• INFO - zaraz odjazd Autor: ~obserwator [87.105.189.*]
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=8520&ncc_index=ETX&id_tr=1
  • Re: INFO - zaraz odjazd Autor: ~uważny [77.115.63.*]
    Spokojnie , czytaj ze zrozumieniem
    fundusze handlują między sobą
    a spółka nie dostała ani grosza
  • Re: INFO - zaraz odjazd Autor: ~NO NIE WIEM [78.8.151.*]
    dopiero zauważyłem info.

jako akcjonariusz (z musu - kupowałem powyżej 6 PLN, a nie ma tez płynności) jestem zadowolony z zawarcia umowy z Entrprise Investor. Wydaje sie być najlepszą opcja na dlugoterminowego inwestora finansowego. mam nadzieje ze będą poganiać zarzad do robienia lepszych wyników. oglosili WZA wlasnie z projektem uchwal - na szybko przelecialem i zauważylem ze na wszystko mają prawa weta (ale to chyba standard dla takich inwestorów). Lepiej aby wiecej doświadczonych osób bralo udzial w podejmowaniu kluczowych decyzji. w sumie spólka tym udowodnila ze ma mocne fundamenty (na piękne oczy nikt nie laduje 7 mln zl). Fajna jest zapowiedź przejscia na regulowany i ekspansja poza Polskę (akurat ekspansja mnie martwi - nie wiele polskich firm poradzilo sobie z wyjsciem zagranicę).

w projektach WZA jest uzasadnienei na wyplate dywidendy - 1.050 tys - daje to 21 gr na akcje. mam nadzieje ze termin wyplaty bedzie jak najkrótszy. no ale tą wyplatę zapowiadali juz dawno. dodatkowo na samym koncu zmian statutu sa zasady wyplaty dywidend - zobowiązują się do wypłaty 75% ZYSKU wypracowanego nie mniej niż 1 mln zlotych. i to uwazam za super podejscie w stosunku do inwestorów - zarabiają i dzielą się. jesli nie można wyskoczyć z papieru to moze to być zamiennik ala obligacja - owszem jestem utopiony (chociaż jeszcze nie jestem stratny) ale jakiś koszt zaangażowanego kapitalu dostaje. przynajmniej taka pociecha.

podali wyniki za 1Q - i tutaj BRAWO dla spólki. w porównianiu z 1Q 2009 super wzrost. prawie 900 tys zysku w kwartale na plan roczny 3 mln zł. jak im tak dalej pojdzie będzie ponad plan. jesli zrobią 3 mln zysku i wyplacą 75% w dywidendzie za rok (wychodzi 45 gr na akcje) to przy cenie 6 złotych zaangazownaych w akcje zwrot w dywidendzie daje 7,5%.
    nie jest to oczywiście wynik marzenie ale przynajmniej coś konkretnego - taki fajny dodatek.

jedno mi cholernie przeszkadza - ze spólka nie cieszy sie plynnoscia (a przydaloby sie na taurona miec wiecej gotówki). ma wszystko co musi miec: wyniki, finansowych, dywidende, perspektywy. wkurza mnie ze inne papiery które sprzedają same obietnicy i straty są plynne a ten nie. Spólka powinna popracowac nad tym - moze zmienić animatora, jak najszybciej rozpocac przejscie na regulowany, moze bardziej agresywny PR.

bez plynnosci efekt jest taki że spóka podając super wyniki za kwartal i ogloszajc wejscie super inwestora jest notowana PONIŻEJ ceny którą zapłaci inwestor za akcje (jak wezmiemy pod uwage planowaną dywidende - w ogóle).

podsumowujac - jestem umiarkowanym optymista, spólka broni sie wynikami, wiecej nie dokupie, ale i nie sprzedam ponizej 7,5 zl. taka wycena to tylko kwestia czasu.

pozdrawiam wszystkich zadowolonych/niezadowolonych akcjonariuszy spółki
  • Re: INFO - zaraz odjazd Autor: ~qwerty [80.48.200.*]
    kiedy dzień ustalenia prawa do dywidendy?
  • Re: INFO - zaraz odjazd Autor: ~InwestorB [79.189.106.*]
    osobiście uwazam ze kurs bedzie rósł tym bardziej ze nowy fundusz ktory kupil zapowiedzial wyraźnie ze interesuje ich 4-krotny wzrost wartości i to jest najważniejsze !!!!! i to w ciagu max 4 lat !!!!!
  • Re: INFO - zaraz odjazd Autor: ~NO NIE WIEM [78.8.151.*]
    no i prosze - plynnosc sie pojawila. nich akcjonariat pomiksuje sie. tzw zmiana warty. oby swierza krew miala cierpliwość.
[x]
EUROTAX -0,96% 2,06 2025-12-03 11:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.