nie ważne kto daje ważne że akcje są niemal natychmiast zbierane
ściągane są od parkingowych /słupów i innych szwagrów jak ich zwał tak ich zwał
przy okazji może coś skubną od panikarzy
Ogólnie dobrze że jest ruch w interesie bo ten bezruch na akcjach
wpływal na mnie gorzej niż pogoda
ONERAY INVESTMENT S.A.
Temat
Zawiadomienie o transakcjach na akcjach
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu:
Zarząd OneRay Investment S.A. informuje o otrzymanym w dniu 18.05.2010r. zawiadomieniu o transakcjach na akcjach Spółki od wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki Tadeusza Kołacza, który zawiadamia, iż w dniach:
1. 11 maja 2010 roku Surfland Sp. z o. o. Sp. k. z Wrocławia dokonała sprzedaży 16.745 (szesnaście tysięcy siedemset czterdzieści pięć tysięcy) sztuk akcji OneRay Investment SA na łączną wartość 3.851,35 zł (trzy tysiące osiemset pięćdziesiąt jeden zł 35/100 groszy), tj. po średnim kursie 0,23 zł (23/100),
2. 17 maja 2010 roku Surfland Sp. z o. o. Sp. k. z Wrocławia dokonała sprzedaży 179.925 (sto siedemdziesiąt dziewięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia pięć) sztuk akcji OneRay Investment SA na łączną wartość 39.583,50 zł (trzydzieści dziewięć tysięcy pięćset osiemdziesiąt trzy zł 50/100 groszy), tj. po średnim kursie 0,22 zł (22/100).
Transakcje sprzedaży zostały zawarte podczas sesji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
Podstawa prawna: art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi oraz § 2 pkt. 4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15.11.2005 r.
Kurs był - 9% to każdy trochę wciągnął licząc na jeden czy dwa grosze szybkiego zarobku, a tu będą plecy bo nikt od was tego wyżej nie odbierze. Dzisiaj też próbowali karmić ale nikt nie chciał już więcej po tej cenie, jutro będą oddawać po 0,20 PLN.
ktoś to wszystko ślicznie zebrał
jakby chcieli wywalić większą ilość zrobiliby podbitke i sprzedali drożej
to była ustawiona sprzedaż dla kogoś co nie mógł
wziąść udziału w nowej emisji ( zarząd /rada nadzorcza)
i takiego komunikatu należy oczekiwać
Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 16/2010
data dodania 2010-05-19 15:16:48
spółka ONERAY INVESTMENT SPÓŁKA AKCYJNA
Przystąpienie do spółki oraz objęcie udziałów w podwyższonym kapitale zakładowym ANT Sp. z o.o.
Zarząd OneRay Investment S.A. informuje, że w dniu 18 maja 2010 złożył oświadczenie o przystąpieniu do spółki oraz objęciu 148 (stu czterdziestu ośmiu) nowych udziałów utworzonych w podwyższonym kapitale zakładowym spółki pod firmą ANT Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie (ANT) o wartości nominalnej 1.000,00 PLN (jeden tysiąc złotych) jeden udział, o łącznej wartości nominalnej 148.000 PLN (sto czterdzieści osiem tysięcy złotych). Udziały objęte przez spółkę OneRay Investment S.A. w dniu 19 maja 2010 zostały pokryte wkładem pieniężnym w łącznej kwocie 500.000,00 zł (pięćset tysięcy złotych), z czego 148.000,00 zł (sto czterdzieści osiem tysięcy złotych) zostanie przekazane na kapitał zakładowy ANT, a 352.000,00 zł (trzysta pięćdziesiąt dwa tysiące złotych) na kapitał zapasowy (agio).
Objęcie udziałów w ANT zostało sfinansowane ze środków OneRay Investment S.A. pozyskanych w trakcie subskrypcji akcji serii E przeprowadzonej w okresie od 3 marca do 23 kwietnia 2010.
Z chwilą zarejestrowania przez właściwy sąd rejestrowy podwyższenia kapitału zakładowego ANT Spółka będzie posiadała 148 (sto czterdzieści osiem) udziałów w kapitale zakładowym ANT, uprawniające do 148 (stu czterdziestu ośmiu) głosów na zgromadzeniu wspólników ANT. Udziały objęte przez OneRay Investment SA będą reprezentowały 20,1 % kapitału zakładowego ANT oraz, odpowiednio 20,1% ogólnej liczby głosów na zgromadzeniu wspólników ANT.
