Bardzo spokojnie w górę. Ten kto zauważy wątek - niech spojrzy na wykres i na to, że kurs 3 sesję jest ponad 9 miesięczną konsolidacją.
Teraz to Merę nawet na krótki - 2-3 miesięczny termin można brać.
Chociaż ja oczywiście gorąco polecam zostać z papierem ze 2-3lata i patrzeć jak spokojnie rośnie - kilkadziesiąt procent rocznie - teraz dopiero zaczynamy wzrosty na ten rok.
Sadzac po postach to tylko szesc osob zywotnie jest zaiteresowanych na forum kursem Mery. Biarac pod uwage rewelacyjne wyniki powinno ich byc wiecej, a nie tylko "Diabel", "Mera", "Tak" i "Elvis"!
Dnia 2010-05-20 o godz. 13:35 andrzejkrawiec napisał(a):
> Sadzac po postach to tylko szesc osob zywotnie jest
> zaiteresowanych na forum kursem Mery. Biarac pod uwage
> rewelacyjne wyniki powinno ich byc wiecej, a nie tylko
> "Diabel", "Mera",
> "Tak" i "Elvis"!
Ja jestem ale jeszcze nie wszedłem, za chwilę będe troszkę zbierał
Zapomniałbym. U nas zwały nie będzie bo prawie cały FF w mocnych rękach a poza tym po tym co się dzieje w spółce to można tylko dokupować a nie sprzedawać.
Będzie 5 PLN - to pewne. Może nawet 6 PLN. Może 8. Problem w tym, że będzie przez "5 minut". Potem ktoś sprzeda "1000 akcji" i znowu bedzie 4.05 PLN. Tak już jest z tą Merą.
Bardzo lubię Merę - jedyną perełkę w moim portfelu. Ale trochę się już niecierpliwię.
Ech.... kupa
Miało być 5 zł a jest 4 zł....
Wszyscy jesteśmy rozczarowani, ja szczególnie.
Nie rozumiem po co spółka pchała się na giełdę skoro nie wie co na niej robić?
Dnia 2010-05-18 o godz. 10:32 ~diabeł napisał(a):
> 2 mln zysku w 1 q
mera holding - tak tworzy się historia
kto związany ze spółką dłużej wie że tu wyniki choćby nie wiem jak rewelacyjne specjalnie nie pomagają kursowi papier porusza się w horyzoncie
a jak się okazuje na Newconnect nie zawsze decydują wyniki i zdrowy rozsądek
a w modzie nie rzadko są spółki totalnie przewartościowane na które na głównym by nawet nikt nie spojrzał
przydały by się TFI, OFE itp to by uzdrowiły wyceny
Jaki raport? Tam jest sprawozdanie finansowe, sprawozdanie z działalności i raport+opinia biegłego. To składowe raportu rocznego ALE NIE RAPORT ROCZNY. Ciekawe, czy wynikną z tego jakieś problemy...
chłopaki co wy pierd....., czy ktoś był w lewinie brzeskim woj. opolskie i widział centralę-budynek mery, czy ktoś z was rozmawiał z pracownikami mery....? w księgach można kreatywnie wszystko pokazać, ale rzeczywistość jest okrutna i myslę że tylko kwestią czasu jest zaskoczenie i to ...negatywne. pozdrawiam
gdybyście chcieli to mogę bardziej szczegółowo przedstawić trochę szczegółów ale nie na forum, tylko na gg
A co mnie obchodzą pracownicy Mery?
Oni sobie tłuką te schody a to jest jedna z wielu działalności. Mnie interesuje zysk holdingu jako całości - czyli Biedronki albo i kilku Biedronek, Jastrowia, planowanej galerii, połączenia/przejecia innego podmiotu. Pracownicy zawsze będą narzekać - wiec niech narzekaja i tłuką te schody - a prawdziwa kasa będzie z innych profili działalności...
A jak masz infa - pisz na forum a nie na gg - bo to wygląda na czarny PR