z tego wszystkiego dokupilem sobie jszcze pare setek orco
mam juz dobrze ponad 1k
teraz tylko:
- wyniki jutro (będzie zysk)
-25 czerwiec (decyzja sądu w PL, w sprawie zlotej )- nie widzie innego rozwiązania, jak pozytywne, bo inaczej PL narazilaby sie bardzo biznesowi, i niktt by nie chcial inwestowac w Wawie, bo ryzyko, ze pare osób, (kilku mieszkańców), blokuje inwestycje wartą naście milionów Eur
Lepiej zobaczcie co dzieje się na rynkach..Całkiem dobre spółki generujące zyski o niskich C/WK spadają o wiele procent, a to że spółka nie jest bankrutem to trochę za mało..- dobra spółka ma przynosić zyski,wypłacać dywidendy i zwiększać majątek akcjonariuszy,,
O czym wy piszecie co zatwierdzili , jaki sąd skąd te info ??????
Spółka opchnęła akcje po 5,61 euro za sztukę czyli dużo poniżej obecnej ceny
jedyny pozytywny?????? oddziwięk tego info to że ktoś wogóle chciał wziąć te ponad 1 mln papiera
Orco Property Group SA: Sąd zatwierdził Plan Ochronny
Paryż, 19 maja 2010 r. – plan ochronny Orco Property Group został zatwierdzony przez Sąd Handlowy w Paryżu (Tribunal de Commerce de Paris).
Decyzja ta oznacza koniec okresu obserwacji, który rozpoczął się w dniu 25 marca 2009 roku. W tym czasie Zarząd Orco Property Group postanowił złożyć wniosek o wszczęcie postępowania ochronnego w celu przyspieszenia restrukturyzacji finansowej przedsiębiorstwa ze względu na trudości na rynku nieruchomości oraz ciężke warunki przyznawania kredytów. Większość wierzycieli była za przyjęciem planu ochronnego.
Nie sądzę żeby nowi inwestorzy teraz wychodzili i zadawalali się paroma procentami.... a pozostali akcjoariusze? No cóż, ja się dziwię jeżeli teraz sprzedają, kiedy spółka "dostała drugie życie" Wg mojej oceny kurs równowagi jest obecnie znacznie wyżej.
Myślę,że złe wyniki będą jedynie takim straszakiem dla bojażliwych.Przecież nikt nie liczy na jakies super wyniki.Wg czeskich analityków będzie dalej na minusie ,ale mniejszym.Należy pamętać,że po wczorajszej decyzji sądu zdjęto ze spółki olbżybi garb.Nawet analitycy KB,którzy jeszcze na początku tygodnia rekomendowali sprzedaż akcji ,uznają to za pozytywne.