• PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~znawca tematu [83.17.75.*]
    jeszcze będziecie siorpać tę spółkę,widać to po wykresie
  • Re: PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~perfan [77.253.144.*]
    na razie wielu wyskakuje chyba na zapisy Tauronu zobaczymy co będzie dalej.
  • Re: PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~Course W_d [89.75.184.*]
    tak to wygląda, kapitalizacja 18 mln,czyli tyle co spółka z nc,a możliwosci ma spółka
  • Re: PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~rdc [84.201.217.*]
    Pochwal się co wiesz o możliwościach .
    możliwosci ma duże ,a ponieważ wiem co mówi MFI i STS to pewnie wiem więcej niż przeciętny inwestor,do tego potwierdza to wolumen dzisiejszej sesji na białej świecy powiecie że nie za duży * a ja tam wiem swoje
    kilkukrotny wzrost sprzedaży koncentratów w nowych segmentach,takie są plany

LIST PREZESA ZARZĄDU DO AKCJONARIUSZY
    Szanowni Państwo,
    Po raz kolejny mam okazję zwrócić się do Państwa w imieniu Zarządu spółki Z.Ch „Permedia”
    SA. Tym razem okazją jest podsumowanie 2009 r.
    Miniony rok zaznaczył się w dotychczasowej działalności Spółki jako przełomowy i wyraźnie
    słabszy w osiąganych wynikach Spółki w porównaniu z latami poprzednimi. Istotnymi
    czynnikami wpływającymi na wyniki finansowe bez wątpienia były niekorzystne czynniki
    makroekonomiczne jak i wewnętrzne zmiany.
    Nastąpiło globalne spowolnienie rozwoju gospodarczego w sektorze przemysłowym w tym
    również na rynku budowlanym gdzie Spółka odnotowała spadek przychodów o 15 % w
    stosunku do roku 2008.
    Zastój na rynku motoryzacyjnym skutkował podtrzymaniem decyzji Zarządu Spółki o
    zaniechaniu nierentownej produkcji związków niklu w związku z czym w roku 2009 nastąpiło
    uszczuplenie przychodów z tej działalności o 86% w stosunku do roku poprzedniego.
    Rozpoczęty z końcem roku 2008 proces restrukturyzacji Spółki został zakończony w drugiej
    połowie 2009 r. Głównymi elementami tego procesu były działania zmierzające na wsparciu
    sprzedaży nowych produktów dedykowanych na rynek tworzyw sztucznych, oszczędność
    kosztów, inwestycji w nowe technologie, a także zmiany w strukturze organizacyjnej
    przedsiębiorstwa.
    Spółka rozpoczęła wdrażanie nowej strategii rozwoju, mającej na celu wzmocnienie pozycji
    rynkowej. Podjęto intensywne działania zmierzające do uruchomienia produkcji nowych
    koncentratów wykorzystywanych w produkcji masowej: folie, rury PVC oraz PP. Obecnie
    Spółka intensywnie pracuje nad wdrożeniem koncentratów pigmentowych na nowych
    nośnikach polimerowych (ABS, PS, PA) przez co poszerzy się oferta firmy skierowana na
    rynek tworzyw konstrukcyjnych.
    Wyrażam przekonanie, że podjęte przez Zarząd działania zdywersyfikowania oferty
    produktowej pozwolą na pozyskanie i poszerzenie rynków zbytu i przyniosą Spółce wymierne
    efekty. Podnosząc rentowność prowadzonej działalności i poprawę wyniku finansowego. Na
    koniec pragnę Państwa zapewnić, że Zarząd z determinacją podejmuje działania zmierzające
    do stabilizacji i poprawy wyników Spółki.
    Lublin, dn. 29 marca 2010 r
  • Re: PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~rdc [84.201.217.*]
    Pan Prezes nawet nie wie do czego służą związki niklu ..
  • Re: PERMEDIA rozpoczyna wzrosty Autor: ~oby [94.42.88.*]
    oby tak bylo
[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.