no dobra zartowalem :P ale gdybym mial kase to bym mu wziol bo spolka mega tania w tej cenie przy tych wskaznikach i zyskach.. nie ja to wezmie zaraz ktos inny - przygladaj sie ;)
Sygnał kupna pojawi się przy kursie 1,3 zł. Sądzę że jest to bardzo realny scenariusz na ten tydzięń. Jak będzie to się okaże. Równie dobrze może być w piątek 1,5 zł jak i 1,1 zł. Osobiście myślę że sprawdzi się wariant 1 (1,5 zł do piątku).
ja tam wole szybkie wzrosty w okolice 2-3zl - bo jest szansa na odkupienie o -50%taniej i miec 2x tyle akcji i trzymac dalej akcje do wyzszego znow poziomu cenowego :)
Ciekaw jestem raportu za Q2 i wielkości straty... wszystko co miała, spółka pokazała za Q1, żeby zachęcić leszczynę...
Wystarczy jednak spojrzeć na wartośc aktywów, by przekonać się, że im głębiej w las, tym kartofel smutniejszy...
Wartość obliczonego podatku dochodowego również wskazuje na fakt, ze spółka w następnych okresach rozliczeniowych nie spodziewa się zysku, a wręcz odwrotnie...
Wyniki prowadzonych kontroli (na dniach) mogą spowodować, że spółka nie przetrwa tego roku... Kupujcie, kupujcie :)))
ale nikomu nie zalezy zeby sie kisic na GPPI cały rok.
Niech wzrosnie do konkretnych wielkości i sprzedamy i przesiadziemy sie na twoje FFI bo ma atrakcyjny obecnie kurs
jego fastfinanse atrakcyjny nie zartuj sobie c/wk ma 5 podczas gdy gppi ponizej 1! wpierw poczekamy az gppi bedzie mial c/wk 5 czyli ok 5zl wtedy mozemy pomyslec o przesiadce na inna spolke ;)
postraszyl ktos 18000akcji by dokupic wiecej akcji taniej i dokupil ktos mu sypnal przed chwila no to zdjac straszaka hehe dobre a leszcze sie daja tak robic i to zawsze na kazdej spolce - oni sie nigdy nie naucza? odkupia teraz po 1,50zl papa leszczunie na wyzszych poziomach cenowych!
Myslcie i zachowajcie zimna krew, emocje na bok - to bedziecie moze w koncu zarabiac to taka mala rada ode mnie ;)
ja nie mam? ja mam za 100%portfela kupione wczoraj przy ok 2zl wychodze i wracam na inna spolke jednak przyjde tu jeszcze pozniej po nastepnej korekcie :)
no wlasnie wypad na swoj FF mechagodzillo :P wroc gdy gppi bedzie latal po 2zl albo jeszcze pozniej wroc gdy bedzie jeszcze drozszy po co mamy oddawac tak tanio komus swoje akcje?! ;)
Mecha... o stracie gadasz juz z pół roku. Wpier miała byc za IV kwartał i gadales że kreatywna ksiegowośc i że teraz to juz wykaże mega stratę. Okazało się że IV kwratał był dobry no to gadales że bedzie w I kwartale mega porażka że już nic nie sciągną, że co mieli juz sciągneli.... i co??? i zyski pięknie rosną. treaz znowu wróżysz zf usów na kolejny kwartał. NA ff zapowiadałeś wzrosty i zwaliło się - 50%.
Jakbys znał troche branże to byś takich głupot nie pisał. Spółk rzeczywiscie mogła w I kwartale sciagnąc troche więcej i w II może zysk byc mniejszy, ale o stracie nie ma co mówic. Spółka podpsiuje ugodę z dłużnikiem i on ratalnie spłaca zadłużenie. Takich umów musieli dużo podpisac właśnie w I kwartale(pzreważnie bowiem pierwsza rata jest wieksza). Zysk z tego bedą jeszcze przez ponad rok. Kto nie wierzy niech poróna inne spółki. To nie jest branża sezonowa. Tu sa stałe przychody od dłuzników. Międzyczasie kupią nowe pakiety bo wnet od MEWY zgrana pół miliona za obligacje niewykupione.
Zadrościsz że takie "ubrane leszcze" jak my zarobiliśmy w ciągu tygodnia 20% gdzie FF musi wzrosnąc 100% żebys był dopiero z nim na ZERO.
A prezesi czemu mieli by na siłe śrubowac wyniki???? Żeby MEWA zmieniła zdanie i nie wymieniła akcji bo będą drogie>?? Właśnie odwrotnie, jak cos to wyniki sa zaniżane. Świadczy o tym raport... piszę w nim że zysk biora gdy dłużnik spłaci CAŁOŚC i wtedy go obliczają a wczesniej nie. Wiec pomyśl zanim napiszesz.
Ja tam wole stabilne wzrosty. Bo jak będzie dzida to potem będzie spra korekta i będzie jeszcze wiecej luszi co zainwetsowało w spółke na tydzień. Na MAJ CZERWIEC LIPIEC nie widze leposzej inwestycji.
NC wnet zacznie rosnąc gdy wig ze swoim ff będzie miał korektre. GPPI jest juz jedyną spółka windykacyjna na NC, wnet będzie chciała przejśc na głowny a tam trzeba 40 mln kapitalizacji.
Przypominał że GPPI przegłosowało w 2009 uchwałe o skupie akcji własnych i w każdej chwili moga zacząc. Ale najprawdopodobniej dopiero po 25 czerwca zaczną, gdy nastąpi oficjalna wymiana akcji na którą sie MEWA zgodziła wczynając odpowiednią procedure.
jazzdy dobrze napisane - sama prawda, co do skupu myslisz ze zrobia skup i wywinduja akcje by kapitalizacja miala 40baniek? by mogli przejsc na gpw? watpie w to raczej bylbym zdania ze to leszcze takie jak godzilla wywinduja nam kurs na ok 10zeta gdy bedizemy sie przenosic na gpw :)
Z tym wykupem to niesądze by mieli wykupywac. Lepiej niech zakupią pakiety wierzytelności. Jak juz by mieli to maks do 2 zł bo taka była cena emisyjna i się to opłąca wtedy. Na Parkiecie sie nie udzielam, ale możesz tam podbic, bo rzeczywiście straszna cisza....