Witam,
faktycznie trafiła nam się korekta na rynku, która nie pomaga kursowl GRL.
Niemniej jednak sytuacja na Graalu jest wyśmienita.
Wyniki za I kwartał przerosły najśmielsze oczekiwania, jak kolejne kwartały będą podobne to spodziewam się ceny dwukrotnie wyższej od obecnej.
Każda korekta jednych spółek dotyka bardziej innych mniej. Jeśli już miałaby nadejść to dlaczego miałby znowu oberwać właśnie Graal? Moim zdaniem my już swoje przeszliśmy i teraz będzie już tylko lepiej
Otóż to, Panowie nie możemy cały czas iść na północ i myśleć tylko i wyłącznie w pozytywach, odrobina zimnej wody nie zaszkodzi... Kapliwi zrozumieją czemu tak myśle a nie inaczej...
Ja tam jestem zdania ze już się sporo naczekaliśmy na wzrosty i nie mam nic przeciwko aby 20 zł było z marszu. Korekta jest potrzeba do realizacji zysków ale przynajmniej do WK czyli 24 zł powinniśmy do sierpnia dojść. Choć obecnie to i nawet 30 zł wskaźnikowo powinno być.
Ja tam zdecydowanie wolę długie stabilne i umiarkowane wzrosty niż nagły skok 25% w gorę. Takie wyraźne ruchy cen pozwalają pewnie na szybszy zysk, ale w dłuższym terminie zyskowi raczej nie sprzyjają bo zwiastują ruchy w przeciwną stronę i w konsekwencji pomagają głównie krótkoterminowym hazardzistom.