ANT jest spółką specjalizującą się w tworzeniu specjalistycznych produktów software'owych łączących kompetencje z zakresu informatyki, teleinformatyki i automatyki. Tworzone i wdrażane oprogramowanie służy do zarządzania i optymalizacji procesów produkcji i utrzymania infrastruktury produkcyjnej oraz monitorowania i prognozowania zużycia mediów.
Dotychczasowymi klientami spółki są średnie i duże przedsiębiorstwa z terytorium całego kraju. Od początku działalności spółka wdrożyła autorskie oprogramowanie w ponad 160 podmiotach m.in. w: Amica Wronki S.A., Krakowska Fabryka Armatury S.A., Grupa Żywiec, Kompania Piwowarska S.A., FIAT-GM Powertrain Sp. z o.o., V&S Luksusowa Zielona Góra S.A., Elektrociepłownia Kraków S.A, Elektrownia Łaziska.
Objęcie udziałów w ANT Sp. z o.o. stanowi kolejny krok strategii inwestycyjnej realizowanej przez OneRay Investment SA.
Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt. 7 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 733/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia 2009 r. z późn. zm. "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect"
Ok ktos sprzedal troche papiera ale to nie poszlo w proxnie tylko ktoś inny kupił, poza tym kurcze bez jaj tak poważna firma sprzedaje 200 tysięcy udziało wartych 50 tysięcy złoty b potrzebuje kasy ciekawe na co chyba na wypłatę dla zarządu. Wszystko spada to i my spadamy skoro nie roslismy gdy inni rośli nrmalna kolej rzeczy ja mam średnią 28 groszy i jak juz kiedyś pisałem czekam żeby dokupic poniżej 20 groszy. I gdy jak będę sprzedawał za kilka miesięcy po 60 groszy z ogromnym zyskiem to inni będą łykać jak świeże bułeczki
rzecz w tym że surfland oddaje akcje od 0,22 do 0,20 nie jak w styczniu powyżej 0.30, a teraz będzie za dużo akcji na rynku poniżej i trudniej będzie dobić do 0.30, tak czy inaczej będziemy czekać następne trzy miesiące, ja bynajmniej mam już dość straconego czasu i zastanawiam się czy nie wyskoczyć ze stratą i przenieść się na wig, bo tam powoli robi się promocja na niektórych spółeczkach z dobrymi wynikami za pierwszy kw.........
nie rozumie tylko jednego?
surfland wiedział że będzie informacja długo oczekiwana przez nas i mogli spokojnie zrobić podbitkę do 0.30 i wywalić tyle ile muszą, chyba że wiedzą o czymś o czym my nie wiemy i przebijemy dolną granicę 0.20 w dół
Zarząd OneRay Investment S.A. informuje o otrzymanym w dniu 14.01.2010r. zawiadomieniu o transakcjach na akcjach Spółki od wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki Tadeusza Kołacza, który zawiadamia, iż w dniu 8 stycznia 2010 roku Surfland Sp. z o. o. Sp. k. z Wrocławia dokonała sprzedaży 895.000 (osiemset dziewięćdziesiąt pięć tysięcy) sztuk akcji OneRay Investment SA na łączną wartość 181.596,26 zł (sto osiemdziesiąt jeden tysięcy pięćset dziewięćdziesiąt sześć i 26/100), tj. po średnim kursie 0,20 zł (20/100). Transakcje sprzedaży zostały zawarte podczas sesji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. Podstawa prawna: art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi oraz § 2 pkt. 4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15.11.2005 r.
20 /01 kurs wynosił 0,40gr
widzicie analogie do tego co dzieje sie obecnie
IPO.pl: ORI zadebiutował dużym plusem. Czy to zapowiedź dalszych wzrostów?
