecam: http://www.generali.pl/klienci-indywidualni/inw-i-ochrona/ubezpieczenia-inwestycyjno-ochronne/plan-oszczednosciowy-dla-dziecka