Powtarzam, że gppi to jest krótka piłka, maksymalnie spekulacyjna. Zajrzyjcie do ostatniego raportu i spójrzcie na wartośc aktywów. Powtórzę, im głębiej w las, tym kartofel smutniejszy...
Wartość aktywów, to wartość posiadanych wierzytelnośći. A ta jest mizerna. Spółka jest skonfliktowana ze swoim udziałowcem, takiemu pomiotowi nikt nie pożycza pieniędzy na kupno kolejnych wierzytelności. Każdy kolejny kwartał może być tylko gorszy.
Wartość obliczonego podatku dochodowego (realny podatek wg obowiązującej obecnie skali winien być znacznie wyższy) również wskazuje na fakt, ze spółka w następnych okresach rozliczeniowych nie spodziewa się zysku, a wręcz odwrotnie...
Wyniki prowadzonych kontroli (na dniach) mogą spowodować, że spółka nie przetrwa tego roku... Kupujcie, kupujcie, dajcie się nagonić spółdzielni :)))
Jakim cudem przetrwałeś na giełdzie.. Przypomnę: zakupy FFI po 1,2 EUI ponad 1zl oraz perełka VENO tu strata kilkaset % wiec przepraszam bardzo ale nie jesteś wiarygodny a ja mam już 18% na GPPI:)
wiadomo ze mechagodzilla by chciala zamienic swojego fastfinanse na gppi przez to nagania na spadki naszej spolki lecz zanim mu odbije fastfinanse my juz powinnismy pobijac nowe rekordy cenowe kursu wpierw 2 potem 3,4, 5 zl itd. - nadal tanio ebdzie jesli nadal firma bedzie tak ladnie zarabiac! c/z nie oszuka akcjonariuszy przy niskim c/z zawsze spolki ladnie rosly, rosna i beda rosly dalej bo na tym wlasnie sie opiera gielda - kupuj tanio sprzedawaj drogo - proste! :)
Mecha. Watrośc aktywów to nie jest łączna suma wierzytelności jakie posiadaja do dłużników. Jest to oczywiste. Inaczej ich aktywa wynosilyby około 80 mln natomisat aktywa FF wynosiłyby okoo 200mln.
Podatek dochodowy .... czy ty masz zielone pojęcie. Uwierz że nie można zmiejszyś naleznośc podatkowej mówiąc fiskusowi że nastepny kwartał będzie gorszy więc teraz płacimy mniej. Gdzie ty żyjesz. Płacą wszytsko właściwie.
Raport jest jasny i nie ma w nim nieprawidłowości.
Spórz natomiast na raport FF. Tam to mają akjconariuszy za debili. Nagle tak zaskęgowali wszystko że mają wartośc księgową na jedna akcje 14 zł. Czyli według ich FF jest wart 1,4 mld zł. Śmiech na sali. Tym sie poninno KNF zając. Nie dziwie si że tak długo porspekt zatwierdzali jak tam sa takie wałki. Oni gdy kupia pakiet to od razu wliczaja go w przychód, nawet gdy dłuznik jeszcze nic o przelewie nie wie. Totalna kreatywna księgowośc, stąd z 700 tys w 2 lata zrobiło sie 4,5 "wirtualnego zysku"
GPPI jasno napisało co wlicza w zysk i kiedy. Czy wystarczy wyrok czy spłata. Dla GPPI zyskiem jest dopiero spłata, natomiast z tym FF wartym 1,4 mld bym sie zastanawiał.
Mam nadzije że porawia na dniach ten raport bo tylko się z nim ośmieszaja na GPW. NIe dziwie sie że kurs nie potrafi wyjśc z trednu spadkowego.
Podatek
> dochodowy .... czy ty masz zielone pojęcie. Uwierz że nie
> można zmiejszyś naleznośc podatkowej mówiąc fiskusowi że
> nastepny kwartał będzie gorszy więc teraz płacimy mniej.
> Gdzie ty żyjesz. Płacą wszytsko właściwie.
jazzy, jazzy, widzę, że ci zaczyna zależeć, bo stajesz się coraz bardziej demagogiczny... możesz powiedzieć, wg jakiej skali gppi wyliczyło podatek dochodowy za 1Q?..
widzę, że o inżynierii finansowej masz marne pojęcie... tak jak jest pojęcie: zyski przyszłych okresów, tak i jest: strata przyszłych okresów...
reszta twojego wywodu to już kompletna katastrofa...
Dnia 2010-05-18 o godz. 17:30 ~ays napisał(a):
> Jakim cudem przetrwałeś na giełdzie.. Przypomnę: zakupy FFI
> po 1,2 EUI ponad 1zl oraz perełka VENO tu strata kilkaset %
> wiec przepraszam bardzo ale nie jesteś wiarygodny a ja mam
> już 18% na GPPI:)
A ty jak zdałeś matmę, strata kilkaset procent, dobre.
Dnia 2010-05-18 o godz. 20:28 ~ays napisał(a):
> to sam sprawdź od kiedy mecha naganiał i zobaczysz ile %
> wyjdzie...
Jesteś głupszy niż myślałem, myślałem że się zreflektujesz. Jak kupisz akcje przykładowo po 1 zł i nawet jak kurs spadnie do 1 grosza to ile to jest % matołku. Zarzucasz innym pisanie dennych komentarzy a twoje są jak widać wysokich lotów, he,he.