B.B.: Będziemy podejmować takie działania oraz utrzymywać takie relacje z inwestorami, żeby wycena akcji naszej spółki w perspektywie średnio- i długoterminowej pięła się do góry. Oczywiście nie możemy wykluczyć okresowych wahań kursu, co jest normalnym zjawiskiem na rynkach finansowych
otuż to. trzeba poczekać na zakończenie korekty na szerokim rynku, to wtedy będzie większy impuls do wzrostów. oczywiście pozytywne informacje też mile były by widziane :)
do nadrzejka - sorry za idiote - szacunek za "ped....aly z surflandu" :D:D:D dodalbym podworkowe ciotki bo ambicji u nich zero - bankruci jeb... ktorzy sa wlasnie w czasie wykladania kolejnego swojego bYznesu zarabiajac na tym 20% wkladu :) zycze tym wroclawskim dziw... aby ori spadl na poziom 1 gr zanim sie wyprzedadza z emisji - to bedzie dla mnie rekompensata straconego czasu na gow..nie. nauczka jest jedna - na cale zycie zapamietam nazwiska glownych smieciarzy wysypiska : bartonia i rodzinki kwasnikow - jeba... nieudacznikow - wam rowniez radze zapamietac tych bYznesmenow i nie pakowac sie na przyszlosc w ich gow..na
ps. radosc mi sprawia gul jaki szmaciarza wyskoczyl w styczniu gdy chcieli wyruch.. akcjonariat sprzedajac emisje po 20 gr a 2 tyg pozniej byl po 40 - JEBANE Q:D
w marcu zglosilem ta uryne do knf za manipulacje - przylaczcie sie
Człowieku ci ty bredzisz , nikogo nie naganiam i nie mają na mnie wpływu wypowiedzi na tym forum, podaje to co zaobserwowałem a co ty zrobisz to mnie nie interesuje.
Jeśli się sugerujesz wypowiedziami tutaj to życzę powodzenia i nie obrażaj ludzi!
To twoje pieniądze i twoja decyzja co zrobisz .
Pisałem nieraz o blokadach miedzy 8:30 a 9:00 (podawałem jakie zlecenia) i tak dzień w dzień i jak się skończyło,masz w raporcie o Surfland, pomyśl.
Teraz to trochę inaczej wygląda, ale to moje spostrzeżenia i nie będę cie rozpraszał.
W przeciwieństwie do ciebie bacznie obserwuje wszystko ,brak obrotu..hmmm a nie mam racji ... porównaj sobie sesje od początku roku może zauważysz co miałem na myśli.
Wydaje ci się że niby naganianie jak to określasz spowoduje wzrost ,życzę powodzenia.
A tak wo gule to sam możesz sobie sprawdzić, przeanalizować i wyciągnąć wnioski z obecnej sytuacji, a nie stresować się wypowiedziami tutaj, pozdrawiam mimo odmiennych poglądów z obserwacji :)
acha.. i FF się zmienił i ... ale to już inna historia ...
pozdrawiam akcjonariuszy...
To twoje wypowiedzi - porownaj daty z wykresem:)
2010-03-31
Spokojnie, chwilowo DT przekładaja z lewej na prawą, więc nic nie ruszy :)
2010-03-31
No i właśnie o to chodzi, dltego czekamy i nie ma powodu do paniki, pozdrwim :)
2010-04-06
Może niektórzy najpierw coś robią a potem myślą, tacy też są, łakomią się na marny zysk bo nie potrafią wyczekać i kurs leci a niema kto go dźwignąć. Pozostaje czekać.
2010-05-19
Papier chyba pomylił kierunek, leszcze go skierują poniżej dna :)
2010-05-19
Zapewne mają jakiś konkrety cel, ino kiedy to przyniesie efekty bo to już nudne się robi.
2010=05-19
Inwestorzy powoli tracą cierpliwość, ileż można czekać ale cóż tak bywa...
2010-05-19
Czekamy i czekamy od dawna i możemy znów nie czekać miesiącami itd itd..nie wiem co o tym myśleć
2010-05-21
Dopóki nie zaczną konkretnie sprzedawać akcji z emisji ten kurs na pewno nie ruszy a zwykli akcjonariusze nie dzwigną go, nawet nie ma popytu
Czysty jebn..ij sobie w ta twoja komore prozniowa przynajmniej jakis gluuuuuchy dzwiek sie z niej wydobedzie a to juz dobre info jest zeby naganiac i przeklinac leszczy co kurs uwalaja:):):)
PS. No i oczywiscie ja rowniez pragne pozdrowic Ciebie pomimo odmiennych pogladow oraz caly akcjonariat tak bardzo niedowartosciowanej spolki jaka jest ORI - SANTO SUBITO BARTON & Q... KWASNIK FAMILY:)
SURFLAND RULES - tzn. ORI RZADZI
Nie o te wypowiedzi mi chodzi, i sam się puknij, ale tak to jest wtopiłeś i nerwy cie ponoszą , a nerwami nic nie zdziałasz, tego typu zleceń przed sesją pojawiało się dużo po emisji, ale nie sugeruj się TYM,podałem to co widziałem.
