• Co się dzieje ??? Autor: ~wujoT. [91.214.1.*]
    Kilka dni nie zaglądałem tu i cóż widzę, takie zniechęcenie i zwała! Dlaczego ???
    Czyżbyście zwątpili, że MIRBUD to perełka na lata 2010 - 2012 ???
  • Re: Co się dzieje ??? Autor: ~Standard & Poor [149.156.157.*]
    Zwała? Jaka zwała? Ostatnia i jedyna zwała na tej spółce była zaraz po debiucie. Chyba jesteś świeży w akcjonariacie więc wytłumaczę ci sytuacje:
    1. Kupiłeś bardzo dobre papiery.
    2. Od października siedzimy w konsolidacji. Wsparć pilnują główni akcjonariusze i fundusze, które stopniowo zwiększają zaangażowanie. Na wyższych poziomach sprzedają zniecierpliwieni leszcze (współczuję).
    3. Nadchodzi mocne odbicie. Jego zasięg oceniam na 4,50zł-5,00zł. Kiedy ono nastąpi, nikt nie wie i możemy się tu kisić jeszcze nawet pół roku. Jeśli szkoda ci czasu to sprzedaj i odkup po wybiciu. Ja nie mam takiego refleksu, więc wolę posiedzieć i uczestniczyć w całości wzrostów. Spółka jest ZDROWA, więc ryzyko niewielkie.
  • Re: Co się dzieje ??? Autor: ~Standard&Poor [149.156.157.*]
    Zwała? Jaka zwała? Ostatnia i jedyna zwała na tej spółce była zaraz po debiucie. Chyba jesteś świeży w akcjonariacie więc wytłumaczę ci sytuacje:
    1. Kupiłeś bardzo dobre papiery.
    2. Od października siedzimy w konsolidacji. Wsparć pilnują główni akcjonariusze i fundusze, które stopniowo zwiększają zaangażowanie. Na wyższych poziomach sprzedają zniecierpliwieni leszcze (współczuję).
    3. Nadchodzi mocne odbicie. Jego zasięg oceniam na 4,50zł-5,00zł. Kiedy ono nastąpi, nikt nie wie i możemy się tu kisić jeszcze nawet pół roku. Jeśli szkoda ci czasu to sprzedaj i odkup po wybiciu. Ja nie mam takiego refleksu, więc wolę posiedzieć i uczestniczyć w całości wzrostów. Spółka jest ZDROWA, więc ryzyko niewielkie.
  • Re: Co się dzieje ??? Autor: ~Zenek [83.26.111.*]
    A jak dowalą następne 10 milionów akcji w piątek to co o tym myślisz ?
  • Re: Co się dzieje ??? Autor: ~wujoT. [91.214.1.*]
    Nie ma takiej opcji - te akcje trafią jako zwrot pożyczonych przez Rubicon do ich właściciela !!!
  • Re: Co się dzieje ??? Autor: ~Standard&Poor [149.156.157.*]
    Kto sprzedaje w tym tygodniu, ten chyba w ogóle nie ogarnia sytuacji. Do 30 czerwca spółka ma się dogadać z Kobylarnią w sprawie przejęcia. Należy się spodziewać pozytywnego infa w najbliższych dniach. Insiderka od kilku tygodniu skupuje pakiety akcji, więc rozwiązanie zagadki UP or DOWN jest oczywiste. Nieoczywiste jest tylko jaki będzie zasięg wybicia ale po 9 miesięcznej konsolidacji spodziewam się mocnego wybicia. Korytarz konsolidacji stale się zawęża, kiedyś bujaliśmy się od 2,60 do 3,00, a teraz odbijamy się pomiędzy 2,80 a 2,90. Wybicie już wkrótce..
[x]
MIRBUD 3,10% 11,96 2026-04-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.