• zatwierdzili Autor: ~pp [82.119.249.*]
    Wg stron Patrii sąd zatwierdził plan
  • Re: zatwierdzili Autor: ~pp [82.119.249.*]
    w Pradze+8
  • Re: zatwierdzili Autor: ~Mimi [83.4.192.*]
    Czyli Orco nie jest bankrutem !!! Oj będzie ngroda za cierpliwość :)
    Na pewno da to oddech.Z tego co podaje Patria przyjęto plan zgodny z wnioskiem orco
  • Re: zatwierdzili Autor: ~shp [83.238.100.*]
    juuuuuuuuuuuuuuuuuupi

wreszcie

z tego wszystkiego dokupilem sobie jszcze pare setek orco

mam juz dobrze ponad 1k

teraz tylko:
    - wyniki jutro (będzie zysk)
    -25 czerwiec (decyzja sądu w PL, w sprawie zlotej )- nie widzie innego rozwiązania, jak pozytywne, bo inaczej PL narazilaby sie bardzo biznesowi, i niktt by nie chcial inwestowac w Wawie, bo ryzyko, ze pare osób, (kilku mieszkańców), blokuje inwestycje wartą naście milionów Eur

pzdr
    shp
  • Re: zatwierdzili Autor: ~realista [87.205.144.*]
    Lepiej zobaczcie co dzieje się na rynkach..Całkiem dobre spółki generujące zyski o niskich C/WK spadają o wiele procent, a to że spółka nie jest bankrutem to trochę za mało..- dobra spółka ma przynosić zyski,wypłacać dywidendy i zwiększać majątek akcjonariuszy,,
    Z tym jutrzejszym zyskiem to byłbym ostrożny.choć zprzedawali coś ostatnio w niemczech i w rosji
  • Re: zatwierdzili Autor: ~orco [217.28.147.*]
    O czym wy piszecie co zatwierdzili , jaki sąd skąd te info ??????
    Spółka opchnęła akcje po 5,61 euro za sztukę czyli dużo poniżej obecnej ceny
    jedyny pozytywny?????? oddziwięk tego info to że ktoś wogóle chciał wziąć te ponad 1 mln papiera
    no stres.
    http://www.reuters.com/article/idUSPRG00414620100519
    i na stronie orco też można poczytać

niech każdy robi co chce.

ja tam widze, teraz jeden słuszny kierunek

pzdr
    shp
  • Re: zatwierdzili Autor: wegetarianin [85.222.87.*]
    Orco Property Group SA: Sąd zatwierdził Plan Ochronny

Paryż, 19 maja 2010 r. – plan ochronny Orco Property Group został zatwierdzony przez Sąd Handlowy w Paryżu (Tribunal de Commerce de Paris).

Decyzja ta oznacza koniec okresu obserwacji, który rozpoczął się w dniu 25 marca 2009 roku. W tym czasie Zarząd Orco Property Group postanowił złożyć wniosek o wszczęcie postępowania ochronnego w celu przyspieszenia restrukturyzacji finansowej przedsiębiorstwa ze względu na trudości na rynku nieruchomości oraz ciężke warunki przyznawania kredytów. Większość wierzycieli była za przyjęciem planu ochronnego.
  • Re: zatwierdzili Autor: ~klubbe [109.243.90.*]
    mam nadzieje ze to jets w koncu to co ma byc

a nasi szaleja na wyzsyzch poziomach niz francja
  • Re: zatwierdzili Autor: ~mor [193.104.45.*]
    francuzi pewnie rozszaleją się po 17 ;)
    tylko obroty 10 razy mniejsze.Praga 6,5 obrot 29500 akcji ale już40 min bez obrotu
    tylko obroty 10 razy mniejsze.Praga 6,5 ,obrot 29500 akcji ale już40 min bez obrotu
    nalezy pamietać,że we francji są w obrocie akcje z nowych emisji.to może trochę zaciemniać obraz.
  • Re: zatwierdzili Autor: ~Mimi [83.7.228.*]
    Nie sądzę żeby nowi inwestorzy teraz wychodzili i zadawalali się paroma procentami.... a pozostali akcjoariusze? No cóż, ja się dziwię jeżeli teraz sprzedają, kiedy spółka "dostała drugie życie" Wg mojej oceny kurs równowagi jest obecnie znacznie wyżej.
    bardzo istotne są dzisiejsze wyniki.

jak będą dobre , UP
    jak złe - DOWN

jak będą niedługo po zamknięciu się francji, to UP, bo zapewne dobre
    jak będą ok 23:00-24:00, - DOWN.....

to tyle, z doświadczenia stareeego orcowca :)

pzdr
    shp
    Myślę,że złe wyniki będą jedynie takim straszakiem dla bojażliwych.Przecież nikt nie liczy na jakies super wyniki.Wg czeskich analityków będzie dalej na minusie ,ale mniejszym.Należy pamętać,że po wczorajszej decyzji sądu zdjęto ze spółki olbżybi garb.Nawet analitycy KB,którzy jeszcze na początku tygodnia rekomendowali sprzedaż akcji ,uznają to za pozytywne.
[x]
ORCOGROUP -2,99% 3,90 2026-03-25 11:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.