OD dłuższego czasu jakiś baran na fixingu zwala kurs spółki o 3-5% zleceniem sprzedaży 1 akcji PKC, ewidentnie manipuluje kursem - jak to zgłosić ?bo mnie ten dowcipniś nieźle wpienia ;/
Może znajdzie się jakiś życzliwy człowiek, który wytłumaczy mi, w jaki sposób można manipulować kursem akcji, jeżeli wystawi się zlecenie sprzedaży 1 akcji PKC?
To nie jest pytanie z ironią w tle. Dziwi mnie bardzo skutek takiego działania.
Czy nie dziwne jest to dla Ciebie,ze cene wykupu ustalili m,in.przyjmujac kurs zamkniecia z dn 28.05 br.(1akcja.)Zreszta cena od dawna byla planowana,Kursowstrzymywacz dzialal wiele miesiecy wstecz.Takie jest moje zdanie w temacie.
fundusze powinny podciągnąć kurs tety na 18 zł zmuszając holendrów do podniesienia ceny jak im zależy to zapłacą i myślę że tak zrobią w końcu fundy kupowały dużo drożej
mam nadzieję, że KNF zablokuje te wezwanie i zajmie się ustaleniem, kto tak prymitywnie manipulował kursem w ostatnim czasie, wstrzymanie wezwania na 1-2 lata powinno doprowadzić do uzyskania przez walor rzeczywistej ceny rynkowej, prócz tego sprawę trzeba zgłosic do organów scigania, Kawczyk z Holendrami najzwyczajniej w świecie chca okraść akcjonariat , a to jest ścigane przez prawo
zobaczymy jaka reakcja bedzie funduszy one kupowaly po 12zl w 2008 a w 2005 po 10,2 wezwanie po 11,75 jest kpina ale to celowo znam to z histori jak tu bedzie zobaczymy, napewno ta firma nie kupowala wczesniej