"Zwalą" kurs, bo wtedy nową emisję obejmą niżej!
Np: kurs 25 gr to obejmą nową emisję po 20 gr!
Niestety bez "grubasa" nie damy rady, a może animator (DM WBK) albo Prezes
zadziałają???
Jarek piszący wcześniej ma generalnie racje ale wszystko zależny od ceny emisji akcji serii C: http://rentier.pl/Kurs-akcji-firmy-Ibiza-Ice-Cafe-szuka-dna
ok pewne jest jedno spólka pozyska 2mln zł jeżli obejmą akcje po najniższej możliwej cenie czylo 10gr to daje nam 20mln akcji i tu nasuwa sie pewne spostrzeżenie jezeli Ci inwestorzy chcieli by sprzedać taką ilośc akcji na rynku to nie sprzedadzą ich sporo drożej niż sami kupili-wniosek emisja nowych akcji z tak niska cena nie będzie miała miejsca. Cena będzie wyższa na moje minimum to 20gr co daje 10mln akcji i tutaj znów nasuwa się pytanie. Przy takiej ilości akcji to WDM traci kontrolę nad firmą optymalną ilościa wydawałaby sie emisja około 7mln akcji co dawałoby cene 28gr oczywiście +/- w jakis małych granicach. Do są tylko moje domysły jednak całkiem prawdopodobne że tak własnie się stanie. A obecna dzisiejsza cena wydaje się okazją
zanim coś takiego napiszesz tgo może najpierw byś policzył. Spólka pozyska 2mln zł to WDM w cenie 25gr musiałby wywalić 8mln akcji z 10mln ktore posiada. To jak wtedy przegłosuje nowa tania emisją?? :-) Bedzie tak jak napisalem nie ma innego wyjscia dzisiaj i byc może jutro ostatnie dni promocji na papierku
Przepraszam też nie napisałem,że WDM ma wywalić 9 mln szt.(all), wystarczy np: 3 mln po 24-25 gr! A wtedy można już wykazać zysk (0,5 mln zł), jak na spółkę zależną to już ładnie! Bez żadnego ryzyka.
Pozdrawiam.
jeżeli tak zrobia to zeszmacą tę spółkę i wszystkie następne które maja w portfelu w efekcie akcjonariusze przestana sie nimi interesować i ich wartośc dramatycznie spadnie. Zaufanie jest łatwo stracić-pożyjemy zobaczymy
Jeśli telefonicznie to możesz sobie ich wypowiedzi między bajki wsadzić. Poproś o oświadczenie mailowe, które jest równoważne z oświadczeniem pisemnym. Pewnie nie doczekasz się odpowiedzi.
WDM walił n apewno w rynek i spokojnie może w sumie wywalić 2,5mln akcji i ja się wcale nie dziwia że tak robia pop rostu realizują zysk nie traąc kontroli nad spólką