troche oprogramowanko ruszy a i zyski z subfunduszy wykazane zostaną w całości za roczek 2010 i pachnie sporawą dywidendziorą i jeszcze lepsiejszym szaleństwem związanym z pompką od Korzenia :)
No dobra tak żeby na wyobraźnie podzialało dodam bo niektórzy nie umieją liczyć jak widać post wyżej :)
Sprzedali tylko troszku tych swoich chowanych już prawie 3 lata i ups 0,4 mln zysku
a mogą sprzedać tych jednostek prawie 2,5 raza węcej to w przypadku 1 miechu np raport za 2 kwartał 1 mln dodatkowy zysku (przychody finansowe) - w przypadku rozdzielenia na dwa kwartały po 0,5 mln dodatkowego zysku w pozycji przychody finansowe. Ludzie kumata czy nie kumata bo jak nie kumata to ja toże nie kumata.
Co do szukania rozpaczliwego klienta - klient ma teraz wybór zaplacić połowe w Procad no i .W sumie oprogramowanie to aktualnie 1/3 tortu druga 1/3 tortu to szkolenia trzecia 1/3 to uslugo własne. Podoba mi się ta dywersyfikacja. 1/3 tortu związanego ze szkoleniami rośnie w tepmie 5% w stosunku rocznym trzecia część tortu rośnie w tempie 27% licząc kwartał do kwartału no i część tortu tj. oprogramowanie która w latach poprzednich zajmowała pozycje praktycznie monopoilisty- myśle że i tu widać że jest lepiej niż w 2010 i nie zaszkodzi deczko przyspieszyć tempo sprzedaży pudełek.
Rozumiem że możliwe że nie załapano do końca mnie a wię j/n.
No dodam tak że w II półroczu 2009 zeszło oprogramowania za deczko ponad 10 mln - oczywiście równie dobrze może zejść teraz i 15 mln (tak jak w 2008) - ile kasy muszą mieć - 5-7,5 mln - z kąd je wezmą z umorzenia jednostek funduszy - obecnie prawie 6 mln - zysk 1 one milion przypisany do 2010r na który pracowaliśmy 3 lata.
Jestem od dawna przekonany. Czekam pokornie na 10 zeta od papierka. Ta firma to istne mróweczki. Za 2 tygodnie wracam z wakacji to odpalę kompa i pogadamy
Człowieku problemy ze sprzedażą trwają już ponad rok. Ogólnie rzecz biorąc są o 50% mniejsze niż w 2008r - co prawda ustablizowały się na jakimś śmiesznym poziomie. Trzeba czegoś dużego żeby znowu ruszyły i zyski z tego tytułu były podobne do tych z lat 07-08. Nie dramatyzuje bo dziś Procadzik nie jest już tak uzależniony od oprogramowania i łądnie rozwijają się dwa inne działy. Ale nic nie szkodzi jak oprogramowanie wskoczy na właściwy tor.
Niech na razie spada przynajmniej do 11 czerwca bo po wyplacie bede
i jakie 1000szt planuje dokupić a im taniej tym lepiej,bo worek sukcesywnie zapełniam na zimę zapasik robię,kasa mnie nie ciśnie więc nie sprzedam w tym roku.
Szybka podbitka i ludziki się wypstrykają z reszty akcji a dopiero wtedy będą jazdy.
chodzi o to aby ludziki widzialy ze rosnie i wypsztrykały się na maxa przy tych mizernych podbitkach,kto zna wartość akcji nie sprzeda tylko cierpliwie czeka.
Niektórych urządza +10% i są zadowoleni,ja czekam na zwrot 100% i tyle co najmniej mnie urządza.