poszedł raport o surfland i zrobili co chcieli, teraz jest cisza nie ma żadnych blokad przed sesją, komuś to widocznie było potrzebne.
Jak dla mnie to ruch na papierze zacznie się powyżej 0,30 bo wtedy najwięcej akcji było w obrocie, a ludzie nie będą się teraz wysprzedawać z dużą stratą,chyba że im nerwy puszczą.
Teraz pozostaje tylko czekać bo NAGANIANIE nie ma tu znaczenia, dopóki nie zaczną realizacji akcji z emisji.
Większość tutaj jest zapakowana w okolicy 0,30, jakbyś obserwował i przeliczał to byś wiedział.
Wiadomo że każdy narzeka bo nie po to tu się pakował żeby tak długo czekać ale cóż to jest giełda.
Po raz kolejny ci powtarzam że naganianie nie ma tu znaczenia, trzeba było nie inwestować całej kasy w jedną spółkę. My tego kursu na pewno nie podźwigniemy i to jest pewne więc po co nagonka bezcelowa.
8 01. 2010 Surfland sprzedaż 895.000 (kwota 181.596,26 zł),średni kurs 0,20
W tym dniu wolumen był : 1 970 574
14.01.2010 0,29 max 0,29 wol. 1 680 513
15.01.2010 0,28 max 0,31 wol. 1 612 229
19.01.2010 0,28 max 0,28 wol. 1 261 146
20.01.2010 0,36 max 0,39 wol. 2 855 183
21.01.2010 0,34 max 0,39 wol. 1 512 884
26.01.2010 0,31 max 0,35 wol. 1 561 181
27.01.2010 0,31 max 0,33 wol. 1 140 398
i od tamtego czasu raz wolumen przekroczył 700tyś a kurs z 0,24 wskoczył na 0,29 a było to 04. marca. ale to już co innego było,podbitka, po tym czasie cisza.
więcej nie będę się rozpisywał poszukaj sobie samemu i przeanalizuj a nie pisz mi o nagonce i trochę kultury, a tych wiadomości nie wyssałem sobie z palca, ci co obserwują to wiedzą o czym pisze, zresztą możesz to sobie sprawdzić.
Pozostaje nam czekać dopóki nie nastąpi realizacja , nic nie zrobimy, a kłócić się z tobą nie będę, rób jak uważasz.pozdrawiam.
panowie apeluje o spokój
ta spółeczka jest wskazana na wzrosty
tu tylko ok.15 % akcji jest w rękach drobnicy może nawet mniej
nie wiemy ile jest poparkowane /sadząc po postach pisze może
5 /6 osób + tyle samo na parkiecie do tego paru grubasów
ze 100 -300 kilo akcji zresztą wystarczy zerknąć na arkusz zleceń
pare zleceń wystawione na S RESZTA POPARKOWANE U SŁUPÓW
Na przełomie miesiąca będzie debiut nowej emisji
i miejmy nadzieje że w obecnych dużych akcjonariuszach
obudzi sie chciwość i znów wywindują cene akcji wysoko
może na nowe maxima/ bo w kolejce czekają nowe spółeczki do przejęcia
i znów trza będzie robić nową emisje a kasa pusta
Typ raportu Raport bieżący
numer 17/2010
data dodania 2010-05-25 13:14:22
spółka ONERAY INVESTMENT SPÓŁKA AKCYJNA
Złożenie do GPW wniosku o wprowadzenie do obrotu na NewConnect akcji zwykłych serii A i E
Zarząd OneRay Investment SA informuje, że w dniu 24 maja 2010 Emitent złożył do Giełdy Papierów Wartościowych wniosek o wprowadzenie do obrotu na NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii A i E.
Podstawa prawna: § 3 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 733/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia 2009 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu.